Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 88

Wątek: Naprawde nosicie w tylu chustach?

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

wyprzedanie się jest proste - mi wystarczył przymus finansowy, niestety. potrzebowałam dwa razy w ostatnim roku większej gotówki, której nie miałam akurat na stanie, a miałam chusty - padło na chusty. zawsze mogę je odkupić, ale teraz już zdroworozsądkowo podchodzę do rzeczy i jak pomyślę, że lekką ręką dawałam rok temu 9 stówek za szmatę, a żydziłam na np. siebie, swoje ubrania (bo dzieciom nigdy nie szczędziłam), których teraz nie mam, a potrzebuję, to już mnie tak unikaty nie jarają. a po drugie nosiłam we wszystkim, w czym chciałam - poza pamirem i nic mnie już nie rusza.

aha, a po trzecie, jak patrzę na zastój na rynku i problemy ze sprzedażą wszystkiego, to już mi się nie chce w to bawić.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kasia no wlasnie ja takiego przymusu nie mam bo jakbysmy mieli jakis wydatek to maz oplaca z konta oszczednosciowego

ale sobie zaluje na ciuchy...jednak dlatego ze jestem w ciazy i nie wazne co zaloze to wygladam beznadziejnie i grubo
    a znowu jak juz urodze i rusze na zakupy to wplynie macierzynski i znowu impulsu nie bedzie...

ewentualny impuls zeby sprzedac chusty to taki ze chce kupic jakies inne masakra!

Miejscowość

Domyślnie

ja się wybrałam do dentysty. wystarczyło, żeby spieniężyć wszystko, co miałam

ale teraz mam super zdrowe ząbki

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Ja dopiero chciałabym mieć stosik . Ale czysto użytkowo z możliwością wyboru koloru cha cha...jedną bawełnę,wełnę,len( i jedwab na lato ale chyba bardziej z ciekawości). Dwie długie to max poza tym potrzebuję krótkie na plecak. Może nawet jedna długa mi wystarczy? Zależy jaka będzie...Jestem ciekawa Waszych wyborów, a czego kijem byście nie dotknęły i dlaczego.Jak już zaspokoicie ciekawość to co dalej? Bo ja chcę mieć kilka opcji na różne okoliczności i nic poza tym w sumie...chustę do usypiania,na wycieczki,do 2x i tybetana i do prostego. To tyle......No i żeby pasowało do ubrań też Ciekawe czy da się w tym utrzymać .To mój ostatni rok noszenia pewnie więc i to odgrywa rolę.Wyszło mi max 4 szt.
    Ostatnio edytowane przez Aksamitka ; 20-02-2011 o 16:47

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja sie wyleczylam jedynie z bardzo drogich chust
    teraz max 500 zl

chociaz choruje jeszcze na rosso, ofc przez Ciebie Kasiu

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    ja sie wyleczylam jedynie z bardzo drogich chust
    teraz max 500 zl

nooo, rosso piękną chustą jest
    też na nią choruję. ale już nie poluję

Chusteryczka Awatar cynthia

Domyślnie

hihihi ja podziwiam te co mają 10+ po co nadal nie kumam no chyba że ktoś ma 'zestawy ciuchowo-chustowe" poukładane kolorami na każdy dzień tyg plus wyjątkowe okazje

ja mam 2 długie jedną kółkową i w planach MT jeszcze... a w sumie i tak używam tylko inkę
    Poznań w chuście zaprasza!!!

Chustomanka Awatar equidna
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a ja wam zazdroszczę tych chustostanów, jak nie wiem co
    u mnie na raz max. były 4 chusty z czego jedna kółkowa...teraz mam trzy wiązane+2 nosidła i niestety mnie chwilowo na nic nowego nie stac a jakoś nie moge się zebrac, żeby cos sprzedac....bo skąd kasę na te chusty brac? nawet na te poniżej 500...mnie mój mąz niedobry kupowac nie chce
    Martyna, mama Janka (28.09.2009) i Kuby (19.12.2011)

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

mam: pawie, tom-ka ktorego kocham miloscia wielka i Rapalu i starczy mam manduce i przyda mi sie na pewno jeszcze jedno nosidlo nad czym pracuje ale wiecej mi nie potrzeba niz dwie-trzy chusty wyleczylam sie jakos przy drugiej ciazy w sensie w ciazy kupowalam ale juz poszly w swiat
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Mnie się nigdy nie udało wyhodować dużego stosiku, raczej ze względów finansowych. Mimo to trochę chust się przez mój dom przewinęło. Obecnie mam dwie; jedna krótką i jedną długą. Raczej jednak nie służą już do tego, do czego są przeznaczone (zostały wyparte przez tuli). Teraz nawet rozważam bardzo poważnie możliwość ich sprzedaży, gdyż zamierzam iść dalej na wychowawcze (niestety niepłatne) i muszę znaleźć dodatkowe fundusze

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Ja mam 10+. Podoba mi się ta kategoria chorobowa.
    Czy we wszystkich noszę? W sumie tak. Na pewno wszystkie bardzo lubię, kojarzą mi się. Pamietam, jak nosilam Dominika w nich, teraz weronisię. Niektóre są na specjalne okazje. Np jim jutro znowu jedzie na pogrzeb.

