Witam. Jestem na tym forum głównie z powodu zainteresowania kosmetykami bez szkodliwych substancji, podziwiam też talenty szyjących, widziałam piękne torby damskieNa razie robię rozeznanie na forum.
Pozdrawiam
Sasanka
mama dwóch dziewczynek![]()
Witam. Jestem na tym forum głównie z powodu zainteresowania kosmetykami bez szkodliwych substancji, podziwiam też talenty szyjących, widziałam piękne torby damskieNa razie robię rozeznanie na forum.
Pozdrawiam
Sasanka
mama dwóch dziewczynek![]()
Sasanko witaj, ja trafiłam na forum głównie zainteresowana chustami - obecnie czytam o BLW, AP, wielo, przymierzam się do pierwszej wymianki, uzależniłam się od wątku rówieśniczego ....
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
ja właściwie też z powodu zainteresowania chustami - miałam króciutką przygodę z chustą, niestety musiałam zrezygnować bo okazało się, że córka ma wzmożone napięcie mięśniowejest rehabilitowana oraz pod stałą opieką neurologa, mamy zupełny zakaz noszenia jej przodem do siebie, nie ważne - w chuście, czy bez, poza tym odpowiednia pielęgnacja na co dzień...
Hej Sasanko, witaj
a może jednak wybierzesz się do doradcy dobrego albo fizjoterapeuty znającego się na rzeczy? Skąd jesteś?
Synek miałam wzmożone napięcie i był chustowany, chusta daja poczucie "całego ciała" tak jak to robisz przy odpowiedniej pielęgnacji, obracaniu, myciu, ubieraniu etc...
Nam fizjo też zabroniła na dźwięk samego slowa chusta, ani oglądać nie chciała - na szczęście trafiłam do fajnej neurolożki, która nas pochwaliła za chustowanie - i po kilku miesiącach nie było śladu wzmożonego napięcia ani asymetrii...
NO ale specjalista musi znać się na rzeczy i wiedzieć na czym chusta polega, bo wielu lekarzom itd chusty kojarzą się torbami na dzieci...
Tak czy siak witaj, na forum jest wiele ciekawych działów i babeczek (i chłopów) znających się na wieeelu sprawach, być może i w sprawie napięcia będziemy mogli coś pomóc...
![]()
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Witaj Sasanko![]()
w tej kwestii akurat wierzę Zawitkowskiemu
dlaczego zakładasz, że nie trafiłam do dobrego fizjoterapeuty znającego się na rzeczy? Przecież nie napisałam, w jakim stopniu i czym objawia się to wzmożone napięcie u mojego dziecka :/