-
Chustoguru
swaddlebees
Nie znalazłam tematu.
Czy któraś z Was je ma? Jak wrażenia? Jak rozmiary?
-
lalunia
ja mam tylko otulacz i jestem baardzo z niego zadowolona,bo ma porządny mięsisty PUL
-
Chustoguru
-
Chustomanka
mamy jedna z tych, na napy.
http://www.babykind.co.uk/econappi.htm
Generalnie to jest ok, ale bez przesady
. Kieszonki Swaddlebees w sumie az tak wiele sie nie roznia od blueberry, zreszta, to jest ta sama firma. W srodku zamiast polarku jest welurowa wstawka z niebielonej bawelny, bardzo mila w dotyku. Minusem jej jest, ze przepuszcza wilgoc, jest mokra po prostu. Drugi minus to taki, ze plamy po kupie nie spieraja sie, nawet jak wypiore pieluche zaraz 'po'. Oczywiscie z czasem blakna
Teraz uzywamy wkladek polarowych do srodka, nie tyle by powstrzymac wilgoc, ale by ustrzec pieluche choc odrobine przed potencjalna kupa, bo choc stosujemy EC, to jest to ulubiona pielucha mojej corki do kup wlasnie
trzeci minus, w porownaniu z blueberry, to wykonczenie kieszonki, ze strony w ktorej wklada sie wkladke.
Wkladka jest taka sama jak w blueberry, z tym, ze zamiast mikrofibry jest welurowa, organiczna podobno, ale jest mniej chlonna.
Na poczatku nie moglam sie do tej kieszonki przekonac, bo przeciekala, troche czasu zabralo jej nabranie chlonnosci. Teraz sie lubimy, ale nie jest to moja ulubiona pielucha, i na pewno nie na noc.
-
Chustofanka
Ja mam jedną kieszonkę i jestem z niej zadowolona.
Niestety nie mam oryginalnych wkładów.
Dużym plusem jest jest osobna regulacja na nóżki (ważne zwłaszcza przy grubych udkach).
Minus rozmiar M na prawie 8 kg dziecko jest już mały - może tak ma być, bo nie znam ich numeracji.
Co do ich otulacza - to bardzo mi się podoba, ma fajny pul i pasuje na dość duże formowanki bambusowe TB.
-
Chustonoszka
Mam formowane. Jestem zadowolona. Dokładam jeszcze małą wkładkę dla lepszej chłonności. Są bardzo zgrabne i nie powiększają pupy.
Mam też otulacz polarowu - też OK.
Uprawnienia umieszczania postów