Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 84

Wątek: sprawdźcie swoje manduki!

Chustofanka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ja też miałam ten sam problem w tym samym miejscu, przeszyłam we własnym zakresie, ale jakby to zrobił producent to nie byłoby problemu a tak to nie potrzebne nerwy i rozmyślania co by się mogło stać ale na szczęście się nie stało.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

czy te problemowe manduki to czerwone narazie?

Chusteryczka Awatar kamilcia.xt
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

moja manduca natur bezproblemowa na razie, nosiłam na bardzo długich dystansach, ostatnio nawet po 6 godzin dziennie, 9,5kg dziecię, był też noszony 15kg bratanek, sprawdzałam we wszystkich strategicznych miejscach nici nie sa nawet poluzowane, poza tym wyglądają inaczej niż te w czerwonych mandukach. tzn nie chodzi o kolor tylko są jakby cieńsze, ściślejsze...?
    Karina - 2007r.
    Lila - 2009r.
    Witold - 2014r.
    Gerald - 2016r.

Chustomanka Awatar ko-zo
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany

Domyślnie

moja manduka tez sie popruła! ja kupowałam używaną więc reklamacji składać nie mogę... Mogę sobie tylko porządnie pozszywać. Zaraz wrzucę zdjęcia.
    Szymon 30.06.2006
    Danusia 20.08.2007
    Aniołek [*]
    Franek 28.02.2010
    Jadwisia 14.09.2012

http://www.bachroczek.pl/

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

ja mam u siebie klubokangurowa czerwona i nic sie nie dzieje.
    a to model, ktory Petra zastrzegala, ze moze miec jakies niedoskonalosci w przeszyciach i trzeba uwazac. ale to chyba chodzilo o to, ze scieg na pasie biodrowym nie jest idealnie rowny bo innych niedoskonalosci nie znalazlam.

Cytat Zamieszczone przez Vega
    Na pewno te z serii limitowanych są szyte w Czechach więc mam nadzieję, że są leszpe od tych szytych w Chinach ...
    nie wszystkie.
    Lemongrass jest szyty w Czechach, ale Ice/Rose juz w Chinach.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka
    Miejscowość
    kiedys Warszawa :) teraz Melsungen...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus
    Tylko sie nie obraźcie Gdyby coś takiego stało się w Infancie, to nie zostawiłybyście na nim suchej nitki (sic!). A w przypadku Manduki można zawsze znaleźć jakieś wytłumaczenie. Nie lubicie Infanta, co?
    pewnie by tak bylo tylko ze Manduca kosztuje cos kolo 100 euro ... to juz chyba kurcze do czegos zobowiazuje ...
    to co napisala Nymphadora mnie zastanawia ...
    JULIA - 17.03.1999
    VIKTOR- 12.11.2003
    EMMA- 15.06.2007
    MOJA BIZUTERIA ZAPRASZAM

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

....to rozumiem ze w nosidlo za 3 dychy jest a priori wpisane ryzyko ewentualnego wypadniecia dziecka

co w ogole ma do tego cena????????

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

generalnie to kazde nosidlo przez uzyciem pwinno sie srawdzac czy jest ok.

z tym, ze jesli cos ma atesty i jest wykonane starannie to automatycznie cena tegoz rosnie - bo jakosc kosztuje.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

"teoretycznie" wszystkie maja atesty....... nawet infanty.......

czy awaryjnosc drozszych modeli automatycznie "podnosi poziom jakosc" tych tańszych????

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

nie mam manduki, jestem na razie anty-nosidłowa w ogóle ale wątek mnie poraził.
    producent manduki jest wg mnie niepoważny jeśli dopuszcza do powstawania wad w tak kluczowym miejscu, jakim są główne pasy. odpowiedzi dystrybutorów przez Was cytowane to już w ogóle kosmos.

Ja wiem, że to jest nosidło wygodne, praktyczne, lubiane etc.

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Przepraszam, za milczenie, ale nie mam od piątku internetu :/

Beotia - nie dostałam od Ciebie żadnego maila - prześlij proszę jeszcze raz. Dzisiaj mam nadzieję kupię jakiś mobilny internet i znowu będę miała dostęp do sieci - za brak odpowiedzi osoby piszące bardzo przepraszam, padła cała sieć radiowa na mojej wsi

Mart - napisałam do producenta. Niestety dostałam odpowiedź, która mnie załamała... że - o sprawie wiedzą, bo mieli już takie sygnały, kazali wykonawcy używać mocniejszych nici i w nowych nic takiego ma się nie dziać.
    Faktycznie dotyczy to chyba czerwonych nosideł, tym nie mniej jest dla mnie przerażające
    Sposób rozwiązania zaproponowany przez producenta to dla mnie żenada - proponowanie klientowi żeby sobie sam poszedł do krawcowej i przeszył nosidło i wysyłał rachunki do nich :/ - oczywiście można to zrobić przeze mnie... przesyłanie rachunku do sprzedawcy, przez sprzedawcę do producenta i czekanie na zwrot kilku euro...
    bez żadnego przejęcia się problemem.

