Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Gdzie się kupuję nocnik chiński?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maminek Zobacz posta
    a jakie są zalety chińskiego nocnika? czym jest lepszy od normalnego?

jak mieszkałam w Chinach to widziałam że dzieciaki z gołym tyłkiem po prostu latały bo miały klapkę z tyłu gaci otwartą.

takie nasze NHN
    Nocnick chiński jest do NHN właśnie dla dzieci niesiedzących, trzyma się go miedzy kolanami i wysadza nad nocniczkiem jednoczesnie trzymając dziecko...
    Oczywiście można i wysadzać nad umywalką ale ponieaż ja często łączyłam wysadzanie z karmieniem piersią to jednak nocniczek wygodniejszy
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar Barbareks

Domyślnie

a od którego miesiąca, tygodnia można praktykować ten chiński nocnik? dopiero w sierpniu smerf się pojawi, ale trzeba to psychicznie ogarnąć i męża nastawić na taki wariant, mamy fantom malucha to zawsze mogę coś takiego potrenować wcześniej )

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Barbareks Zobacz posta
    a od którego miesiąca, tygodnia można praktykować ten chiński nocnik? dopiero w sierpniu smerf się pojawi, ale trzeba to psychicznie ogarnąć i męża nastawić na taki wariant, mamy fantom malucha to zawsze mogę coś takiego potrenować wcześniej )
    Od urodzenia można

Ja zaczęłam przygodę z wysadzaniem jak córa miała chyba tydzień - ale to chyba sprawa indywidualna, generalnie im szybciej się zacznie obserwować dziecko tym powinno być łatwiej, bo z czasem dzieci u których się nie reaguje na sygnały po prostu przestają te sygnały dawać. Ale na pewno bez presji, jak się ogarniecie z grubsza po porodzie i złapiecie oddech - obserwować można przecież od początku, ale też żeby nie reagować przesadnie i dopatrywać się w każdym skrzywieniu potrzeby fizjologicznej...

I co ty chcesz z tym fantomem ćwiczyć?

Domyślnie

myślałam że synchronizację - rozebranie z ciuszków i pieluchy wielorazowej i mniej więcej trzymanie go do karmienia z tym nocnikiem pod nim, czy inne pozycje do wysadzania, co bym takim kompletnym malcem niepotrzebnie na lewo i prawo nie wywijała... z taką lalą to taki trening bez stresu, że mi się rozpłacze, zanim się jakoś trochę przyzwyczaję do jego płaczu i nie będę panicznie reagować. Teraz to wszystko takie łatwe mi się wydaje, jak czytam tu na forum, nie przejmuję się jak obce dziecko płacze i wiem że krzywda mu się nie dzieje, ale ze swoim to ponoć zawsze inaczej... no i mężowi będę mogła pokazać o co chodzi. Na razie chyba przyjął to do wiadomości, teściowa stwierdziła że jesteśmy nienormalni i pokręceni i że nie da się z nami 10 min wytrzymać TAKIE POMYSŁY!
    Są gdzieś w necie jakieś rysunki czy zdjęcia jak wysadzać czy wszyscy tak intuicyjnie i z opisów ogarniają temat?

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

A masz może "pożegnanie z pieluszkami"? Strona autorki z filmikami jest tu.

Ja wysadzałam małą przytuloną do mnie bokiem, na rękach, w pozycji jak do karmienia (zresztą często w czasie karmienia...) z nocniczkiem między moimi nogami.

Celem ułatwienia sobie życia polecam opcję "koszulek do spania" tego typu (w lumpeksie można czasem upolować za grosze...) zamiast śpiochów tudzież getry - zresztą w sierpniu to pewnie sama pielucha na pupie dziecka wystarczy, po co jeszcze ubranka

Chustoholiczka

Domyślnie

można kupić tu
    http://www.babygerecht.de/product_in...ASIA-Topf.html
    przy 100euro przesyłka (na pewno na terenie de gratis )
    zapytajcie się mam może zrobicie zamówienie zbiorowe

Domyślnie

ta koszulka do spania faktycznie czaderska, w najgorszym razie będę koszulki przedłużać jakimiś kocykami polarowymi, albo czymś innym miłym w dotyku

Dziękuję za filmik, jeszcze bardziej mnie przekonuje że to nic skomplikowanego, a wręcz naturalnego
    Ostatnio edytowane przez Barbareks ; 05-02-2013 o 18:41

Uprawnienia umieszczania postów