Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 88

Wątek: Naprawde nosicie w tylu chustach?

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie Naprawde nosicie w tylu chustach?

Kurcze, ja teraz nosze Michalka w jedwabiu no i czasami wyciagne lane ale tylko po to by ja zlamac.
    Reszta lezy a nie potrafie sprzedac a na dodatek kupuje kolejne!!
    No dobra w pslingu tez ponosze no i manduca tez zostaje

ale na co mi kolejnych 7-8 chust?

jak sie ograniczyc?

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja postanowiam co rusz redukcję. Udaje mi się do czasu, aż coś fajnego nie pojawi się na bazarku .
    Ps. Właśnie czekam na 2 chusty .

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dodam ze byl okres pare miesiecy temu ze mialam jedna dluga, jedna kolkowa i manduce
    i wystarczalo!

ja wiem ze to choroba...

teraz sobie mysle ze zostawie po dwie dlugie na dziecko i nie umiem zdecydowac...

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    teraz sobie mysle ze zostawie po dwie dlugie na dziecko i nie umiem zdecydowac...
    Dorób sobie dziec - nie będziesz miała problemu z decyzją .
    syn i córka: I.2003, córka: IX.2005, syn: IX.2008

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

to moze byc skomplikowane bo obecnie jestem w ciazy i licze to dziecko w brzuchu

Chustofanka Awatar owieczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Jedna miała mi zupełnie wystarczyć, ale potem trafiła się okazja kupienia mojej wymarzonej... trzecia była niezbędna na wyjazd... bondolino przyniósł Mikołaj.
    Pierwszą sprzedałam, bo już nie będę używać i miały mi dwie wystarczyć... do wczoraj... dzisiaj już mam na oku "swoją" nową chustę
    pewnie nigdy nie będę miała 8 czy 9, ale wszystkie które mam są stale w użyciu.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Olapio pomyśl sobie że niktórzy mają gorzej posuniętą "chorobę" (patrz ja) jak Ci dzieci wyrosną z noszenia to wtedy pewnie i się wyleczysz z chustowych zakupów
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustofanka Awatar owieczka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dubel do usunięcia

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

mam obecnie pięc + kółkowa+MT i noszę tylko we dwóch wiązanych, reszta sztyk trzy sie kurzy. Zauwazylam ze odkad poszłam do pracy i mam mniej czasu zarówno na noszenie jak i na temat chust, mniej mnie juz ekscytują nowości. Mam dwie ulubione obecnie (milka i girasol romantique) i nie za bardzo mnie cos jest w stanie z nowości zachwycić. Jak sobie pomysle ze na spacer to ja mam czas tylko w sb i ndz. to racjonalizm zwycięża
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Oczywiście,że tyle chust nie jest potrzebnych.Ale miło je miec ,trudno sobie odmowic tej przyjemnosci.A kiedy trzeba jakims cudem wybrac co sprzedac,to jest placz i zgrzytanie zębów.

Ograniczyłam sie z 10 na 4: 1 wełna, 1 len, 1 bawełna ,1 kółkowa i nosidło.Stracza, tak naprawde to powinnam sprzedac jeszcze jedną.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kubutkowa podziwiam!

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Heh, życie mnie zmusiło

Chusteryczka

Domyślnie

no własnie, żal sprzedawać, bo jedna ma piękny kolor, inna fajnie nosi, jeszcze inną po prostu muszę mieć. no i tak wychodzi. aczkolwiek tez sie staram ograniczać, a i nosic w miarę po równo w tych co mam.
    K. 2009M. 2012

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Ola to proste,mam w tej chwili tylko ulubione chusty+jedno nosidło i jedną kółkową wybrane po wielu testach noszeniowo-kolorystycznych,od dłuższego czasu nie jestem w stanie sprzedać żadnej.dochodzi do mnie paw lniany bo to wymarzona chusta i czekam na forumową natkę i te dwie właśnie są ponad stan.a że każda chusta jaką mam jest totalnie inna to w każdej noszę,w zarze do spania w dzień,w lnie na długie trasy i tak dalej...wybrałam do stosu takie,ktore mi totalnie pod każdym względem pasują i są przydatne w codziennym użytkowaniu,muszą spełniać naraz te dwa wymogi,nie powielam chust i reszty się pozbylam,a jak nowości czy inne mnie kuszą to pożyczam i chwilowe użycie wystarcza żeby zaspokoić chcicę,no i zanim mi się czegoś naprawdę zechce to myślę,co ja i moja rodzina za te pieniądze byśmy mieli i że dla wielu ludzi te 200-600zeta to olbrzymia kasa i tu sobie kogoś z kłopotami finansowymi przypominam,dokładam jeszcze myśl,że to przecież tylko parę metrów kolorowego materialu i już szybko wtedy wracam do równowagi

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

aaa...wszystko co mam jest w innym kolorze,na rynku teraz tyle wariantow kolorystcznych jednej chusty,że nawet to można dobrać

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Magda cudowny glos rozsadku!!!
    u mnie jest taki problem ze ja nie pozyczam chust od innych (innym pozyczam) wiec jak jakas chce wyprobowac to kupuje...

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olapio Zobacz posta
    Magda cudowny glos rozsadku!!!
    u mnie jest taki problem ze ja nie pozyczam chust od innych (innym pozyczam) wiec jak jakas chce wyprobowac to kupuje...
    musisz zacząć, moze na poczatek tylko takie ktore jakby co mozna odkupic

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja mam chust 4 na stanie i 2 w drodze no i z tych 4 ostatnio tylko w jednej nosilam bo mi sie podoba, reszta tez ale jakos lezaly. no i pomyslalam ze skoro nosze i tak tylko w jednej to po co mi reszta/ sprzedac szkoda wiec postanowilam nosic codziennie to w innej zeby nie bylo ze leza bezuzytecznie. no i teraz nosimy sie po trochu w kazdej zeby bylo urozmaicenie. no ale pewnie jak przyjda moje nowe nabytki bede nosila tylko w nich poki sie naciesze
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustoholiczka Awatar Padthai
    Miejscowość
    Wrocław, Kłodzko

Domyślnie

Tomka nosilam w jednej i nie mialam potrzeby kupowania innych chust
    a Asie nosze w kilku chustach, bo juz dzieci raczej miec nie bede, wiec to ostatnia okazja do zabawy
    Tomek (III.07) Asia (X.09)

Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
    http://fotelik.blox.pl/html

demona
    Guest

Domyślnie

Ja mam 10+ i noszę we wszystkich ponoś w tych nieuzywanych to pozbedziesz się wyrzutów

Uprawnienia umieszczania postów