Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: problem z papierkiem

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie problem z papierkiem

może ktoś mi pomoże...
    dotychczas bawiłam się w tetrę i otulacze ale niedawno kupiłam pierwsze kieszonki no i w związku z tym zaczęłam używać papierków.
    Dziś była klapa bo chyba coś nie tak zrobiłam z papierkami. Założyłam kieszobnkę z wkładką a na to papierek i pupa. Potem kupa i gdy otworzyłam pieluchę to papierek był zwinięty i zmoczony, a większość kupy na pieluszce

a potem weszłam na bazarek i przeczytałam że są pieluchy używane które kupy nie widziały...
    jak dokładnie używać tych papierków?
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

pocieszę cię. nigdy kupa nie została mi na papierku.... więc przestałam używać. może nie każdy do papierków się nadaje....
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

pieluchy uzywane co kupy nie widzialy mam ja, a ja nie widzialam na oczy papierkow
    ale to sa te pieluchy ktore kupilam po 8miesiacu zycia Michala czyli odkad Michal robi kupy na nocnik

Chustonoszka
    Miejscowość
    Berlin/Lodz

Domyślnie

Ja uzywam, bo jednak z jest mniej spierania niz bez Ale calkowicie na papierku nie zostaja prawie nigdy, zawsze pieluszka jest ubrudzona - najczesciej minimalnie, ale czasem porzadnie. Papierki tez pewnie sa rozne, mielismy Popolino, te do mlecznej kupy i teraz mamy jakies podobne, ale dotykowo w sklepie inne wydawaly mi sie za sliskie na mleczne kupki A spieranie tez jest rozne, z polarku spiera sie dosc latwo z mojego ulubionego polaru bambusowo-konopnego fatalnie. Raz miala przyjemnosc, ja D. zapomnial papierka i jednak to byla ogroma roznica, wiec uzywam.
    Gosia

Alizée Nicole (12.11.2003)
    Lara Katharina (11.11.2010)

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Ja uzywalam papierkow i kupy wylazily nam tylko na polarek jak bylo jej duzo albo jak Maja po kupie sobie pacnela na pupe Sa papierki i papierki. jedne sa cieniutkie i te nam sie tez potwornie zwijaly i sa takie grubsze i miesiste i te nam cundnie lezaly w pieluszce i lapaly wszystko jak nalezy. A to co na pieluszke po bokach wyplynelo od razu przeplukiwalam pod kranem, wtedy nie zostawaly plamy.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ale dlaczego do tetry nie używałas papierków, a do kieszonek tak? Z tetry kupa spiera się znacznie gorzej niz z polaru albo weluru.
    Pieluchy bezkupowe akurat mam, ale to nie dzięki papierkom, ale wysadzaniu

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar Dr.Obinka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Ale dlaczego do tetry nie używałas papierków, a do kieszonek tak? Z tetry kupa spiera się znacznie gorzej niz z polaru albo weluru.
    No właśnie.

Poza tym nawet z papierkiem pielucha "widzi" kupę, bo kupa przesiąka tyle, że nie trzeba jej spierać ręcznie. Dopóki kupy były mleczne, też nam wyciekało poza papierek. Staraj się rozkładać cały wzdłuż, może będzie lepiej. A potem nocnik

Chustofanka Awatar mynia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

dokładnie tak.
    A ja używam papierków bo dziecko nadal w pieluchy robi... i tak na prawdę u nas przynoszą zamierzony efekt ale pod warunkiem że papierek jest wystarczająco długi ... tzn zamiast jednego papierka używamy dwóch i zakładam w taki sposób że kawałki wystają poza pieluchę dodam że kupy nie są zwarte bo dzieć uwielbia mleko ...

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

To jakie papierki dla noworodeczka????
    trza się przyłozyc do zaopatrzania nowego człowieka
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ktosikowa Zobacz posta
    To jakie papierki dla noworodeczka????
    trza się przyłozyc do zaopatrzania nowego człowieka
    Ja nie uzywałam żadnych. Mleczne kupki się bardzo dobrze spierały, a miałam same formowanki bawełniane. I szczerze mówiąc, na samym początku (kiedy kupa była mała, ale w każdej pieluszce) w ogóle nie spłukiwałam tych kup, tylko wrzucałam do wiadra i płukałam przed samym praniem, co drugi dzień. Plamy nawet nie zostawały, a jak nawet, to pół dnia na słońcu załatwiało sprawę.
    Potem, jak młody zaczął robić raz na kilka dni i kupy były naprawdę spore, zaczęłam po prostu wysadzać

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar ktosikowa

Domyślnie

No to spróbujemy tak My wersja baaardzo ekonomiczna- terty i flanelki Ten plus, że mozna gotowac bez obaw
    Taka-jestem-ładna(nastolatka...ech...)-1999, Nikt-mnie-nie-rozumie(takoż...)- 2000, Brykacz-nad-brykacze- 2004, Trzeba-to-policzyć- 2006, Królewna(królewny NIE sprzątają)-2011,Tylko-sprawdzam! -2012, Żółwina- 2015

Dziecko jest jak prąd- ma fazy. Nic dziwnego, że u nas są spięcia... Sieć przeciążona

Chustopróchno Awatar marjen

Domyślnie

po pierwsze dlatego że tetrę mam tanią albo średniej jakości - nie szarpnęłam się na IV za 8 zł pielucha bo chciałam najpierw sprawdzić czy się polubimy z wielorazówkami. Tetrę prałam w wysokiej temperaturze, a nawet jak raz czy dwa po wieeelkiej jakiejś kupie została plama to nie robiłam z tego tragedii. Pieluchę za dwa złote bez żalu wyrzucę, a część tetry miałam totalnie "szmaciatą" za chyba 1,20 sztuka czyli mniej więcej tyle co pampers .... Wyszło fajnie z tetrą więc postanowiłam uzupełnić i kupiłam kieszonki które są śliczne i chciałabym żeby nadal były śliczne...

Cytat Zamieszczone przez moli1978 Zobacz posta
    pocieszę cię. nigdy kupa nie została mi na papierku.... więc przestałam używać. może nie każdy do papierków się nadaje....
    uff pocieszyłaś mnie że nie jestem papierkową łamagą
    Cytat Zamieszczone przez Sroka Zobacz posta
    Ja uzywalam papierkow i kupy wylazily nam tylko na polarek jak bylo jej duzo albo jak Maja po kupie sobie pacnela na pupe Sa papierki i papierki. jedne sa cieniutkie i te nam sie tez potwornie zwijaly i sa takie grubsze i miesiste i te nam cundnie lezaly w pieluszce i lapaly wszystko jak nalezy. A to co na pieluszke po bokach wyplynelo od razu przeplukiwalam pod kranem, wtedy nie zostawaly plamy.
    ja kupiłam Imse Vimse papierki (żeby mieć tej samej firmy co otulacze) ale chyba następne kupię popolino

Cytat Zamieszczone przez ktosikowa Zobacz posta
    No to spróbujemy tak My wersja baaardzo ekonomiczna- terty i flanelki Ten plus, że mozna gotowac bez obaw
    tym się kierowałam wybierając tetrę na początek
    poza tym moja córka dopiero jakiś czas temu 4 kg przekroczyła a jakoś ciężko by mi było "spakować" taką kruszynkę do one size

a tak swoją drogą, to to forum niesamowicie zaraża gdy byłam w ciąży myśl o pieluchach wielorazowych powodowała raczej obrzydzenie a teraz jak karmię to w necie sklepy pieluchowe oglądam...
    Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20

Uprawnienia umieszczania postów