Pokaż wyniki od 1 do 20 z 32

Wątek: Witam wszystkich, mama wcześniaków

Mieszany widok

Chustofanka Awatar DuzaMi
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Zapomniałam dodać, że jestem również zagorzałą fanką pieluszek wielo i stylu EKO
    Na początku szyłam pieluszki dla mojego okruszka, bo nie było takich małych, ale teraz już korzystam z firmówek i bardzo lubię Imsaki i BambinoMio, z resztą otulacze Bambino jako jedyne były takie malutkie, że Karolek się w nich nie gubił.

W szpitalu ciągle były problemy z jego pupcią. Jakieś odparzenia i wypryski, po zastosowaniu pieluszek wielo problem się skończył i nie powrócił

Jak mam wolną chwilę to szyję. Malutkie pieluszki formowanki sama szyłam ze wzoru pieluszki Bellla Happy 0 Teraz przymierzam się do MT i jakiegoś polarkowego okrycia, bo na spacerki możemy już chodzić bez tlenu i bez ograniczeń a zimno na dworze więc trzeba jakoś okryć chuścioszka

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Hihi, muszę się pochwalić, mój maluszek przewraca się na brzuszek
    co prawda czasem mu ręka zostaje, ale w większości przypadków jest wzorowo
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

Cześć, to ja jestem kolejną chustonówką-mamą wcześniaka... Jadwisia urodziła się w 33 tc, 46 cm, 1570. W szpitalu spędziła 5 tygodni, teraz ma 4 miesiące i waży 4,5 kg -coś nam ostatnio nie idzie przybieranie na wadze...;/ Z wcześniakowych szkód ma waskulopatię wzgórzową, poza tym wszystko w normie. Trochę asymetrii, ale to drobnostki. Oby tylko szybciej rosła. Uśmiecha się od jakiegoś miesiąca
    W chuście nosimy od powrotu do domu, mała bardzo się w niej uspokaja i szybko zasypia. Wielo używamy od połowy stycznia - nie mogę uwierzyć, że na początku katowałam Jadwisię pampkami...
    Mamy wcześniaków, a może jakiś osobny wątek byśmy założyły, żeby sobie pogadać?
    Zdrówka i szybkich postępów wszystkim życzymy

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Witaj , jesteś silną kobietą , życze dużo zdrowka dla maluszka i starszego brata.

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Witaj , jesteś silną kobietą , życze dużo zdrowka dla maluszka i starszego brata.
    Dziękuję, miło czytać takie słowa.

Mamy wcześniaków, a może jakiś osobny wątek byśmy założyły, żeby sobie pogadać?
    To jest bardzo dobry pomysł, szczególnie, że widzę jak wyjątkowo terapeutycznie chusty wpływają na naszych okruszków i coraz więcej wcześniaczków jest w nich noszona.
    mama wcześniaczków Filipa (23.07.2007 r. -- ur. w 30 hbd) i Karola (28.04.2010 r. -- ur. w 25 hbd)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Moja Julia urodzila sie w 36 tygodniu - taki troszke wczesniaczek

machamy z wysp

Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Moja Julia urodzila sie w 36 tygodniu - taki troszke wczesniaczek
    ależ oczywiście, wcześniaki to do 38 tc się przyjmuje

Utworzyłam nowy wątek dla nas, mam wcześniaków, więc jak ktoś chce się pochwalic postępami, czy popłakać nad swoim okruszkiem to zapraszam, bo nikt nie rozumie nas bardziej jak my same.
    http://chusty.info/forum/showthread.php?t=52004

Uprawnienia umieszczania postów