A ja nie uświadamiam, chyba że mnie ktoś zapyta.
Kiedyś na innym forum, z którym znamy się z dziewczynami od kilku lat wkleiłam zdjęcia stosiku, który oczekiwał na przyjście na świat maleństwa i opisałam pokrótce co i jak.
Dziewczyny się zainteresowały, dopytały, jedna miała małe dziecko i zainteresowała się na poważnie i wsiąkła w wielo, dwie inne spodziewają się dziecka i powoli mnie podpytują.
Natomiast "na żywo" temat wielo nie wzbudza większego zainteresowania, jeżeli ktoś pyta odpowiadam;
oczywiście spotkałam się z super reakcjami wśród personelu przychodni, co poniektórych lekarzy.
Ale niektórzy pukają się w głowę widząc moje pieluszki, np moja mama u której spędziliśmy 3 mies ubiegłorocznych wakacji, bratowa, która urodziła synka 5 miesięcy po narodzinach mojego dziecka i w ciązówce ciąży z bliska obserowowała nasze pieluszki.
Na pytanie o pranie: odpowiadam zgodnie z prawdą zresztą - pralka pierze.
Mój mąż kwestionuje aspekt ekologiczny pieluszek, jedynie zgadza się z tym, że dzięki wielo nie narażmy na taką ilość chemii dziecka.
Moja mama kwestionuje aspekt ekonomiczny - wg niej pranie i tak wychodzi drożej niż zakup jednorazówek.
Nie dyskutuje tylko robię swoje.
A że bardzo lubię nasze wielo więc nie mam problemu i nie zaprzątam sobie głowy innymi.
Wolny kraj, wolny wybór.
ee, na wielo i tak reaguja ludzie lepiej niz na EC
Nie nawracala i nie nawracam, chociaz dla niektorych sam moj nad wielo zachwyt jest do wyrygania. Bo wielo sa obrzydliweCzyz nie?
no te![]()
Ostatnio edytowane przez Malina ; 17-02-2011 o 17:56
No wsiąkła, wsiąkła hihi i przekazuje wiedzę dalejNo ale na mnie nie działały teksty typu ekologia tylko będzie taniej
no w taki oto sposób od maja? mój syn nosi wileo, no teraz na zmianę z rosmanowymi pieluchami bo w piżamki ( pajace) się nie mieści a większych nie ma
w wielo ma bardzo duży kuperek.
Myślę ze nie ma co na siłę przekonywać i nawracać. Ci co będą zainteresowani sami przyjdą![]()

Ha uderz w stół, nożyce się odezwą
Stella =jak do tej pory jesteś jedyną nawróconą przeze mnie na wielo
Ja jestem ortodoksem - mój mały od urodzeniu zużył 30 szt ekologicznych jednorazówek, teraz ma już 11 mies a my wyłącznie na wielo
Malina jaaaakie żaby;
Kościotrupy też fajne ale bym się chyba nei zdecydowała dla maluszka na te czachy

Przestałam namawiać na wielo. Mimochodem wspominam. Ktoś podłapie temat, ok. Jednak nic na siłę.
Większość słucha z niesmakiem/dezaprobatą-a nie wchodzę w szczegóły. Dla wielu mega argument, że to tyleee pracy.
Nie mam
I z tego powodu mam niedosyt. To wild child nappies, te akurat to show ponies, robione na zamowienie.
Mialam zamowic, ale raz sie spoznilam na zbiorowe zamowienie, a drugie niedawno odpuscilam, bo postanowilam, ze dziecia odpieluchowuje. Kiedys zamawiala je laska z jednego sklepu z uk, i sprzedawaly sie w 5min, szybciej chyba niz didkowe limityZaluje, ze nigdy nie mialam ani jednej... Jeszcze dodam, ze cena tych cudow dosc wysoka
i w sumie swojego czasu nie chcialam ich, bo takie pieluszki to czysty konsupcjonizm i pozadanie. Toc jedna moglam miec, nie
Mi sie kosciotrupki podobaja
Sorry za tyle zdjec, ale sie nie moglam powstrzymac. Bo takie obrzydliwe sa![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez Malina ; 18-02-2011 o 21:29

Fakt obrzydliwe
A ja sama nawroconaktos by mi jeszcze rok temu powiedzial, ze bede pieluchy prac to bym wysmiala, a teraz je wielbie i dziennie wieczorem z miloscia wieszam na suszarke
Sa piekne, zdrowe i cudowne
Na gazetowym rowiesniczym, mnie jedna fajna babka zarazila i prosze jak wspaniale. Co, miod, malina.
W temacie: moja mama caly czas mi mowi, ze jakby jej ktos dal 30 lat temu wybor, to by sie w ogole nie zastanawiala, ale potem jak sobie obejrzala moje wielo to przyznala racje, ze to troche inna bajka niz kiedys
Obcych jeszcze narazie nie musialam uswiadamiac, a jak sie ktos trafil, to narazie nie bylo zniesmaczenia, a wrecz zainteresowanie. Kto wie, moze kiedys kogos zaraze![]()

matko, pieluszka z frida kahlo!
alez nowatorskie podejscie, w sensie ze ciekawe![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
ja rzadko uświadamiam; najczęściej mój mąż robi to za mnie- wprowadza w temat, a po szczegóły zaprasza do żony![]()