A moja jeszcze nie dwulatka chętnie by się nosić dawała, tylko, że ja już nie wyrabiam, bo ona prawie 15 kilo waży :/
A moja jeszcze nie dwulatka chętnie by się nosić dawała, tylko, że ja już nie wyrabiam, bo ona prawie 15 kilo waży :/
Kasia, mama Juliusza (15.04.2003) i Laury (10.05.2009)
Ja czasami noszę Dominika dla zabawy albo "bo chce". Prawie 17kg. W tą zabawę długo się nie bawimy.
Na pocieszenie - jakieś 2 miesiące temu nawet redukcję chustową zrobiłam, bo Wicia już nie chciał się nosić. Ale mu przeszło, teraz śpi na moich plecach gdy pisze forum![]()
mi ostatnio mój 4 latek dał się zachustowac (22 kg)
co więcej - dopominał się, ale to chyba wpływ Brata![]()
By dziecko się uczyło, To dla dobra sprawy, Wpójmy mu, że Świat, cały, Jest bardzo ciekawy.
Każda dziedzina wiedzy warta jest zachodu. Najlepiej gdy ich pozna, wiele już za młodu.
by Anonim z sieci
Tu i Teraz.
No więc jest ciut lepiejTydzień temu dała się włozyc w Mandukę w Ikei - ale tylko z przodu i tylko z 10 minut.
Ale w piątek chciałam przećwiczyc parę wiązań przed spotkaniem weryfikacyjnym w AND i dała sie dwa razy usadzic na plecy i juz sie nie darła i nie bała. Nawet chyba jej sie podobało, ale musiałam skakać i sie wypłupiać, a ona się śmiał wołając "jeszcze raz". Czyli jest nadzieja![]()
www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
Moja Stef odmówiła jak miała chyba 1,5 roku. Jak miałą rok to juz zaczeła protesotwac, a pozniej definitywnie. A miała sie przyzwyczaic. Wszyscy wokoło tak krakali. A tu nic, Klops. A tyle chust dookoła i nosideł niewypróbowanych....Z zazdroscia patrzałam na Orlinka od LIndy, jak dawał sie nosic.
Moja starsza jak tylko nauczyła się pewnie chodzić odmówiła i chusty i wózka.... ok 13 miesięcy miała. Teraz mamy drugiego chuściocha, a starsza polubila poucha w wieku 2,5 roku............ i chce testować wszystkie nowe chusty...... ostatnio udawała, że MT przymierzany nie był za małyi jak obie naraz nosić?
także nie trać nadziei
![]()
starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
-----------------------
Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl
moze przejdziemoje dziecko na chuste mialo focha od pazdziernika do stycznia a teraz nosimy sie codziennie
a wyprzedalam sie, ze ho ho bo myslalam ze juz koniec.
Paskówka, ja Cię też nie pociesze, ale moja ma 2 latka i na widok mnie z chustą i błyskiem w oku, po prostu robi zwrot w drugą stronę
le ja sie pocieszam, że jak sie cieplej zrobi i gdzieś w teren pojedziemy - to jej miłość do chustt wróci...jak jej sie nogi zmęcząw każdym razie - ergonomik już czeka, i kilka krócizn też
![]()
Doradca noszenia [/FONT]ClauWi® po kursie zaawansowanym
Szkoła rodzenia i naturalnego rodzicielstwa GAJA - http://www.gaja-szkolarodzenia.pl/
Szkoła noszenia TULIPANNA - http://www.tulipanna.pl/
Stowarzyszenie "Poznań w chuście"
Mama Zosi (04.2007), Zuzi (02.2009) i Justynki (04.2013)