Ja będę naprawiać nosidła osobiście (tzn przez moją krawcową - bo poznała dość dobrze temat szycia nosidełek dla dzieci) niestety wiąże się to z koniecznością wysłania do mnie nosidła - u mnie jakiś czas na naprawę i czas na odesłanie go... Jeśli ktoś ma dobrą krawcową to może przeszyć pasy sam i przesłać do mnie rachunek.

Jeśli ktoś będzie chciał wymiany wadliwego towaru to dostałam informację, że będzie to możliwe dopiero w grudniu... bo teraz mają całą produkcję wyprzedaną.

Przyznam Wam, że byłam przekonana o wysokiej jakości Manduki i od kilku dni zastanawiam się co zrobić. Rozważam teraz wycofanie się ze współpracy, skoro z taką niefrasobliwością podchodzą do reklamacji. Bezpieczeństwo przecież w takim nosidle jest sprawą priorytetową.

Ze swojej strony chcę przeszyć wszystkie nosidła, które przyjdą, podwójnym szwem dla bezpieczeństwa i własnego spokoju.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Kiedy w mojej kolezanki nosidle Dream Carrier rozprula sie nic przyczepiajaca kapturek, ona wyslala to nosidlo do USA, gdzie wlascicielka firmy przeszyla polaczenie z kapturkiem. Tez bardzo mnie dziwi takie niefrasobliwe podejscie firmy Manduca, nie powinni tak pisac, powinni przeprosic i napawic oraz pokryc koszty wysylki.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

prorokuję, że za chwilę pojawi sie kilka manduc na naszym bazarku

swoją drogą to, co się dzieje, to żenada!
    Mama Wiktora (2007) czterech Aniołków[*][*][*][*] Igora (2013) i Borysa (2015)

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

aniagry
    co dokladnie?

to, ze juz czesciej o tym slyszalam/czytalam czy tez reakcja sprzedajacych?

rabeneltern forum nie dziala akurat - do 10 godziny dzisiaj, potem moge poszukac kilka postow o wadliwych manducach i wstawic tutaj linki

Chustomanka Awatar Beotia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vega
    Beotia - nie dostałam od Ciebie żadnego maila - prześlij proszę jeszcze raz. Dzisiaj mam nadzieję kupię jakiś mobilny internet i znowu będę miała dostęp do sieci - za brak odpowiedzi osoby piszące bardzo przepraszam, padła cała sieć radiowa na mojej wsi
    Nic nie szkodzi, ślę jeszcze raz to samo - z soboty.

Chustofanka
    Miejscowość
    kiedys Warszawa :) teraz Melsungen...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nymphadora
    aniagry
    co dokladnie?

to, ze juz czesciej o tym slyszalam/czytalam czy tez reakcja sprzedajacych?

rabeneltern forum nie dziala akurat - do 10 godziny dzisiaj, potem moge poszukac kilka postow o wadliwych manducach i wstawic tutaj linki
    chodzilo mi o to : tylko, ze te sprawy, z tego co zawsze czytalam sa zupelnie inaczej zalatwiane... takze przez babygerecht
    najczesciej wadliwa manduca jest szybko wymieniana na nowa - pewnie sklepy nie chca sobie psuc opini na forach o noszeniu

czyli jedni maja sobie krawcowej szukac a inni dostaja wymiane ...

poszukaj tych linkow, chetnie poczytam
    JULIA - 17.03.1999
    VIKTOR- 12.11.2003
    EMMA- 15.06.2007
    MOJA BIZUTERIA ZAPRASZAM

Chusteryczka Awatar lemonka

Domyślnie

Oj, niedobrze :/ Moja Manduca jeszcze nie byla uzywana bo czeka na większy ciężar mojego dziecka.

Kto bije, żeby nauczyć, uczy bić.
    flickr-moje zdjęcia

Chusteryczka Awatar kamuszyca
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

moim zdaniem nie ma co wpadać w popłoch. sprawdziłam swoją i przeszycie wygląda doskonale, nie ma mowy, żeby coś się mogło popruć (a noszę codziennie po 2-3h). trafiła się jakaś gorsza seria, co nie znaczy, że wszystkie są takie.
    ale sposób załatwienia reklamacji przez producenta - żenujący i niepoważny, jakby z minionej epoki, kiedy to klient był petentem...
    zawiodłam się, ale w manduce będę dalej nosić.

Guest1
    Guest

Domyślnie

moja też jest o.k. Już jakiś czas temu któraś z mam na spotkaniu chustowym zwróciła mi na to uwagę i bardzo dokładnie sprawdzam co jakiś czas szwy.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Ja co jakis czas sprawdzam przeszycia, szwy, pasy we wszystkich swoich MT i nosidlach. Edit z babmeroo, Rebecca z calyxa i Tina z Beanslings uzywaja tylko nici Gutermana do swoich nosidel, MT... to sa bardzo dobre nici.

Uprawnienia umieszczania postów