Pokaż wyniki od 1 do 20 z 51

Wątek: Ulubione wiązanie Mam i dwulatków...?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabcia Zobacz posta
    Ok, to mogę jeszcze zapytać dlaczego nie na plecach? Napewno lżej i mniej ograniczeń ruchowych, a jakie są argumenty przeciw?

Jakby sie postarac, zawsze sa plusy dodatnie i plusy ujemne. W tym przypadku te drugie to np:

- Katar z kategorii glut wiszacy w kolorach u potomka. Tak daleko reka nie siegne.
    - Zazwyczaj nie chce sie dac przywiazac do niesionego plecaka,. Malo tego, sam - siedzac na plecach- plecaka nie poniesie. Nieuzyty jakis.
    - Gdy aura wymaga czapki, a nie ma podoredziem wiazanej pod broda, pod koniec spaceru moze sie okazac, ze pelne dezaprobaty spojrzenia skierowane do mamy maja swoje uzasadnienie
    - Samodzielnie chodzacy, a po jakims czasie odmawiajacy wspolpracy potomek - latwiej go zapakowac do przygotowanego uprzednio 2X niz instalowac na ulicy na plecach

Wlasciwie cala reszta to pikus. Najgorsze jest, gdy w mrozny zimowy dzien przytroczony do plecow szczur rozpina matce w metrze zamek na plecach w plaszczyku do noszenia. I nie zamierza go zapiac.

Czasem nosze tak, czasem tak.
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Ja po prostu fajtłapa jestem i bym się bała, że się zabiję jak mi będzie taki klocek z przodu dyndał
    A co do czapki Kasiu, to był kiedyś taki wątek, dawno temu jak poprawić dziecku czapkę w plecaku. Ja mam dwie opcje. Jak nikt nie patrzy, to się opieram o najbliższą ścianę i już do czapki sięgam. Stosowałam głównie przy pierwszym.Teraz najskuteczniejszą metodą jest jednak "Zuziu, popraw Lilce czapkę"
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

"Zuziu, popraw Lilce czapkę"
    oj, u nas nie przejdzie, musi być 'Miśkow, popraw Czakowi czapke'
    hehehehe

ja z przodu niecierpie nosic, od razu mi ciezko- czasem wyjde z nim z przodu i umieram zanim dojde do przystanku już wolę biodro...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Mój dwulatek 12kg w cuchach
    2x rzadko do ululania, kieszonki na nim daaawno nie próbowałam,
    plecak prosty albo Hanti - jak model wytrzyma moje motanie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

A co do czapki Kasiu, to był kiedyś taki wątek, dawno temu jak poprawić dziecku czapkę w plecaku. Ja mam dwie opcje. Jak nikt nie patrzy, to się opieram o najbliższą ścianę i już do czapki sięgam. Stosowałam głównie przy pierwszym.Teraz najskuteczniejszą metodą jest jednak "Zuziu, popraw Lilce czapkę"
    Nie dziala nie tylko z powodu braku Zuzi... Ja po prostu NIE MAM CZEGO poprawiac Gdy Bru ma fantazje, zdziera czapke zaraz za rogiem , albo pozniej, albo....no, patrze w szybe, a tu czapki niet.

Klocek z przodu jakos mi nie przeszkadza, pod warunkiem ze nie jest wysoko zawiazany. Moze to kwestia plaskiego biustu
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Uprawnienia umieszczania postów