Pokaż wyniki od 1 do 20 z 54

Wątek: takie moje przemyslenia na temat pieluch wielo

Widok wątkowy

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie takie moje przemyslenia na temat pieluch wielo

Zmieniła mi się sytuacja mieszkalna, warunki na obecną chwilę nie pozwoliły mi na używanie pieluszek wielo (brak pralki). Używamy wielo odkąd Filip skończył 7miesiąc, na początku miałam tylko 3 sztuki i ciągle je prałam (wtedy w ręku) później dokupiłam troszkę i mogłam robić pranie co dwa dni. I właśnie do teraz prałam co dwa dni, pieluchy plus jakieś nasze rzeczy, lub małego, ale pralka zawsze na drugi dzień wieczór musiała chodzić. Obecnie jestem ponad 2 tygodnie bez pralki i jak narazie zrobilismy 4prania u znajomej, ale takie pełne prania, naskładaliśmy rzeczy Filipa, nasze czarne, białe... i teraz tak myślę, jakie to eko, wiem że już ktoś miał takie dylematy, ale naprawdę zużycie wody w takim przypadku jest drastycznie mniejsze i proszku, nie mówiąc o prądzie. A jednorazówki? Filip teraz zużywa ok 3 na dobę, więc jak kupiłam te z rossmana eko w 50% powiem wam że miałam czyste sumienie. I kolejna sprawa do tej pory mieszkałam w miejscach gdzie było raczej dość ciepło, gorące grzejniki i ciepłe mieszkania, teraz mam ziąb totalny i wilgoć, więc nawet nie wiem gdzie suszyć te pieluchy jak już kupię pralkę (pranie schnie nam 2 doby)
    I tak sobie podsumowałam że chyba wielo jak dla mnie dobre są ale tak od malutkiego dziecka do 1,5 roku jak Filip, bo już nie sika tak dużo w pieluchę, kupę robi na nakładkę, a wielo zużywmy więcej niż 3 dziennie, ze względu na to, że ostatnio siki ciągle uciekały na ubranka, mały wiecznie mokry... i w ogóle same miałam negatywy, przepraszam że tak na modziłam, ale po prostu mam teraz wątpliwości...
    aaa i rzeczy Filipa też mam mniej do prania, bo tylko te brudne od jedzenia, lub po prostu po całym dniu a nie po przesikaniu i przebieraniu po 3 razy na dzień
    Ostatnio edytowane przez gosia2809 ; 24-02-2011 o 13:51

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Uprawnienia umieszczania postów