Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: chusta tkana czy elastyczna na początek? proszę o pomoc

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

no to jak, elastyki za moment znajda sie w jednym szerego z wisiadlami?

ja dodam zeby nie bylo nieporozumien-nie probuje przekonac autorki watku do elastyka, bo sama uzywam tkanych, ale na samym poczatku elastyk byl dla mnie zbawieniem i nie mialam najmniejszych problemow z jego uzywaniem (a tkana mnie przerazala dosc dlugo). i naprawde, nic a nic mi w Mobym nie osiadalo ani nie zwisalo, moze to jakas cecha osobnicza, ale wiazalo mi sie elastyka rewelacyjnie i musze powiedziec, jak najbardziej prawidlowo. nawet z odchylonymi polami mala byla mocno umocowana w kieszonce i nie czulam najmniejszego luzu-ale tez dbalam o to, by wiazac solidnie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Jeśli planujesz nosić swojego malucha w chuście, nie radziłabym odwlekać tego aż do 2-3 miesiąca. Najlepiej przyzwyczajać dzidzię od samego początku. Potem może być trudniej. Piszę, niestety, z własnego doświadczenia.

Chustonówka

Domyślnie

To jeśli tylko synek mi pozwoli zamówię w tym tygodniu i zacznę wiązać..(mój synek to też Miłosz
    Jeśli tylko któraś z Was mogłaby mi jeszcze doradzić w sprawie materiału/długości/rodzaju chusty to bym była bardzo wdzięczna....

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Miłosze to fajne chłopaki!

Doradztwo zostawię osobom bardziej doświadczonym (choć może dodam od siebie, że gruba Lenny Lamb, pomimo zimnej pory roku, nie jest najlepsza na początek...), ale a propos chust elastycznych dla noworodków, o których była tutaj mowa, wkleję jako ciekawostkę fajnego linka, którego podpatrzyłam w innym miejscu tego forum - słodziak! http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0
    Zwróć uwagę, jaki gest robi dzidzia na samym końcu filmu
    Ostatnio edytowane przez Pat ; 13-02-2011 o 21:46

Chustonówka

Domyślnie

hmm, ja noszę cały czas moje dziecko w elastyku (1,5 roku) i wydaje mi się, że jest dobrze. Ale fakt, nigdy tkanej nie miałam okazji przetestować, teraz znów zaczynam mieć ochotę, żeby jednak spróbować. Naprawdę jest taka różnica?

Chustofanka Awatar elenapogodna
    Miejscowość
    w centrum Europy

Domyślnie

Ja miałam Gypsymamę, ona nie tak bardzo się rozciąga, małe dziecko trzyma dobrze (chociaż moje urodziło się 4 kilo, więc "małe" dla nas to był niedługi okres). Jest mięciutka i w dodatku bardzo ładna, ale dość droga jak na chustę na parę miesięcy. Nie żałuję że ją kupiłam, ale naprawdę dużo w niej nosiłam, bo mam sporo doświadczenia chustowego jeszcze po pierwszym dziecku. Jeśli autor wątku dopiero zacznie nosić teraz, to najbrdziej aktywne chustowanie będzie wiosną i latem, dziecko dorośnie i na pewno będzie potrzebna tkana chusta
    Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)

Chustofanka Awatar elenapogodna
    Miejscowość
    w centrum Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inka3 Zobacz posta
    Naprawdę jest taka różnica?
    aha
    Moje kochane dziewczynki - Marta (18.09.2006) i Agłaja (06.08.2010)

Uprawnienia umieszczania postów