Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: pytanie o chusty kólkowe

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Przymierzam się właśnie do zakupu kółkowej i muszę przyznać, że właśnie dlatego, że myślałam, że to takie proste Na większe zakupy trzeba jechać autem i nie wyobrażam sobie motania w wiązaną na parkingu tym bardziej, że nie mam jeszcze takiej wprawy.
    Ja takze z tego powodu myslalam o dokupieniu kolkowej... no ale teraz to juz nie wiem czy to taki dobry pomysl. No chyba ze jak wszystko inne, wymaga to odrobine praktyki. ale chyba poczekam z tym jeszcze chwile, moze sie jakies spotkanie chustomam wyszykuje u nas...

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Ja też myślałam, że będzie prosto!
    Na szczęście mój Małżon jest bardziej kumaty i obczaił jak zapakować Synka. Póki co robiliśmy testy tylko po domu, ale mam nadzieję, że nasza kółkowa chusta spełni swoją misję

Chustonoszka Awatar Ania Cz
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam kółkową od miesiąca i nadal się uczę co dziennie wychodzi mi lepiej, chociaż ciągle wydaje mi sięże kółko mam za nisko

Chustofanka

Domyślnie

Ania Cz - mi też się czasem zdarza kółko mieć za nisko, ale mam już fajny patent i n a 99% sie sprawdza - robię mało miejsca w chuście, tak, by synka włożyć, a kółka na szczycie ramienia układam i pilnuję jak wsadzam synka by się nie zsunęły (jak się zsuna to podkładam rękę pod pupe i podciągam) - jak usadzę małego to dociągam i jest ok i kółka na dobrej pozycji
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mata Zobacz posta
    Ania Cz - mi też się czasem zdarza kółko mieć za nisko, ale mam już fajny patent i n a 99% sie sprawdza - robię mało miejsca w chuście, tak, by synka włożyć, a kółka na szczycie ramienia układam i pilnuję jak wsadzam synka by się nie zsunęły (jak się zsuna to podkładam rękę pod pupe i podciągam) - jak usadzę małego to dociągam i jest ok i kółka na dobrej pozycji
    Dokladnie, tez tak robie. Raz wyszly mi nawey za wysoko

Ja bede sie jednak upierac, ze chusta kolkowa to proscizna. Minal tydzien od kiedy ja mamy, a jak nas w niej zobaczyla nasza rehabilitantka, to az zdjecia zrobila, bo ponoc mlody mial tak idealna pozycje

Nas uczyla IzaBK, tu jej filmik: http://m.youtube.com/#/watch?v=XD0Mkp2Zh2M

<Miejsce na mądry cytat>

Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

My sie od dwoch tygodni nosimy w kolkowej Natce pozyczonej od wiki100 ( ). Generalnie nie jest zle. Tez nam sie kolko zsuwa i nie zawsze jest idealnie ale cwiczymy Duzy plus kolkowej to to, ze jest zdecydownie szybsza w obsludze od wiazanej. My dzisiaj motallismy sie szybciutko w kolkowa w kolejce do wedlin w markecie, bo sie Mati w foteliku rozmarudzil. Rach, ciach i zawiazane!

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jutro wypróbuje ale moje 12 kilo żywej wagi to tak trudno przytrzymać
    A wy zawsze nosicie na biodrze, bo ja zauważyłam że często mi jest wygodniej tak bardziej z przodu bo wtedy się tak nie obciąża jedna strona ale nie wiem czy tak w sumie można

Chustofanka

Domyślnie

Ania Cz mój 5-miesięczniak ma 10 kilogramów da się, da, a im dziecko starsze, tym lepiej współpracuje (u nas tak jet przynajmniej )

Mi całkiem na biodrze to tak średnio odpowiada, więc noszę brzuszek do brzuszka robiąc twista na plecach jak mi na tu na forum poradzono, dzieki czemu elegancko sie dociąga, nóżki równo i nie ma tak, że jedna mocno dociągnięta a druga luźno
    Dobrochna 19.06.2008 i Jeremi 07.03.2012
    w wolnych chwilach siedzę między włóczką a szydełkiem

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

więc noszę brzuszek do brzuszka robiąc twista na plecach jak mi na tu na forum poradzono, dzieki czemu elegancko sie dociąga, nóżki równo i nie ma tak, że jedna mocno dociągnięta a druga luźno
    A możesz wytłumaczyć jak zrobić twista

Chusteryczka Awatar Kocia_mama
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów. No prawie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ania Cz Zobacz posta
    A możesz wytłumaczyć jak zrobić twista
    Aniu, na tym zalinkowanym przeze mnie filmiku Iza robi twista. Zamienia krawedzie. Zerknij sobie.

<Miejsce na mądry cytat>

Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kocia_mama Zobacz posta
    Aniu, na tym zalinkowanym przeze mnie filmiku Iza robi twista. Zamienia krawedzie. Zerknij sobie.
    i ja sobie zerknelam Sprobujemy tym sposobem dzisiaj, bo tez mialam wrazenie ze ta pola co na plecach to zawsze troche gorzej dociagnieta

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Wypróbowałam dzisiaj i kurcze łatwiej mi było młodziaka włożyć dobrze, dzieki bardzo za pomoc dużo mniej się namęczyłam

Uprawnienia umieszczania postów