Jest nadzieja! Orli noszony byl do 3 roku zycia dosc duzo, potem mielismy przerwe, a wczoraj wskoczyl w amauti i poszlismy sobie na spacerA co fajniejsze, to on pamieta noszenie, mysle, ze na wakacjach w ergonomiku O&A tez go troche ponosimy.
Jest nadzieja! Orli noszony byl do 3 roku zycia dosc duzo, potem mielismy przerwe, a wczoraj wskoczyl w amauti i poszlismy sobie na spacerA co fajniejsze, to on pamieta noszenie, mysle, ze na wakacjach w ergonomiku O&A tez go troche ponosimy.
Lindo - a ile on waży???
Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupyI jeszcze kupa zmartwień...
Franek (Kako) 02.02.2008
Krysia (Izia) 26.10.2009
Janek 30.07.2014
www.wysokipoziomcukru.pl
www.dalekiswiat.pl
zdjeciarka.blogspot.com
Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...
u nas też był kryzys ok 2 lat a potem spokojnie nosiłam ponad 2,5 latkę i jeszcze mam nadzieję na ponoszenie 3,5 latkinawet nową chustę zakupiłam na tą okoliczność
![]()
Orli w kwietniu skonczy 4 lata, jest szczuplym chlopcem, wazy tylko 14.5 kg, ale ma 106 cm wzrostu. Nosimy go w zasadzie juz tylko w ergonomiku 18'' Olives & Applesauce, w w hybrydzie wersja toddler, oraz w kilku chustach, no i wczoraj byl w amauti.
to i tak gratuluję krzepy
Franio waży podobnie i ja już nie dałabym rady go daleko ponieść.
Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupyI jeszcze kupa zmartwień...
Franek (Kako) 02.02.2008
Krysia (Izia) 26.10.2009
Janek 30.07.2014
www.wysokipoziomcukru.pl
www.dalekiswiat.pl
zdjeciarka.blogspot.com
Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...
Nie martw się, tylko powoli znów się oswajajcie z wysokościa pleców. Duże dzieci też sie nadają do noszenia.
Ja Zosię codziennie rano noszę do przedszkola, a jesienią nosiłam po górach. Jak idziemy na dłuższy spacer to po jakimś czasie sama dopomina sie o noszenie, albo jeszcze przed wyjściem sprawdza " ale chuste wzięłaś?" No i ja tto wykorzystuję, gdy gdzieś musimy dotrzeć szybko i na czas - wtedy tylko plecy!
Waży ok. 14 kg. Latem wybieramy sie w góry i do Włoch pozwiedzać - na pewno jeszcze ponoszę.
Julka 2001, Zosia 2007
moj synek w wakacje bardzo chetnie wskakiwal na plecy, gdy szlismy na wyprawy gorskie i morskie. a przeszedl wczesniej etap oderwania chustowego. byl tez krzyk i uciekanie przed chusta
minelo mu. moze i Lidce przejdzie?
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa