Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Bolą Was biodra?

Domyślnie Bolą Was biodra?

Czy jestem jedyna, której szwankują przy noszeniu?
    a to dopiero 9kg...

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

u nas 9,2 kg i nie bolą biodra. a w czym i jak nosisz? może za nisko? u mnie chusta nie ma kontaktu z biodrami nawet... jak coś boli to ramiona (po godzinie spaceru nieco)
    Drugi chuścioch w drodze

Domyślnie

u mnie tez nie ma kontaktu z biodrami, chodzi o obciążenie...

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

a długo się nosicie? może to chwilowe. niech się mądrzejsze wypowiedzą. 9 kg w końcu to nie taki ciężar przecież na rekach też nosimy))
    Drugi chuścioch w drodze

Domyślnie

no właśnie nie jest to jakiś mega ciężar, może brakuje mi jakichś minerałów i staw biodrowy zawodzi, koleżanka radziła mi żeby jeść galaretę
    stara nie jestem jeszcze więc jakoś nie chce mi się wierzyć że panewka się wytarła czy coś w tym stylu (biologii nigdy nie lubiłam)

boli mnie też gdy usypiam małą na rękach długo, nawet bez chusty więc to na pewno ma związek z ciężarem...
    a nosimy 7m

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Mnie też bolą. ale ja miałam niedawno uraz kolana i wydaje mi się, że to przez to, jakoś chyba chodzę dociążając biodra a oszczędzając kolano.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

ja jestem biologiem myślę, że to za szybko. spróbuj uelastyczniać staw. ćwiczysz coś?

a galaretka nie zaszkodzi pyszna w końcu jest
    Drugi chuścioch w drodze

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Domyślnie

Też mnie bolały biodra. Ale tylko jak nosiłam z przodu, potem zaczęły boleć kolana a potem zaczęłam nosić w MT na plecach i problem zniknął, ale myślę że w chuście na plecach tez byłoby lepiej.
    Pamiętam, że biodra bolały bardziej, jak dziecko więcej ważyło..

Domyślnie

my póki co cały czas przodem ale może w końcu się odważę na plecy jak przyjdzie wiosna

ćwiczyłam w ciąży i przed ciążą, a od 9 miesięcy nic, brak czasu ale muszę się zmobilizować bo coraz gorzej jest

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Mnie czasem pobolewają, jak źle zamotam(jak zrobię to przyzwoicie jest ok), chociaż gorzej jest przy ergonomikach (dlatego częściej jednak używamy chust). Tyle że ja noszę pod 12 kg

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

mnie też bolały (ostatnio jakoś spokój) z tym, że to jest problem jakiś nie w samych stawach biodrowych a w dolnym odcinku kręgosłupa - nieodpowiednio się wykrzywia i uciska na nerw.
    Jeżeli coś cię boli przy noszeniu to może warto byłoby udać się do ortopedy, niech cię obejrzy i wypowie się czy z twoim kręgosłupem jest wszystko w porządku. W razie czego może zaproponuje ci odpowiedni ćwiczenia i bedzie po problemie....
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Domyślnie

chyba pójdę do lekarza jak nic się nie zmieni, dziś wstałam i cały czas je czuję, jakby ból reumatyczny

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

do lekarza,
    ja muszę iść z moimi kolanami (ale to nie od noszenia ino z nadwagi )

a biodra mnie bolą pd spania na boku - bo robię za smoczek...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

Mnie też biodra bolą..najbardziej w chuście.
    Teraz w tuli mniej,ale i tak o niebo lepiej jest na plecach.Do lekarza trzeba się przejść
    brak witamin,problemy ze stawami i jeszcze zmęczenie

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ja młodą noszę już ee długo i ponad 10 kg ma i biodra nie szwnkują, czasami plecy , ale to tylko wtedy jak źle podociągam

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

Mnie boli jak noszę J. - 12 kilo - w kurtce. Tzn. ja w kurtce i ona w kurtce - podejrzewam, że ma to coś wspólnego z dociągnięciem
    I potwierdzam, ciężar z przodu jest trudniejszy.

Ale w ogóle po drugiej ciąży mam nadwyrężony układ kostny, bo przez pierwsze miesiące bolała mnie miednica, dół kręgosłupa, czasem ścięgna w udach... tak po prostu, od życia.
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustomanka Awatar fizbach
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

margeritta:
    Ból bioder może mieć różne przyczyny.
    Może oznaczać, że ciężar który nosisz obciąża bezpośrednio stawy. Czyli innymi słowy masz za słabe mięśnie. Przede wszystkim radziłabym Ci wzmocnić mięśnie dna miednicy (nie chodzi mi o ćwiczenia Kegla). Nie zaszkodzi też wzmocnić mięśni brzucha i pleców.

Przyczyną może być złe układanie stóp i niewygodne buty. Albo skolioza. Ciężko jest mi się wypowiedzieć na odległość, bo to jest złożony problem

Gorąco polecam Ci praktykę jogi, bo zadziała całościowo. Ważne jest tylko trafić na dobrego nauczyciela.

Mayka1981: mnie też bolały biodra od karmienia nocnego, aż zaczęłam sobie podkładać pod plecy poduszkę

Domyślnie

spanie na boku i nocne karmienia pewnie się do tego sporo przyczyniły jak karmię czuję że mam mięśnie napięte, u mnie to raczej problem ze stawami, od dziecka miewam bóle reumatyczne, wrażliwość na zmiany pogody,
    chyba nie ma co się zastanawiać, idę do lekarza i zacznę ćwiczyć

Uprawnienia umieszczania postów