Mam trochę pytań do mam, które taki zestaw stosowały bądź stosują u swoich dzieci - jak to wygląda w praktyce? To znaczy tetrę trzeba od razu przewijać po jednym siknięciu (bo nie ma tej warstwy utrzymującej suchość pupki) żeby nie było odparzeń? Czy między warstwy tetry dajecie dodatkowe wkładki chłonne, czy może bezpośrednio na tetrę, a więc na pupkę dziecka? Ile taka tetra wytrzymuje siknięć, zanim zacznie przeciekać? Czy otulacz jest wystarczającym zabezpieczeniem ubranka przed wyciekiem?
Czytałam gdzieś, że otulaczy wystarczy mieć 2-3, czy to oznacza, że przy zmianie pieluszki otulacz pozostaje ten sam? Czy że wkładamy nowy, a zuzyty trzeba szybko zaprać ręcznie?
Składacie pieluszkę i zapinacie klamerką czy otulacz sam jest w stanie utrzymać pieluszkę na miejscu?
No i wreszcie, który wzór składania tetry jest najodpowiedniejszy dla noworodka?
Dziękuję z góry za odpowiedź jak komuś będzie się chciało podzielić doświadczeniem![]()
Szukam różnych rozwiązań pod kontem mającej się w styczniu urodzić córeczki![]()