Chusteryczka

Domyślnie

Mam jedną chustę i nosidło, brakuje mi jednej chusty ( na czas prania). Wystarczy, jak sie chce nosić.
    Chusty sa jak torebki można mieć jedną i wystarczy, ale chce sie mieć więcej chociaż nie potrzeba.

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Noszę na zmianę 3 długie chusty z domieszkami (każda z inną), z których jedna czasem jeździ na wymianki, jedną krótszą plecakową, kółkową i nosidło dla starszej. Do tego dochodzą 2 bawełny już nienoszone bo młody ciężki - jedną chcę wymienić/sprzedać, ale jakoś się nie mogę zebrać, drugą się waham bo ją b. lubię i myślę, żeby zostawić dla następnego, więc na razie robi za huśtawkę, marsupi, którego ostatecznie nie używaliśmy i muszę pomyśleć nad jego dalszymi losami i 2 nosidła po starszej czekające aż młody dorośnie (wtedy jedno wygodniejsze jest dla mnie, a drugie dla męża).

A, przy starszej spokojnie starczyła 1 chusta + nosidła (a pewnie i nosidło by wystarczyło 1, gdyby pierwsze miało dłuższe pasy). Przy młodszym by nie starczyło, bo raz, że często ulewał - częste pranie, dwa, szybciej rośnie - jeszcze nie dorósł do nosideł, a do niektórych chust zrobił się za ciężki (obecnie 6 m-cy i prawie 10 kg). No ale że się rozpędziłam i kupiłam jeszcze więcej niż rzeczywiście potrzeba, to inna sprawa.
    Ostatnio edytowane przez jul ; 20-02-2011 o 19:24
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Obecnie mam 1 MT (pierwsze i zawsze tylko jedno miałam) i 6 chust z czego 4 sprzedaję.
    Nosimy w MT i max w dwóch chustach. Reszta leży i zdobi półkę w szafie. Chyba osiągnęłam stan chustozaspokojenia.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a ja nie lubię mieć zbyt dużo chust i nosideł, jak coś leży i się "marnuje", to sprzedaję.
    dawno nie nosiłam i nawet nie wiem, ile mam aktualnie na stanie, ale ok. 5 nosideł i 8 wiązanek i jeszcze jakieś kółkowe, kangi, pouche... - stanowczo za dużo tego wszystkiego. ale większość jest jeszcze nienoszona przeze mnie z powodu zimy - nie noszę w ogóle zimową porą. dlatego czekam na wiosnę, żeby trochę ponosić, nacieszyć się i wreszcie pozbyć się części stosu. ale mam takie cuda, że ciężko będzie wybrać, co poleci pod młotek
    a z drugiej strony jedna chusta to też za mało. 5 sztuk to chyba moje optimum

Domyślnie

Żebym wiedziała CO warto sobie zostawić to bym pewnie reszty nie kupowała

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    nooo, rosso piękną chustą jest
    też na nią choruję. ale już nie poluję
    No i czemu ja to rosso sprzedała.
    Dlatego mam 10, żeby takich pytań więcej nie stawiać
    A na serio - też myślę, że 5 jest ok. Tylko które 5

Chusteryczka Awatar Kaś
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hmm dla mnie 5-6 to optimum + ergonomik+MT no bo 1 wełna, 1 len/bambus, 1 pasiak, 1 indio, 1 pawie i 1 jaszczury (które zaraz będą i są spełnieniem marzeń) to jest w sam raz marzę jeszcze o Zarze ale to może kiedyś... No i naprawdę we wszystkich noszę, owszem z różną częstotliwością i na różne okazje, ale naprawdę wszystkie są potrzebne i kochane chociaż mój Jasiek jak otwiera szafkę z chustami to wyciąga zawsze pawie, gdzie by nie leżały i przynosi!!!!

Domyślnie

Nie no naprawdę coś jest na rzeczy z tymi pawiami .

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Fakt pawie muszą być w stosiku
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów