Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Nowa-Stara Forumiara :)

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie Nowa-Stara Forumiara :)

Tak z ciekawości zajrzałam w swoje stare posty, i o zgrozo, jaki obciach spłonęłam rumieńcem, bo się nie przywitałam.. A byłam pewna, że tak! Więc czym prędzej nadrabiam..

Logowałam się na forum już dawno, czyli ponad 3 lata temu, kiedy zaczynałam nosić Mikołaja. Samego początku przygody z noszeniem, o dziwo - nie pamiętam Podejrzewam, że zobaczyłam chustę na moim innym kobiecym forum ciażowym, i chyba jakoś tak sie zaczęło, od "łaaaaaał, jak fajnie.. Ja TEŻ tak CHCĘ!!" do szperania w necie, itd. aż do forum. Przeciętna kobita nie będąca zawodową krawcową rzadko kiedy ma w domu na zbyciu przypadkowe 5 m materiału, więc pierwsze co, po paru nockach zaczytywania się o rodzajach chust, znalazłam u siebie coś co z powodzeniem mogłoby być chustą afrykańską. Taaa, łatwiznę sobie wybrałam na start, nie ma co.. Ale udało się

Potem, z czasem było macanie Girasola, MeiTaia od Alci na koleżance, no i marzenia o własnej "prawdziwej" chuście. Ale że na nadmiar pieniedzy nigdy nie mogę narzekać, nowa chusta była w naszym budżecie zawsze nieosiągalną sumą, jednak udało mi się po wielu wędrówkach po sklepach z materiałami kupić coś, co w dotyku, naciągnięciu i mięsistości przypominało mi TO, była to mieszanka głównie lnu z domieszką bawełny, uwielbiam ją do dziś!

A kilka dni temu, w koooońcu.. doczekałam się..! Kurier zapukał do drzwi z fioletową Brezo, moją własną osobistą nową dziewiczą Natką!! Dopiero raz motana, zadziwiająco cienka w porównaniu do mojej samoróbki, dwa razy od niej grubszej, cieplejszej i mocniejszej. Jestem strasznie ciekawa, jak będzie mi się w niej nosić A teraz trochę historii, przedstawię się więc naocznie z potomstwem

historyczna już, pierwsza chusta kwadratowa

w szytym przeze mnie pouchu, leśne wędrówki..

raz zamotałam go też w oryginalnym sari, ale nie było zbyt wygodne, za śliskie.. Jedyny spacer w lesie w tym zieloniaku był pierwszym i ostatnim

i najświeższy Ignasiek

Nooo, czuję się oficjalnie wyspowiadana z posiadanych szmat A co do samego forum, mam wprawdzie już jedno swoje ukochane, z kobitkami z którymi znamy się jak łyse konie, ale na to forum zaglądam ostatnio z wielką przyjemnością.. Chusty chustami, ale i o pieluszkach czytam, bo Mikołaj tetrowy chłopaczek jest, znaczy się był, Ignaś dorasta właśnie rozmiarowo do otulaczy, wszelkie eko naturalne tematy też są mi bardzo bliskie. Sentyment mam straszny do was i już. O!
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Fajna fotorelacja. Miło Cię powitać oficjalnie .

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Cześć !

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cześć Kapitalne masz te szmatki - prawdziwe unikaty
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

demona
    Guest

Domyślnie

Hej
    A co to to ostatnie?? łaaadne

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

hej
    listopadówki 2007?

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ta ostatnia samoróbka taka ładna.
    Mógłby ktoś wypuścić coś podobnego

I najważniejsze: WITAJ

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez macierzanka Zobacz posta
    Ta ostatnia samoróbka taka ładna.
    Mógłby ktoś wypuścić coś podobnego
    Noooo, móglby

Chustoholiczka Awatar karolinka251
    Miejscowość
    warszawa-kamionek

Domyślnie

Hej! Witaj

Chusteryczka Awatar irla
    Miejscowość
    華沙

Domyślnie

czesc Soul
    milo Cię znowu widziec
    i czesc Chłopaki!
    By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
    Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.

by Anonim z sieci

Tu i Teraz.

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Dzięki dziewczyny

ta ostatnia to właśnie ta mieszanka o której pisałam, len z bawełną. Jest to tkanina tzw. "leżakowa", jeszcze jakoś inaczej też się je określa, to są mocne materiały na hamaki i leżaki, z mocnych nici i o innych splotach. W Toruniu nie widziałam takich, ale kiedyś dorwałam w Bydgoszczy
    Na początku była bardzo sztywna, ale z każdym praniem mięknie, wytrzymała nawet wakacyjne robienie z niej hamaka na drzewach, więc jest niezła, inne chusty pewnie byłyby nieźle pozaciągane po takim szuraniu po korze, ale nie ona Węzeł ma raczej dość duży, ale za to porządnie zawiązana trzyma na beton, świetnie zdejmuje ciężar, no kocham ją jednym słowem! a że jest śliczna, to już inna bajka.. Kiedyś ją wezmę może na spotkanie chustowe u nas, to chociaż np. Pszczoła sobie pomaca na żywca i oceni
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Hej hej, mam nadzieję, że poznamy się również w realu wkrótce
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Uprawnienia umieszczania postów