Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 51 z 51

Wątek: Ulubione wiązanie Mam i dwulatków...?

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

prosty, prosty i jeszcze raz prosty

z przodu to ostatnio nosiłam chyba z 1,5 roku temu, a moja waży 9300 (waga z dzisiaj)
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Najukochańszy prosty plecak; odkąd Zosia skończyła 3 lata, to preferuję z tybetańskim. Z przodu już od dawna nie noszę, czasem na biodrze, ale to na krótkie przebiegi.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabcia Zobacz posta
    A co do czapki Kasiu, to był kiedyś taki wątek, dawno temu jak poprawić dziecku czapkę w plecaku. Ja mam dwie opcje. Jak nikt nie patrzy, to się opieram o najbliższą ścianę i już do czapki sięgam. Stosowałam głównie przy pierwszym.Teraz najskuteczniejszą metodą jest jednak "Zuziu, popraw Lilce czapkę"
    Nie dziala nie tylko z powodu braku Zuzi... Ja po prostu NIE MAM CZEGO poprawiac Gdy Bru ma fantazje, zdziera czapke zaraz za rogiem , albo pozniej, albo....no, patrze w szybe, a tu czapki niet.

Klocek z przodu jakos mi nie przeszkadza, pod warunkiem ze nie jest wysoko zawiazany. Moze to kwestia plaskiego biustu
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chusteryczka Awatar tsumiko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morepig Zobacz posta
    he he he

dawajcie wiecej, jak się nazywa tez koszulką po angielskiemu? idę szperac bo w koncu mam chetnego do wiązania
    double hammock albo chunei back carry,moim zdaniem to wlasnie ono jest najwygodniejsze przy starszakach
    Iza,mama Mikolaja (czerwiec 2008) i Leny (czerwiec 2010)

tsumiko w kuchni

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabcia Zobacz posta
    Ok, to mogę jeszcze zapytać dlaczego nie na plecach? Napewno lżej i mniej ograniczeń ruchowych, a jakie są argumenty przeciw?
    bo nie umiem wiązać plecaczka, bo jak wrzucam dziecko na plecy, to robi sobie ze mnie konika i podskakuje. poza tym-boję się, że źle zawiażę, wysunie mi się.
    lubię 2X, bo bliskość, bo widzę dziecko, mam nad nim kontrolę. nie jest mi ciężko (latem w Tatrach niosłam go 10 godzin na szlaku i bolały mnie tylko stopy później ) i nie ogranicza mi widoczności
    biustu płaskiego też nie posiadam
    Miś waży 12,5kg

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

silver, ćwiczenie czyni mistrza. Jak sobie przypomnę pierwsze plecaki z prawie roczną Zuzią, kiedy zawiązanie wymagało kilka prób i kilkunastu minut opiekania potem, a potem kilku tygodniową Lilkę wrzucaną jednym ruchem w kilka sekund, to mogę śmiało powiedziec, ze to się da wyćwiczyć. Na fikające na plecach dziecko mam wiązanie z siedzenia. Dziecko odrazu na plecach unieruchomione z chustą ipewność, że odpowiednia ilość chusty pod pupą. Warto się z plecakiem jednak zaprzyjaźnić, bo teraz już jesteś hardkorowa, ale jak za rok dalej będziesz nosiła z przodu, to ja chcę widzieć zdjęcia
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

prosty jak wiem ze wytrzyma dłuzej albo kolkowa jak co chwile chce sama chodzic a zaraz na rece wazy 11 kg z przodu nie nosilam dawno ale do komunikacji miejskiej na pewno bym ja musiala widziec bo sie boje ze ktos jej cos da albo bedzie dotykal poprawiajac czapke albo cos
    babcie nie wiem dlaczego uwazaja ze dzieci to "dobro narodowe" i mozna je zaczpiac
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chusteryczka Awatar Frezis
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

hej, a dajcie linka do tego plecaka z bluzeczką. nie mam pojęcia jak go zawiązać...
    Dzieci to... kupa. Kupa radości i kupa kupy I jeszcze kupa zmartwień...

Franek (Kako) 02.02.2008
    Krysia (Izia) 26.10.2009
    Janek 30.07.2014

www.wysokipoziomcukru.pl
    www.dalekiswiat.pl
    zdjeciarka.blogspot.com

Według psychologów dzieci wyrastają z lęku separacyjnego po drugim roku, nie piszą kiedy wyrastają z niego matki...

Chustonoszka Awatar Asiolek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Na dworzu kieszonka, po domu plecak z koszulką, z krzyżem i hanti.

Chustonówka Awatar ddosiek
    Miejscowość
    Biała Podlaska

Domyślnie

Plecak prosty, czasem hanti(jak mam więcej czasu na motanie), często MT, czasami pouch(ale to na chwilę, bo w pochu nosze na biodrze, więc córa usilnie chce mi "pomóc" w domowych czynnościach )
    Jak przyjdzie nowa chusta to sie przymierzymy do Jordana.
    Z rzodu nie noszę ze względów bezpieczeństwa(Nadia za bardzo lubi pokazywać gdzie jest oko... )

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Mamy - prosty plecak. Dziecia - własne nóżki no chyba że do wieszania prania, wtedy łaskawca na plecy mi wejdzie...

Uprawnienia umieszczania postów