Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: jak wysadzacie w nocy?

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie jak wysadzacie w nocy?

Zwirek ma skonczone 4 miesiace i od okolo 2 tyg wysadzam go z powodzeniem. ale w nocy to doslownie nie mam pomyslu... probowalam przed jedzeniem to nie ma absolutnie takiej opcji. probowalam po jedzeniu to niestety tez nie za bardzo bo przy cycu zasypia i bardzo mu sie nie podoba rozbudzanie ( mi tez , zaczynam mamrotac, pozniej plakac i z sikow nici. chwilowo noc odpuszczam ale juz szkoda mi naszej pracy i chcialabym tez sprobowac. podzielicie sie sposobami? jak to wyglada? ile razy i mniej wiecej kiedy robicie siczki zeby osiagnac sucha pieluche?

Chustomanka Awatar bigbabs
    Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

W nocy wysadzam gdy zaczyna się kręcić, prostować i podginać nóżki w charakterystyczny sposób. Mała się nie rozbudza, ja też nie, po wysikaniu i odłożeniu przysysa się na moment i śpi dalej (ja też)
    Pieluchy na noc nie polecam - córa śpi z gołą pupą, wtedy wysadzenie trwa moment i ryzyko wybudzenia jest zerowe.
    Sika mi mniej więcej co 1.5 - 2 godz. o mniej więcej stałych porach.
    Wysypiamy się

U nas sukces zależy od głębokości mojego snu - czasami po prostu nie budzi mnie gdy mała się wierci.
    W przypadku chłopca pomyślałabym również o zabezpieczeniu kołdry przed zasikaniem (u nas cały impet idzie w prześcieradło), może pas sumo ? kocyk, jeżeli Synek się nie rozkopuje?
    Ostatnio edytowane przez bigbabs ; 19-02-2011 o 16:34

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

no wlasnie - ja w ogole nie czuje sikowego wiercenia sie ale na prawde wysadzasz ja ( na pionowo trzymasz nad nocnikiem ) i ona sie nie rozbudza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigbabs Zobacz posta
    W nocy wysadzam gdy zaczyna się kręcić, prostować i podginać nóżki w charakterystyczny sposób. Mała się nie rozbudza, ja też nie, po wysikaniu i odłożeniu przysysa się na moment i śpi dalej (ja też)
    Pieluchy na noc nie polecam - córa śpi z gołą pupą, wtedy wysadzenie trwa moment i ryzyko wybudzenia jest zerowe.
    Sika mi mniej więcej co 1.5 - 2 godz. o mniej więcej stałych porach.
    Wysypiamy się

U nas sukces zależy od głębokości mojego snu - czasami po prostu nie budzi mnie gdy mała się wierci.
    W przypadku chłopca pomyślałabym również o zabezpieczeniu kołdry przed zasikaniem (u nas cały impet idzie w prześcieradło), może pas sumo ? kocyk, jeżeli Synek się nie rozkopuje?
    serio??? zainspirowałaś mnie
    ja do tej pory nie wysadzałam w nocy ale chyba spróbuję, bo faktycznie zaczyna sie wiercić i się budzi tylko że ja jej wtedy cyca daję i spi dalej, przypuszczam że w tym czasie sika?
    Często macie wpadki?

Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Tak, trzymam ją pionowo (oparta o mój brzuch, trzymam pod kolankami) nad miseczką i nie wybudza się.
    Właściwie to gdy jest fałszywy alarm, potrafi zasnąć w tej pozycji

Chustofanka Awatar ladybird
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Moja mała robiła siusiu pod koniec karmienia... Więc sadzałam ją na nocniczku chińskim bokiem do siebie i karmiłam. Nie wiem na ile to wychowawcze, ale przez długi czas działało. Teraz robi siusiu w nocy dwa razy, ale alarmuje już po fakcie.
    byle do wiosny...

