Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: jaka długość dla mnie

Chustomanka Awatar picikola
    Miejscowość
    jakby Toruń

Domyślnie jaka długość dla mnie

Jaką długość powinnam kupić, mam 164 i ok 60kg, ale pewnie szybko z 5kg zniknie (może z 10 ) rozm36-38, no i noworodka mam czyli wchodzą w rachubę te najbardziej chustożerne wiązania, zgadza się?
    Teraz mam elastykii nawet nie wiem jak sie to nazywa w co się wiążemy, obie mają ok 5 m i ogonki zostają nie za długie.
    Michał.02 i Tymon.08

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Ja bym chyba rozważyła 4,2m. Jestem trochę niższa i raczej bliżej mi w tej chwili do 34 niż 36 rozmiaru, ale dłuższej chusty bym nie szukała, bo one w rzeczywistości i tak zwykle sporo więcej cm mają.

Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

[quote="landa":dk7velwl]Ja bym chyba rozważyła 4,2m. Jestem trochę niższa i raczej bliżej mi w tej chwili do 34 niż 36 rozmiaru, ale dłuższej chusty bym nie szukała, bo one w rzeczywistości i tak zwykle sporo więcej cm mają.

natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

odpisała Ci już na na innym wątku. Mam dokładnie Twoje wymiary i dla mnie długość 4,5 jest idealna. 4,2 byłaby na pewno za mała na kieszonkę, wiązałabyś pewnie na skosach a to dla mnie nie było komfortowe.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Hmm... ja mam 165, wagę nieco wyższą - ciuchy 40 i z 5 też wiążę kieszonkę.

Chyba najlepiej byłoby spotkać się z jakąś dziewczyną, która ma kilka chust i przymierzyć. Masz taką możliwość? Poszukaj w podforum Pomocne Chustomamy kogo masz najbliżej.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustomanka Awatar lidka
    Miejscowość
    Siemianowice Śl.

Domyślnie

To ja też hmmm...
    167 cm, waga 56kg, rozmiar 38 z długości 4,2m wiążę kieszonkę spokojnie.
    Nie na skosach !!! Zostają mi zgrabne ogonki... dziecko moje ma prawie 2 latka.
    Lidka mama Kuby (02.08.2000) i Bartka (28.11.2006).

Sklep z chustami Storchenwiege
    http://www.koala.info.pl
    Doradca Akademii Noszenia

Guest

Domyślnie

ja mam chustę 4,6 i wzrot jak Ty,jakieś 54 kg ważę,nie wyglądam na suchciela ale powiem Ci,ze przy tej długości chusty wiążąc kieszonkę zostaje ogon - mnie wisi do pół łydki - zawsze możesz go przewiązać z przodu w jakiś luźny supeł - ja tak osłaniam dodatkowo nóżki Ani przed chłodem

Chustomanka Awatar tonieja
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Macie rację z 4,2 spokojnie można zawiązać kieszonkę. Ja już od dawna tak nie noszę. Teraz głównie w prostym plecaku z wykończeniem tybetańskim i w indio 5 zawiązywałam na samych koniuszkach. O nawet mini ogonku nie było mowy. Dlatego teraz 4,5 jest idealne.

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

sie melduje kolejny raz wyszlo mi, ze spokojnie zamotalabym kieszonke z 4,2 m... i jeszcze by cos zostalo. ja chyba troche ciachne tego hoppa, bo jak zaczne wiazac cos mniej chustozernego, to sie bede musiala owijac i owijac i owijac...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_frania
    sie melduje kolejny raz wyszlo mi, ze spokojnie zamotalabym kieszonke z 4,2 m... i jeszcze by cos zostalo. ja chyba troche ciachne tego hoppa, bo jak zaczne wiazac cos mniej chustozernego, to sie bede musiala owijac i owijac i owijac...
    jak bedziesz sie chciala pozbyc tego ciachnietego kawalka, to ja chetnie przygarne
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

[quote=gosia_foks]
    Cytat Zamieszczone przez "mama_frania":spg0zkt6
    jak bedziesz sie chciala pozbyc tego ciachnietego kawalka, to ja chetnie przygarne [/quote:spg0zkt6]

milo wiedziec, ale ja mam juz plany co do niego tylko musze znalezc wykonawce

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

[quote=mama_frania][quote="gosia_foks":htgyzt8g]
    Cytat Zamieszczone przez "mama_frania":htgyzt8g
    jak bedziesz sie chciala pozbyc tego ciachnietego kawalka, to ja chetnie przygarne [/quote:htgyzt8g]

milo wiedziec, ale ja mam juz plany co do niego tylko musze znalezc wykonawce [/quote:htgyzt8g]

ok
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

Uprawnienia umieszczania postów