Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 50

Wątek: Kółkowa - jak sie przekonać PILNIE:)

demona
    Guest

Domyślnie Kółkowa - jak sie przekonać PILNIE:)

Pomocy!!
    Już drugi raz podchodzę do kółowej i nie potrafię się z nią obejść. Przydatne to to? Można nosić starszaka dłużej, a noworodka? W kołysce?? Pilnie bo może mnie coś ominie

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mi się zaczęła przydawać, jak miał jakieś 10 miesięcy - jest super podczas robienia śniadania i w ogóle po domu. Hyc hyc, zakładasz i zdejmujesz. Na spacery to tak na chwilę, bo na dłużej ramię boli. Z noworodkami doświadczeń nie mam

Domyślnie

ja nie potrafiłam się przekonać... było mi niewygodnie

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

zaczełam nosic Polkę ok. 2m-ca i noszę do dzisiaj
    Kółkową uwielbiam! noszę obecnie 13kg i spokojnie daje radę

Moniu, z czym masz największy problem?
    Z chęcią pokaze co i jak gdy się spotkamy
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Ja z kółkową miałam przejścia - tzn. najpierw próbowałam nosić noworodka (koleżanka mówiła że fajnie) ale szybko dałam spokój- materiał się wysuwał i dziecko "wpadało" - szybko zorientowałam się, że to niebezpieczne! Zakupiłam poucha i w tym z powodzeniem nosiłam przez pierwsze miesiące. Przez dłuuugi czas myślałam, że kółkowe są do d...
    Potem nosiłam w tkanych, w MT, aż do dnia kiedy... dziecko zaczęło wołać siusiu, a miało wtedy prawie półtora roku- wiadomo ,że takie małe to jeszcze trzymać nie umie, no i z MT zaczął być problem- zanim się wyplątałyśmy zwykle już było nasikane, nie mówiąc o tym, że to musiało komicznie wyglądać
    Wtedy postanowiłam spróbować kółkowej (wyszłam z założenie, że jak coś będzie nie tak to nie zaszkodze za bardzo bo dziecko "duże" (wagowo małe). Oczywiście z siusianiem już było fajnie, z zakładaniem gorzej- tzn. raz mi się niosło dobrze, raz źle i nie wiedziałam dlaczego. Na szczęście wkrótce Gosia (NUBIK) zorganizowała spotkanie i mnie poinstruowała (DZIĘKI GOSIU!!) i już było lepiej. Jednak nadal czasem mi się zdarzy gorzej jakoś wziąść, ale szybkość wyjmowania jest decydująca- już nie na siku, ale czesto chce po prostu "polatać". Plecy mnie nie bolą bo dziecko lekkie, ale mam taki problem że się zafiksowałam na jednym ramieniu, na drugim mi gorzej- to na pewno dla mnie nie za bardzo zdrowe.
    Mój wniosek jest taki- kółkowa jest super, ale na pewno nie dla początkujących, i (moim i tylko moim zdaniem) raczej nie dla maluszków, bo te fałdki na kółku, to tak czasem jakby własnym życiem żyły
    Ps. na dzień dzisiejszy noszę wyłącznie w kółkowej, czasem po prostu na rękach, wózka nie używam, dziecko ma ok.8,5kg.
    Ostatnio edytowane przez wiki100 ; 16-02-2011 o 16:45

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Demona, może ramię Ci nie pasi?
    Bo np dla mnie płaskie li i tylko, kocham, noszę obecnie i starszego na biodrze i młodszą z przodu, na zakupy, szybkie wypady, do ululania i łatwego odłożenia...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Demona, może ramię Ci nie pasi?
    Bo np dla mnie płaskie li i tylko, kocham, noszę obecnie i starszego na biodrze i młodszą z przodu, na zakupy, szybkie wypady, do ululania i łatwego odłożenia...
    A tak - ramię na pewno ma znaczenie- ja mam nati (ramię zakładkowe czy jak to zwał ) i nie narzekam. Ale oglądałam np. chusty babylonia i one miały to "oprzyrządowanie" przy razmieniu takie długaśne, że od razu pomyślałam że aby to się zmieściło na takiej niedużej osobie jak ja, to musiałabym te kółka chyba na plecach miec

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Beskid Niski

Domyślnie

ja się z kółkową nigdy nie pokochałam. ale miałyśmy dwa jaśniejsze momenty wspólnego życia:
    1. w ciąży z tośką. janka na biodro, nic mi brzucha nie uciskało.
    2. tośka-noworodek, do karmienia.
    zawsze wymiennie z pouchem.
    i tak wolę poucha.
    2007, 2009, 2016

Chusteryczka Awatar zoana
    Miejscowość
    we własnym świecie

Domyślnie

Ooooo ja swego czasu miałam taka fazę na kółkową, że hoho
    Była kółkowa i tylko kółkowa!Zosia moment w niej zasypiała.I szybko się zakłada to duży plus jest.
    Ale pokombinuj.... a nóż się przekonasz
    Może tak jak dziewczyny piszą spróbuj różnych ramion.
    Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)

demona
    Guest

Domyślnie

Pierwszy problem - nie potrafię dociągnąć, chusta między kółkami zamurowana na amen.
    A jak nie dociągnę to nie ponoszę przecież
    Drugio problem - kółka mnie duszą
    Idę sobie foty pooglądać jak sie nosi

Chusteryczka Awatar zoana
    Miejscowość
    we własnym świecie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    ...Drugio problem - kółka mnie duszą ...
    Ekhem to gdzie Ty masz te kółka??
    Ania, mama Zosi ('09) i Zuzi ('11)

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Ja miałam taki okres, że w kółkowej (zresztą takiej jak zoana ) odkurzałam (bo inaczej się nie dało) to tak latem, wcześniej też usypiałam, ale teraz Lana już mi za ciężko z moimi 12 kg - a i nie mam takiej konieczności, więc na gościnnych występach jest moja.

demona
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoana Zobacz posta
    Ekhem to gdzie Ty masz te kółka??
    Patrz punkt 1. - nie mogę dociągnąć

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Patrz punkt 1. - nie mogę dociągnąć
    Taką słabość w rękach masz?

A serio - żeby dociagnąć musisz lekko unieść dziecko i ciągnąć po skosie w dół - tak jakby wzdłuż chusty...

A jaką masz tę kółkową? Bo ja osobiście pslinga nie potrafiłam dociągnąć... Może za małe kółka?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

demona
    Guest

Domyślnie

Miałam hopka, ale sprzedałam. Teraz myślę nad kolejną

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Moniko a przed dociągnięciem materiał na kółkach trzeba rozłożyć, wtedy sie lepiej dociąga
    Ale my się też z kółkową nie pokochałyśmy. Tylko czasem kiedy Lila już "prawie" chodziła zakładałam na wyskoki z auta do przedszkola.
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustofanka Awatar Nastka55
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

ja z kolkowa tez sie nie dogadalam, nie umialam podociagc i bylo fatalnie. wolimy wiazanki jak narazie
    Natalia mama Mikołaja (09.07.2010)

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Teraz myślę nad kolejną
    Jaką ?
    Jak się spotkamy, to pokaże co i jak..Dałabyś rade jutro podjechać do TGG??
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja uwielbiam pslinga ale jego dociaga sie tylko odrobine i to po malutkim kawaleczku chusty

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Monia, jak chcesz to ci kolkowa pozycze bo tych akurat mam najwiecej i chetnie pokaze tez jakby co bo tak jak Marzena kolkowe kocham
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Uprawnienia umieszczania postów