-
Chustonoszka
rozmiar na początek
Hej!
Zastanawiałam się w którym wątku tematycznym to napisać i w końcu padło na to, ze tu.
Noszę się z zamiarem kupienia pierwszej chusty (do tej pory był tylko MT dla starszaka), w której będzie noszony malutki maluch, po urodzeniu. Dodam, że jestem na ogół szczupłą osobą (choć zobaczymy co się będzie działo po porodzie;D).
Zatem: od jakiego rozmiaru zacząć??
Ninnka
-
Chustonoszka
-
Chustoguru
Szczupła ok, a jaki wzrost?
Może okazać się, że 4.2 wystarczy.
Inna sprawa, że niektóre chusty mają długość podaną (co do cm), inne potrafią mieć nawet 45 cm więcej
.
-
Chustonoszka
Wzrost 167. Mówicie, że 4,2 - 4,6. Myślicie, że szczupły, niewysoki mąż też ew. się w nią zmieści?
-
Chustonoszka
Dlugosc 4,6 jest uniwersalna (maz sie zmiesci).
-
Chustonoszka
Dzięki wielkie.
-
Chustomanka
ja bym jednak kupiła 4.6 jeśli to jest realna długośc , bo Nati np najczęściej są dłuższe niż miały być. Taka by 4.2 starczyła
-
Chustofanka
A jaka dla nas? Ja 170 cm i rozmiar XS/S, luby 195 cm i chudzina ogromna. W elastyku nosimy oboje i już nam się marzy jakaś tkana...tylko jaki rozmiar?
-
Chustomanka
dziewczyny, ja mam 176 cm i noszę rozmiar 36/38 i spokojnie motam się w 4,2, plecaki w 3,7 a nawet 3,2, ale na skosach. mąż 200 cm i, hm, raczej podstawny z niego facet, ani gruby ani chudy i 4,6 w kieszonce mu wystarcza, chociaż zamotał się tylko raz. raczej nie sugerujcie się mężami, we większości to WY nosicie, mój w ciąży (tzn. jak ja byłam w ciąży
) zapowiadał się, że też się nauczy i mhm, teraz mówi, żebym nosidło czy MT kupiła, to on będzie nosił. dobierajcie rozmiar raczej pod siebie.
-
Chustoholiczka
chłopy są różne i nie ma co generalizować (każda baba swego zna
i wie ile warte są jego deklaracje). mój, mimo że się w ogóle nie deklarował (był wręcz dość zachowawczy), załapał bakcyla chustonoszenia i teraz zabrania mi kupowania piątek 
więc odpowiem tak:
- jeśli w domu ma być jedna chusta, a przewidujesz, że posłuży również mężowi, kup taką o długości 4,6. faceci, nawet jeśli nie są bardzo wysocy i mocno zbudowani, mają inną budowę tułowia i potrzeba więcej materiału, żeby ich omotać. Tobie końcówki będą dyndać, ale to nie jest problem.
- jeśli wiesz, że nie przekonasz swego pana do noszenia, a jesteś szczupła, kup sobie 4,2. ja mam 172 cm i noszę rozmiar 38/40 i mi taka długość spokojnie wystarcza. no chyba, że chusta jest lniana, wtedy jednak lepiej się sprawdza długość 4,6 (na supeł
)
-
Chustofanka
Uprawnienia umieszczania postów