Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: ciąć czy nie ciąć (oto jest pytanie)?

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie ciąć czy nie ciąć (oto jest pytanie)?

kupiłam sobie nati standard, no i z takim naddatkiem ucięty ten standard, że 5.30 wyszło jak nic... po pierwszym upraniu, co prawda w 30st, skróciło się o 10cm... nie potrzebuję takiej długiej chusty no i tak zastanawiam się czy by jej nie ciachnąć... a jeśli tak to jak to zrobić, żeby nie zepsuć, no bo trzeba by chyba metki też przeszyć coby były na środku... no i na ile sobie uciąć, bo w sumie jakbym cięła to pewnie już na jakieś 4.2, bo 4.7 już mam... no ale wtedy te 4.2 jako realną długość czy z ogonami, poradźcie coś...

Chusteryczka Awatar belfe
    Miejscowość
    Polska ;)

Domyślnie

a nie lepiej wymienic na krótszą ?
    szkoda chusty

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

obcinasz dwa końce
    nie musisz przeszywać metek, masz dwie resztki na torbę od Moniki. możesz przeszyć ewentualnie metkę ze skosa. będzie jak nowa!

Cytat Zamieszczone przez belfegoreczka Zobacz posta
    a nie lepiej wymienic na krótszą ?
    szkoda chusty
    przecież chuście się nic nie dzieje...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

co by z metką nei kombinować można ciąć z dwóch stron, a jaką długośc potrzebujesz to już sama sobie musisz odpowiedzieć - co chcesz wiązać?
    Najlepiej zamotaj co chcesz, zaznacz ile CI zostaje ogonów i ciachnij. No albo wymień na bazarku...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    obcinasz dwa końce
    nie musisz przeszywać metek, masz dwie resztki na torbę od Moniki. możesz przeszyć ewentualnie metkę ze skosa. będzie jak nowa!

przecież chuście się nic nie dzieje...
    o matko, ale ze mnie idiotka, nie pomyślałam o tym zupełnie że można z dwóch stron ciąć i problem z metkami odpada... niby takie oczywiste

no i nie chce mi się bawić w wymienianie, bo chusta mi się podoba... a w razie wymiany nie wiadomo i tak na jaką trafię, bo wiele tu osób jest takich co ma trochę dłuższe chusty niż miały być... chyba nati tak ma po prostu

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Najlepiej zamotaj co chcesz, zaznacz ile CI zostaje ogonów i ciachnij. No albo wymień na bazarku...
    chyba tak zrobię właśnie...a na bazarku to właśnie się pojawiła śliczna nati w fioletach, no moje kolory jak nic... ale chyba juz nie będę kombinować, bo tamta też ma 5 metrów

dzięki dziewczyny

no i tą torebką od Moniki to mnie zaitrygowałyście, idę obczajać...

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

przecież przeszycie metki to pikuś, na pewno mniej roboty niż podszywanie 2 brzegów
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mimezis Zobacz posta
    przecież przeszycie metki to pikuś, na pewno mniej roboty niż podszywanie 2 brzegów
    ale jak wypruję metki, i wszyje je w innym miejscu to nie mam już eleganckiego szwu z jednej nitki na całej długości chusty tylko sztukowane w 4 miejscach... wole jednak chyba obciąć 2 brzegi...

Chustomanka Awatar Anntenka
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnolia Zobacz posta
    ale jak wypruję metki, i wszyje je w innym miejscu to nie mam już eleganckiego szwu z jednej nitki na całej długości chusty tylko sztukowane w 4 miejscach... wole jednak chyba obciąć 2 brzegi...
    ja tam bym cięła po jednym brzegu i przeszyła metkę
    kij ze szwem
    a tak to masz jedną dużą resztkę na torbę albo panel do MT
    szyjąca mama Dawida (25.01.2007) i Milana (09.11.2009)
    TulliMY Mei Tai - zapraszam - Mei Tai Miękkie Nosidełka dla Dzieci oraz Chustowe Metamorfozy

Najgorzej jak się coś komuś wydaje

Chustomanka Awatar wiki100
    Miejscowość
    Lublin jeszcze

Domyślnie

ja cięłam z dwóch brzegów, resztki oddałam GOSI vel Zelda - na środku nie było metki ale ręcznie wszyte kwiatuszki - po prostu nie miałabym nerwów tych kwiatuszków przyszyć z powrotem. Chuscie nic się nie stało a i tak miałam taniej bo była naprawdę w dobrej cenie.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Ja skróciłam bambusa nati. obcięłam tylko jeden brzeg i przeszyłam metki - naprawdę jest to niewielki problem w porównaniu z podłożeniem brzegu, także dobrze się zastanów No i większy kawałek został - torba będzie jak nic
    A jeżeli chodzi o nitkę, to jak dobierzesz w miarę kolor, to wierz mi, że jak ktoś nie będzie wiedział, że cięta, to nawet się nie zorientuje.

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oladronia Zobacz posta
    Ja skróciłam bambusa nati. obcięłam tylko jeden brzeg i przeszyłam metki - naprawdę jest to niewielki problem w porównaniu z podłożeniem brzegu, także dobrze się zastanów No i większy kawałek został - torba będzie jak nic
    A jeżeli chodzi o nitkę, to jak dobierzesz w miarę kolor, to wierz mi, że jak ktoś nie będzie wiedział, że cięta, to nawet się nie zorientuje.
    to w takim razie jeszcze się zastanowię, no bo ta torba kusi oj kusi... a ja lubię duże torbynitka jest w sumie biała, czy też ecru więc problemu tu nie będzie...

Chustonówka

Domyślnie

to nati chyba tak maja bo moja standard ma 5.60 po 2 praniach zrobiło sie 5.20. Ja bym cieła tez z jednego boku

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ta moja fioletowa nati też cięta, bo strasznie dużo jej było. Teraz żałuję, że więcej nie ciachnęłam, bo bym miała panel na MT
    Ale w sumie nic straconego, bo teraz przydała by mi się krótka

Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    Ta moja fioletowa nati też cięta, bo strasznie dużo jej było. Teraz żałuję, że więcej nie ciachnęłam, bo bym miała panel na MT
    Ale w sumie nic straconego, bo teraz przydała by mi się krótka
    to tnij dalej a swoją drogą to czemu kobieto dzień wcześniej nie pokazałaś tej swojej chusty, bo bym ja brała od razu no jest prześliczna...

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Bo ja mam problem z podejmowaniem decyzji o sprzedaży
    Ale jak zobaczyłam, że jest chętna to pokazałam, bo już dawno tej chusty nie nosiłam, więc po co ma leżeć w szafie?

Uprawnienia umieszczania postów