Pokaż wyniki od 1 do 20 z 33

Wątek: chusta tkana womar

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Nie będę powtarzać poniższych opinii dlatego krótko i na temat:

Kolory - piękne, letnie, świeże, żywe, oh i ah - robi wrażenie jak się ją wyjmuje z koperty!
    Materiał - nie moja bajka, cienki, śliski, jakby elastyczny, no i jednostronny - nie dla mnie, choć zaskoczył mnie bo spodziewałam się dechy
    Nośność - jak dobrze i starannie dociągnęłam to nosi to moje 8,5kg, choć jak to "niby elastyk" pracuje bardziej niż tkane

Podsumowując - chusta nie dla mnie, sorki ale nie polecę jej chustonówce

Dzięki za możliwość testowania - doceniłam to co mam na swoim stosie i poznałam coś nowego
    Żona Krzysia od 30.07.2005

Mama Franka od 22.09.2010 i Janka od 30.11.2012

Chusteryczka Awatar Vernea
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

To może na początku wrażenia wizualne. Osobiście kolorystyka średnio mi podeszła (chociaż uwielbiam chusty kolorowe). Skojarzyła mi się z pudełkiem najtańszych, upiornie słodkich landrynek No ale przełamałam się i zamotałam

Z wrażeń "macanych". Gładka, sztywna i, niestety, niezbyt przyjemna w dotyku Dociągało mi się ciężko i ciągle wyłaziły jakieś luzy. Jak mi się to w końcu udało to na dłuższe noszenie nie miałam szczególnej ochoty. Niezbyt ta chusta, moim zdaniem, współpracuje z motającym, a już na pewno nie nazwałabym jej samowiążącą. Może przez sztywność, ale nie było nam wygodnie. Wrzynała się w ramiona i czułam się jak w pancerzu.
    Rozczarowała mnie, niestety, tym bardziej, że wcześniej macałam womarowskie peonie (te o których wspominała Cobra) i były całkiem, całkiem przyzwoite i ładne do tego.
    Pasiaka nie poleciłabym nówce. Można go mieć w stosiku na zasadzie pokazania różnicy pomiędzy dobrze, a kiepsko noszącymi/wiążącymi się chustami.
    Dziękuję za możliwość testowania.
    www.nosimydziecko.pl chusty do noszenia dzieci, nosidełka ergonomiczne
    www.vernandnea.pl rodzinny sklep internetowy
    www.pluszowapileczka.pl internetowy sklep z zabawkami

Moje cztery Szczęścia: 2008, 2010, 2012, 2017

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Miałam dzisiaj okazje motoć u rodziców, do których pojechałam na konsultację i.........
    - cienka, trochę "chropowata", miałam wrażenie, że jakby z domieszką lnu, dokładnie takie płócienko, jak ktoś już określił
    - przyzwoicie się dociąga
    - kolory genialne (ta była niebiesko-zielono-żółta)
    - motałam lalę, więc nie wiem jak z nośnością
    - nie śmierdzi
    Zdecydowany minus za jednostronność, metki też nieefektowene w porównaniu z różnymi uroczymi owieczkami czy motylkami

Jeśli chodzi o grubość i dociąganie to dla mnie porównywana z maruyamą. Generalnie byłam zaskoczona, bo z hasłem Womar nie miałam ani jednego pozytywnego skojarzenia, a nie było najgorzej.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustofanka Awatar slonco
    Miejscowość
    okolice Tarnowskich Gór

Domyślnie

Mam chustę z Womaru w czerwone lilie, chciałam dodać, że prałam ją w pralce, w 60 stopniach i z kolorem nic się nie działo, może faktycznie paski inaczej reagują.

Chustonówka

Domyślnie

Jestem w posiadaniu wiązanej koloru czarno-turusowego. I szczerze bardzo jestem z niej zadowolona, masz poczucie stabilności dziecka, tzn. nie masz wrazenia że zaraz chusta sie przerwie, jest mocno tkana.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nalka3 Zobacz posta
    Jestem w posiadaniu wiązanej koloru czarno-turusowego. I szczerze bardzo jestem z niej zadowolona, masz poczucie stabilności dziecka, tzn. nie masz wrazenia że zaraz chusta sie przerwie, jest mocno tkana.
    popłakałam się...

do rzeczy - jedyne moje skojarzenie w kontakcie z chustą - prześcieradło z nadrukiem. Nitki cieniutkie, ledwo można rozpoznać rodzaj splotu. Wiąże się i nosi tak samo jak wygląda - jak prześcieradło.
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustonoszka Awatar Mikarin
    Miejscowość
    Wałbrzych

Domyślnie

mam jedną chustę Nati, drugą Hopka, podobała mi się ta, ale jeszcze się zastanowię...
    Moim światem jest Jędrzej, miłość mojego życia, nasz syn Jakub Nataniel (09.03.2012)...
    ... i moje pięć szynszyli

Uprawnienia umieszczania postów