Chustofanka Awatar camee
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bigbabs Zobacz posta
    Tak, trzymam ją pionowo (oparta o mój brzuch, trzymam pod kolankami) nad miseczką i nie wybudza się.
    Właściwie to gdy jest fałszywy alarm, potrafi zasnąć w tej pozycji
    no to w szoku jestem ale tez plomyczek nadzieji sie tli dzieki Tobie bede probowac... w sumie EC jako takie tez mi sie wydawalo kiedys niemozliwe

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

kurde podziwiam mamy wysadzajace w nocy, ja w dzien nie potrafie zawsze zlapac siku a co mowic w nocy, mlody i tak zle spi, a juz jakbym zaczela sadzac na nocnik to juz w ogole bylaby masakra podziwiam naprawde
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Nastka mamy wprawę kilkumiesięczną bo od urodzenia.
    U starszego też miałam dłuuugo problemy z obserwacją - zresztą dalej mam, za późno zaczęłam...

Ja wysadzam Basię nim zaśnie czyli ok 19:30 już karmiąc - tak jak ladybird wyżej napisała, potem nim pójdę spać (czyli ok północy) często na śpiocha, nawet jak się obudzi to potem przy piersi zasypia.
    I rano jak się już bardzo wierci - różnie, czasami to jest 4, czasami 6rano, czasami jedno i drugie
    Młoda śpi w koszulce niemowlęcej do spania albo po prostu bez dołu i w tetrze+otulacz, najczęściej pielucha jest sucha (o ile mama nie jest zbyt zaspana i w porę zareaguje).
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Moja nie chciala byc wysadzana w nocy i protestowala. Na poczatku sikala moze dwa czy trzy razy w nocy. nie zawsze nawet dawala sobie zmienic pieluche, zreszta to bylo dosc niebiezpieczne, bo jak sei rozbudzila, to sen byl traktowany jako drzemka. Potem praktycznie nei sikala, nie pamietam od kiedy miala sucha pieluche, ale mnie na poczatku przerazilo. Pozniej na zmiane albo byly tygodnie kiedy byla sucha, albo sikala masakrycznie duzo podczas pierwszych 2-3 h snu. zdarzylo sie,ze zazadala wrecz wysadzenia chyba ze dwa razy, jak chciala kupe!
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

moj mlody ostatnio nawet zaczal robic kupe przez sen ale gdy juz sie zorientuje o co mu chodzi to za pozno no ale budze go i tak w sumie zeby zmienic pieluche bo zasnac zasnie z pelna ale juz spokojnie nie spi, sie wierci no i w rezultacie i tak sie budzi. no i zanim bym zdazyla z nim na nocnik to i tak po ptakach. ostatnio mlody nie sika prawie wcale w nocy, pielucha jest prawie sucha, za to nadrabia wszystko jak sie obudzi ale bywaly okresy ze pielucha nocna az przeciekala. nie wiem dlaczego to tak sie dzieje. chcialabym wysadzac w nocy ale nawet nie wiem jak sie za to zabrac i jakich sygnalow szkac u dziecka jak chce siusiu
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

podziwiam. ja w nocy nie wysadzam... ale my sikamy głównie nad ranem i czasem jak przed 7 wstaniemy to więszość nocnych sisi leci do nocnika
    Drugi chuścioch w drodze

Miejscowość
    West Midlands,UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    Często macie wpadki?
    jak pisałam, dużo zależy od głębokości mojego snu. Są noce suche (czyt. wszystkie siku wyłapane) i wpadkowe (czasami jedna, czasami trzy). Bywają noce gdy mała buntuje się przeciwko wysadzaniu, a sik jest minutę po odłożeniu, czasami gdy przez kilka nocy jest bunt nocnikowy - wtedy zakładam pampka. Mała sygnalizuje w 99% przypadków, to ja czasami się spóźnię z miseczką.
    Bywa też tak, że po suchej nocy potrafię przeoczyć sik poranny gdy leżymy sobie po przebudzeniu i się przytulamy

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Ja wysadzam Basię nim zaśnie czyli ok 19:30 już karmiąc - tak jak ladybird wyżej napisała, potem nim pójdę spać (czyli ok północy) często na śpiocha, nawet jak się obudzi to potem przy piersi zasypia.
    U nas wysadzanie na śpiocha (czyli bez sygnalizacji ze strony małej) kończy się jej wybudzeniem i głośnym protestem, w najlepszym wypadku zaśnięciem nad miseczką. Nie ma opcji, że ją wybudzę specjalnie na siku - a szkoda
    Ostatnio edytowane przez bigbabs ; 20-02-2011 o 16:16

Uprawnienia umieszczania postów