Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Co jest nie tak z wiązaniem?

Chustofanka

Domyślnie Co jest nie tak z wiązaniem?

Jestem zielona jak trwaka na wiosnę w temacie chust. Poniżej moje pierwsze wiązanie - proszę o rady co jest nie tak, abym mogła stać się chustomasterem
    Młoda coś mi się wygła - czy to jest wina niedociągnięcia? Miałam wrażenie, że wszystko jest ściśnięte. No i marudziła mi w chuście - to też może być wynikiem słabego wiązania?
    Z góry dziękuję za opinie
    No i sorry za jakość zdjęć, ale chętnych do fotografowania nie było...
    NIe umiem zamieszczać zdjęć... już 3 dzień próbuję i poległam. Podaję więc linka: WIĄZANIE

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

no jest krzywo jesli dobrze patrze.
    poza tym czy mi sie wydaje czy Ty sie odginasz do tylu?
    nie jest za wysoko? mozesz ja pocalowac w glowke swobodnie czy masz glowke pod nosem?

to ze marudzila niekoniecznie zwiazane jest z jakoscia wiazania bo jak na trawe na wiosne to jest wg calkiem niezle.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustofanka

Domyślnie

No tak - mogło bć trochę za wysoko, bo mogłam ją pocałować bez większego ruszania głową, a rozumiem, że do tego pocałunku powinnam się ukłonic ?

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustofanka

Domyślnie

O, danke

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

wydaje mi się, że nie powinno być fałdek na plecach, chusta powinna być gładko naciągnięta, a wszystkie nadmiary zebrane na karku i pod pupą
    a poza tym mnie też się podoba !!
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Chustofanka

Domyślnie

Mrrrał... no to cudnie

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalgosiaN Zobacz posta

No tak - mogło bć trochę za wysoko, bo mogłam ją pocałować bez większego ruszania głową, a rozumiem, że do tego pocałunku powinnam się ukłonic ?

całus w czółko bez jakiegoś mocnego pochylania się

fotki w czerwonej bluzce- jest ok z tym że jak juz prowadzisz pasy pionowo pod pupkę dziecka to bierz wdech, krzyzuj i wiąż na wdechu ścisło. po chwili Ci się węzeł rozluźni i będzie akurat, nie bedziesz też musiała sie odginac do tyłu bo będzie mocniej dociągnięte.

co do pierwszych fotek- faktycznie jest krzywo ale fotki na tyle niewyrazne ze nie wiemy czy krzywo bo stoisz na 1 nodze z reka z aparatem w gorze, czy po prostu krzywo Ci się zawiązało
    gratuluję kieszonki btw, i tak jest piękna jak na początki

Cytat Zamieszczone przez IzaBK Zobacz posta
    wydaje mi się, że nie powinno być fałdek na plecach, chusta powinna być gładko naciągnięta, a wszystkie nadmiary zebrane na karku i pod pupą
    a poza tym mnie też się podoba !!
    ojtam ojtam! to nie wpływa jakoś znacząco na jakość wiązania, jedynie na estetykę, nie czepiajcie się bo jest pięknie!

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustofanka

Domyślnie

fotki w czerwonej bluzce- jest ok z tym że jak juz prowadzisz pasy pionowo pod pupkę dziecka to bierz wdech, krzyzuj i wiąż na wdechu ścisło. po chwili Ci się węzeł rozluźni i będzie akurat, nie bedziesz też musiała sie odginac do tyłu bo będzie mocniej dociągnięte.
    O, właśnie. Miałam wrażenie, że jakaś bezsilna jestem, bo niby wiązałam "na ścisło", a jak tylko było wszystko uwiązane to jakby się rozluźniało. Teraz mam jasność - trza wydychać.

co do pierwszych fotek- faktycznie jest krzywo ale fotki na tyle niewyrazne ze nie wiemy czy krzywo bo stoisz na 1 nodze z reka z aparatem w gorze, czy po prostu krzywo Ci się zawiązało
    Hłe hłe hłe... przyjmijmy, że była wersja z aparatem
    Ostatnio edytowane przez MalgosiaN ; 07-02-2011 o 15:55

Uprawnienia umieszczania postów