nie będę oryginalna..a może?moją 2,5latke noszę głównie 2x lub w kółkowej
![]()
nie będę oryginalna..a może?moją 2,5latke noszę głównie 2x lub w kółkowej
![]()
Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
ja sie chce nauczyc plecaka hanti bo z tego co czytam z waszych opini jest dosc prosty,ale czy ktos poratuje instrukcja gdzies w sieci chociazby?
Mamuchap! Ślicznie dziękuje![]()
Ja noszę z przodu m.in. dlatego, że mam kurtkę tylko z opcją noszenia z przoduPonadto sporo korzystam z komunikacji, więc tak jest mi po prostu wygodniej.
Aha, synek waży ok 12 kg (bez ciuchów).
my się cały 2 rok życia w prostym nosili, mąż w kieszonce. Teraz zima i się nie nosim, wiosną znów prosty-mój faworyt![]()
Plecak prosty. Szybko i prosto![]()
Na dłuższe wyjścia plecak prosty z tybetanem, na krótkie plecak prosty albo wzmocnione rebozo.
Jak się dawał nosić to tylko prosty plecak![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
Dla nas ze wszystkich chust najwygodniejszy jest MT lub NubiGo, zwłaszcza zimą...
Moje skarby:
Ania 13.08.2004
Nina 19.01.2006
Staś 18.03.2009
no i Tomasz - mąż
Argumenty przeciw czemu?
Poruszam się komunikacją miejska, młoda lubi zasypiać z przodu wtulają się we mnie a mi zdecydowanieeee tak wygodniej
Jest tyle wiązań iż każdy znajduje coś dla siebie. To co dla jednych jest super wygodne, nie oznacza ze dla innych też takie będzie![]()
Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB
Chusty tkane Little Frog
Lila waży 13kg? Moja 2,5latka też tyle waży bez zimowych ciuchów![]()
![]()
Chusty tkane Little Frog
my czasami w 2x ale moja mała to Kropka 10kgno i wszelakie plecaki dla nas najwygodniejsze
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Jakby sie postarac, zawsze sa plusy dodatnie i plusy ujemne. W tym przypadku te drugie to np:
- Katar z kategorii glut wiszacy w kolorach u potomka. Tak daleko reka nie siegne.
- Zazwyczaj nie chce sie dac przywiazac do niesionego plecaka,. Malo tego, sam - siedzac na plecach- plecaka nie poniesie. Nieuzyty jakis.
- Gdy aura wymaga czapki, a nie ma podoredziem wiazanej pod broda, pod koniec spaceru moze sie okazac, ze pelne dezaprobaty spojrzenia skierowane do mamy maja swoje uzasadnienie
- Samodzielnie chodzacy, a po jakims czasie odmawiajacy wspolpracy potomek - latwiej go zapakowac do przygotowanego uprzednio 2X niz instalowac na ulicy na plecach
Wlasciwie cala reszta to pikus. Najgorsze jest, gdy w mrozny zimowy dzien przytroczony do plecow szczur rozpina matce w metrze zamek na plecach w plaszczyku do noszenia. I nie zamierza go zapiac.
Czasem nosze tak, czasem tak.
Ja po prostu fajtłapa jestem i bym się bała, że się zabiję jak mi będzie taki klocek z przodu dyndał![]()
A co do czapki Kasiu, to był kiedyś taki wątek, dawno temu jak poprawić dziecku czapkę w plecaku. Ja mam dwie opcje. Jak nikt nie patrzy, to się opieram o najbliższą ścianę i już do czapki sięgam. Stosowałam głównie przy pierwszym.Teraz najskuteczniejszą metodą jest jednak "Zuziu, popraw Lilce czapkę"![]()