Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 61 do 76 z 76

Wątek: JAK zawiązać maleńskie blizniaczki ?? RAZEM ?

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Odświeżam temat:
    Ja noszę jedną( cięższą) w chuście zamotaną z przodu, a drugą w kólkowej lekko z boku na chuście nie jestem mistrzynią wiązań, więc staram się jak mogę , ale w takiej pozycji wytrzymujemy nawet 4 godzinki ( w domu).czekam na wiosenke i biore 2 chusty i bede wiazac przod i tył. Czy dobrze myśle żeby najpierw wiązać z tyłu?
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

podbijam temat
    my zazwyczaj nosimy pojedynczo- jedna corke ja w elastyku, druga maz w tkanej. sama dwie nosze w wyjatkowych sytuacjach (brzuch, plecy). sama je motam wiec nie jest zle male maja juz po 5kg, ja sama 45kg i nosilam je 2 godxiny ostatnio (troszke odbilo sie to na moim karku bo mam zwyrodnienia tam)
    teraz czekam na kolkowa i w awaryjnych mlode pojda na biodra tkana i kolkowa
    nosimy sie w elastyku od ok 3tz a w tkanej od 2mz

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilsi Zobacz posta
    Odświeżam temat:
    Ja noszę jedną( cięższą) w chuście zamotaną z przodu, a drugą w kólkowej lekko z boku na chuście nie jestem mistrzynią wiązań, więc staram się jak mogę , ale w takiej pozycji wytrzymujemy nawet 4 godzinki ( w domu).czekam na wiosenke i biore 2 chusty i bede wiazac przod i tył. Czy dobrze myśle żeby najpierw wiązać z tyłu?
    To któraś z Twoich cór jest cięższa
    Powiem Ci, że po tym KK na którym byliście to się zaczęłam zastanawiać. Ale raczej najpierw z przodu, bo jak potem chustę po plecach poprowadzić, jak już jedna na plecach będzie?
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Matki bliźniąt to istoty nadprzyrodzone!
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    To któraś z Twoich cór jest cięższa
    Powiem Ci, że po tym KK na którym byliście to się zaczęłam zastanawiać. Ale raczej najpierw z przodu, bo jak potem chustę po plecach poprowadzić, jak już jedna na plecach będzie?
    popieram, najpierw wiaze z przodu a pozniej wrzucam na plecy

Chustofanka

Domyślnie

Moje bliźnięta mają już 4 lata, a w chuscie noszę teraz 8-miesięczną córeczkę i stwierdzam, że noszenie dwójki to na dłuższą metę dosć karkołomne przedsięwzięcie...w sytuacjach kryzysowych się da, ale już wiele więcej oprócz noszenia dzieci zrobić nie sposób. Pozdrawiam wszystkie mamy bliźniąt w wieku niemowlęcym i chustonosnym
    Tymoteusz 2007, Natan i Beniamin 2009, Blanka 2013

Chustoholiczka Awatar majka
    Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Przez przypadek kiedyś trafiłam na ten film: http://www.youtube.com/watch?v=AKHwW-eotjc; (to było po tym jak ktoś zalinkował jakiegoś tatusia próbującego bliźniaki w elastyku zawiązać - nagranie szokujące i momentami przerażające). Nie jestem specjalistą, ani super znawcą, może doradcy co zaglądną się wypowiedzą - to wiązanie wydaje mi się dobre. Czy jeśli kiedykolwiek zdarzą mi się bliźnięta będę mogła je wykorzystać?? Również podziwiam matki bliźniąt i wieloraczków, oraz matki decydujące się na mała różnicę wieku kilkorga dzieci - ja nie mam jednak odwagi.
    Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majka Zobacz posta
    Przez przypadek kiedyś trafiłam na ten film: http://www.youtube.com/watch?v=AKHwW-eotjc; (to było po tym jak ktoś zalinkował jakiegoś tatusia próbującego bliźniaki w elastyku zawiązać - nagranie szokujące i momentami przerażające). Nie jestem specjalistą, ani super znawcą, może doradcy co zaglądną się wypowiedzą - to wiązanie wydaje mi się dobre. Czy jeśli kiedykolwiek zdarzą mi się bliźnięta będę mogła je wykorzystać??
    Moim zdaniem to wiązanie jest bez sensu! Wielokrotnie tu, na forum padało i powtórzę jeszcze raz: 1 dziecko = 1 chusta, 2 dzieci = 2 chusty!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroussia Zobacz posta
    1 dziecko = 1 chusta, 2 dzieci = 2 chusty!

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Wiedziałam, że się tu pojawisz! Uderz w stół...

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Czyli konkluzja taka, że dwójki dzieci malutkich nie da się na jednym rodzicu zawiązać, bo malutkiego nie wrzucę do tyłu. No cóż i w instrukcjach i w Internecie pełno jest różnych informacji, które trzeba dobrze przez sito przesiewać (więcej wczoraj przykładów znalazłam).
    Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majka Zobacz posta
    Czyli konkluzja taka, że dwójki dzieci malutkich nie da się na jednym rodzicu zawiązać, bo malutkiego nie wrzucę do tyłu. No cóż i w instrukcjach i w Internecie pełno jest różnych informacji, które trzeba dobrze przez sito przesiewać (więcej wczoraj przykładów znalazłam).
    ależ malutkie można wrzucić i na tył, byle w plecaku prostym, więc się da

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroussia Zobacz posta
    Wiedziałam, że się tu pojawisz! Uderz w stół...
    Moja Droga
    niniejszym przekazuję Ci TE zdania.
    Ty wiesz które

idź i przekazuj wieść dalej. nic tu już po mnie

Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HoliPoli Zobacz posta
    ależ malutkie można wrzucić i na tył, byle w plecaku prostym, więc się da
    Ha, ja wiem, że można, ale takiego nietrzymającego głowy bym nie wrzuciła... choć kto wie co będzie kiedyś, pierwszego dziecia w ogóle w chuście na plecach nie nosiłam (od razu nosidło), drugiego wrzucałam już od ok. 4 miesiąca

Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    Moja Droga niniejszym przekazuję Ci TE zdania. Ty wiesz które
    idź i przekazuj wieść dalej. nic tu już po mnie
    Tak mi się wymsknęło. Kochana, Ciebie nie można zastąpić! Zamiataj dalej swoją miotełką. PS. nawet nie zauważyłam, że zniknęła.

Chustofanka

Domyślnie

Ja nosiłam dwójkę na raz w podwójnym x - każde dziecko miało swoją połowę x chusty, ale działało to do 5 miesiąca, bo później dzieci stykały się kolankami i trudno było utrzymać pozycję żabki u każdego z nich jednoczesnie.
    Tymoteusz 2007, Natan i Beniamin 2009, Blanka 2013

Uprawnienia umieszczania postów