wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
wcale nie musza. 3 kg spokojnie dawaly sie podtrzymywac jedna warstwa dosc ciasno zawiazana, ewentualnie jedna z kurtyn zaciagnieta czesciowo. oczywiscie gdy minely dwa miesiace i mala stawala sie dosc ruchliwa (a ze glowe trzymala niemal od poczatku), zaciagalam poły, zeby nie wyskoczyla![]()
poza tym na gorąco mozna poradzic przy elastycznej ubierajac dziecko w mniej warstw po prostu.
Ostatnio edytowane przez green_naranja ; 12-02-2011 o 12:17
Można sobie radzić z gorącem ubierając lżej dziecko, to fakt. Natomiast prawidłowe używanie chusty elastycznej oznacza, że podtrzymuje się dziecko 3 połami bez względu na to, jak nam się wydaje, czy to trzyma, czy nie. Chusta elastyczna jest elastycznai jedna jej warstwa nie zapewni dziecku optymalnego podparcia dla kręgosłupa.
Skoro autorka zamierza nosić dziecko 2-3 miesięczne, to nawet podązając tym tokiem rozumowania (bardziej ruchliwe dziecko trzeba otulac 3 warstwami), będzie zmuszona wiązać chuste w taki sposób.
Jednym słowem - polecam tkaną. Wystarczy na dłużej, i naprawdę da sie ją oswoić.
wspieram w rodzicielstwie
Doradczyni Noszenia ClauWi®
Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®
my tez mieliśmy ten dylemat jak mała sie rodziłą. wybraliśmy od razu tkaną i nie mielismy problemu z wiązaniem. elastyczną próbowałam wiązac pożyczoną i nam, wbrew ogólnej opinii, gorzej sie wiązało. moze dlatego ze od razu tkana spróbowalismy i problemu nie było
moim zdaniem szkoda pieniędzy na elastyka bo na krótko wystarczy. dodatkowo to co jz dziewczyny pisały, laem będzie gorąco w 3 płachtach materiału, sztucznego w dodatku (dodatek czegoś co daje elastyczność)
Polecam chuste tkaną
Po pierwsze starcza na cały okres chustowania, w lato zdecydowanie bardziej się sprawdzi, gdyż na dziecko jest tylko jedna warstwa materiału a nie trzy tak jak w elastyku no i będziesz mogła wiązać z przodu, na biodrze lub póxniej na plecach...w elastyku tylko z przodu.
Skąd jesteś? Moze w pobliżu spotykają się mamy noszące![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
dziewczyny, jesteście kochanenie liczyłam aż na taki odzew! dzięki
Jestem z gdańska, synek teraz waży 3700g, szybko bardzo przybiera, bo prawie non-stop na piersi, odkleić się nie chce.
Po Waszych radach zdecydowałam się na tkaną, ale jeśli nie będzie mi szło z wiązaniem - zakupię elastyczną. Może jednak będzie dobrze i tkaną będę nosić od początkuNiestety żadna z moich koleżanek nie nosi w chuście, więc sama będę próbować korzystając z Waszej wiedzy
i internetu.
Czy możecie mi jeszcze napisać na co warto zwrócić uwagę przy zakupie takiej tkanej chusty? Będę nosić wiosną/latem - czy mam jakoś zwrócić uwagę na materiał w takim przypadku? (nie znam się na tym w ogóle...) Poza tym mam 1,61m wzrostu, nie jestem ani gruba ani chuda, taki rozmiar M - jaką długośc powinnam wziąć pod uwagę? Czy jest jakaś firma którą szczególnie polecacie/sklep internetowy?
tkana to dobry, perspektywistyczny wybor![]()