Pomocy!!
Już drugi raz podchodzę do kółowej i nie potrafię się z nią obejść. Przydatne to to? Można nosić starszaka dłużej, a noworodka? W kołysce??Pilnie bo może mnie coś ominie
![]()
Pomocy!!
Już drugi raz podchodzę do kółowej i nie potrafię się z nią obejść. Przydatne to to? Można nosić starszaka dłużej, a noworodka? W kołysce??Pilnie bo może mnie coś ominie
![]()
zaczełam nosic Polkę ok. 2m-ca i noszę do dzisiaj
Kółkową uwielbiam! noszę obecnie 13kg i spokojnie daje radę![]()
Moniu, z czym masz największy problem?
Z chęcią pokaze co i jak gdy się spotkamy![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Ja z kółkową miałam przejścia - tzn. najpierw próbowałam nosić noworodka (koleżanka mówiła że fajnie) ale szybko dałam spokój- materiał się wysuwał i dziecko "wpadało" - szybko zorientowałam się, że to niebezpieczne! Zakupiłam poucha i w tym z powodzeniem nosiłam przez pierwsze miesiące. Przez dłuuugi czas myślałam, że kółkowe są do d...
Potem nosiłam w tkanych, w MT, aż do dnia kiedy... dziecko zaczęło wołać siusiu, a miało wtedy prawie półtora roku- wiadomo ,że takie małe to jeszcze trzymać nie umie, no i z MT zaczął być problem- zanim się wyplątałyśmy zwykle już było nasikane, nie mówiąc o tym, że to musiało komicznie wyglądać
Wtedy postanowiłam spróbować kółkowej (wyszłam z założenie, że jak coś będzie nie tak to nie zaszkodze za bardzo bo dziecko "duże" (wagowo małe). Oczywiście z siusianiem już było fajnie, z zakładaniem gorzej- tzn. raz mi się niosło dobrze, raz źle i nie wiedziałam dlaczego. Na szczęście wkrótce Gosia (NUBIK) zorganizowała spotkanie i mnie poinstruowała (DZIĘKI GOSIU!!) i już było lepiej. Jednak nadal czasem mi się zdarzy gorzej jakoś wziąść, ale szybkość wyjmowania jest decydująca- już nie na siku, ale czesto chce po prostu "polatać". Plecy mnie nie bolą bo dziecko lekkie, ale mam taki problem że się zafiksowałam na jednym ramieniu, na drugim mi gorzej- to na pewno dla mnie nie za bardzo zdrowe.
Mój wniosek jest taki- kółkowa jest super, ale na pewno nie dla początkujących, i (moim i tylko moim zdaniem) raczej nie dla maluszków, bo te fałdki na kółku, to tak czasem jakby własnym życiem żyły
Ps. na dzień dzisiejszy noszę wyłącznie w kółkowej, czasem po prostu na rękach, wózka nie używam, dziecko ma ok.8,5kg.
Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 16-02-2011 o 16:45
Demona, może ramię Ci nie pasi?
Bo np dla mnie płaskie li i tylko, kocham, noszę obecnie i starszego na biodrze i młodszą z przodu, na zakupy, szybkie wypady, do ululania i łatwego odłożenia...
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
A tak - ramię na pewno ma znaczenie- ja mam nati (ramię zakładkowe czy jak to zwał ) i nie narzekam. Ale oglądałam np. chusty babylonia i one miały to "oprzyrządowanie" przy razmieniu takie długaśne, że od razu pomyślałam że aby to się zmieściło na takiej niedużej osobie jak ja, to musiałabym te kółka chyba na plecach miec
ja się z kółkową nigdy nie pokochałam. ale miałyśmy dwa jaśniejsze momenty wspólnego życia:
1. w ciąży z tośką. janka na biodro, nic mi brzucha nie uciskało.
2. tośka-noworodek, do karmienia.
zawsze wymiennie z pouchem.
i tak wolę poucha.
2007, 2009, 2016
Ooooo ja swego czasu miałam taka fazę na kółkową, że hoho
Była kółkowa i tylko kółkowa!Zosia moment w niej zasypiała.I szybko się zakłada to duży plus jest.
Ale pokombinuj.... a nóż się przekonasz
Może tak jak dziewczyny piszą spróbuj różnych ramion.
Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)
Pierwszy problem - nie potrafię dociągnąć, chusta między kółkami zamurowana na amen.
A jak nie dociągnę to nie ponoszę przecież
Drugio problem - kółka mnie duszą
Idę sobie foty pooglądać jak sie nosi![]()
Ja miałam taki okres, że w kółkowej (zresztą takiej jak zoana) odkurzałam (bo inaczej się nie dało) to tak latem, wcześniej też usypiałam, ale teraz Lana już mi za ciężko z moimi 12 kg - a i nie mam takiej konieczności, więc na gościnnych występach jest moja.
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Miałam hopka, ale sprzedałam. Teraz myślę nad kolejną![]()
Moniko a przed dociągnięciem materiał na kółkach trzeba rozłożyć, wtedy sie lepiej dociąga
Ale my się też z kółkową nie pokochałyśmy. Tylko czasem kiedy Lila już "prawie" chodziła zakładałam na wyskoki z auta do przedszkola.
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Monia, jak chcesz to ci kolkowa pozycze bo tych akurat mam najwieceji chetnie pokaze tez jakby co bo tak jak Marzena kolkowe kocham
![]()
"W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.