Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Chustowa Mama teraz w Trójce

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

słucham - ale durna ta Środa (ale to żadne odkrycie) - kobiety w domu mają mnóstwo pracy, więc sadzają dzieci przed telewizorem, ale teraz kobiety już nie muszą tyle pracować w domu, bo nie muszą smażyć konfitur etc, więc chcą iść do pracy No i generalnie pomieszanie pojęć, czasów (czy ja dobrze usłyszałam, że wg niej rodzina wielopokoleniowa jest wynalazkiem czasów kapitalistycznych/ostatnich 200 lat, kiedy to kobiety siedziały w domu), wszystkiego.

Aniu - świetna wypowiedź, gratulacje!

Zozuń nie taki zły (dla mnie mniej irytujący niż Strzyczkowski, choć tamten może płynniej potrafi się wypowiadać w trudnej szybkiej formule programu) - co by nie mówić, to prawda, że noszenie dziecka wszędzie non stop to powrót do przeszłości - i niekoniecznie dlatego, że zacofanie, tylko bo "to se ne vrati" - to chyba zresztą padało na forum w dyskusji o "W głębi kontinuum". No i niewątpliwie formuła wymaga od niego sceptycznego podejścia do wszystkich wypowiedzi - i wg mnie to właśnie robił. Co nie zmienia faktu, że tej formuły, gdzie każdy głupek dzwoni i obwieszcza światu swoją prawdę objawioną, wyjątkowo nie lubię.
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dr.Obinka Zobacz posta

Mam wrażenie, że w mediach są lansowane dwa bieguny - na jednym siedzi zaniedbana, niewykształcona i nieszczęśliwa kura domowa z gromadą dzieci (przed telewizorem ), a na drugim wojująca feministka robiąca karierę, której NIKT I NIC nie przeszkodzi, żaden nie daj Boże mąż czy dziecko. W ogóle dziecko jest traktowane jak przeszkoda. No fakt, nie pomaga w awansie ale to chyba nie jest najważniejsze w życiu.
    słuszna uwaga
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul Zobacz posta
    czy ja dobrze usłyszałam, że wg niej rodzina wielopokoleniowa jest wynalazkiem czasów kapitalistycznych/ostatnich 200 lat, kiedy to kobiety siedziały w domu
    dokładnie tak powiedziała
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Uprawnienia umieszczania postów