nie no pewnie, ze tak.
wszystko z glowa i jest cudnie.
wiesz, ze ja pisalam o dluzszym noszeniu![]()
Wiem, wiem, dzięki![]()
Tymoteusz 2007, Natan i Beniamin 2009, Blanka 2013
Odświeżam temat:
Ja noszę jedną( cięższą) w chuście zamotaną z przodu, a drugą w kólkowej lekko z boku na chuścienie jestem mistrzynią wiązań, więc staram się jak mogę , ale w takiej pozycji wytrzymujemy nawet 4 godzinki ( w domu).czekam na wiosenke i biore 2 chusty i bede wiazac przod i tył. Czy dobrze myśle żeby najpierw wiązać z tyłu?
Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Matki bliźniąt to istoty nadprzyrodzone!![]()
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak
Moje bliźnięta mają już 4 lata, a w chuscie noszę teraz 8-miesięczną córeczkę i stwierdzam, że noszenie dwójki to na dłuższą metę dosć karkołomne przedsięwzięcie...w sytuacjach kryzysowych się da, ale już wiele więcej oprócz noszenia dzieci zrobić nie sposób. Pozdrawiam wszystkie mamy bliźniąt w wieku niemowlęcym i chustonosnym![]()
Tymoteusz 2007, Natan i Beniamin 2009, Blanka 2013
Przez przypadek kiedyś trafiłam na ten film: http://www.youtube.com/watch?v=AKHwW-eotjc; (to było po tym jak ktoś zalinkował jakiegoś tatusia próbującego bliźniaki w elastyku zawiązać - nagranie szokujące i momentami przerażające). Nie jestem specjalistą, ani super znawcą, może doradcy co zaglądną się wypowiedzą - to wiązanie wydaje mi się dobre. Czy jeśli kiedykolwiek zdarzą mi się bliźnięta będę mogła je wykorzystać?? Również podziwiam matki bliźniąt i wieloraczków, oraz matki decydujące się na mała różnicę wieku kilkorga dzieci - ja nie mam jednak odwagi.
Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023