Pokaż wyniki od 1 do 20 z 76

Wątek: JAK zawiązać maleńskie blizniaczki ?? RAZEM ?

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

Odświeżam temat:
    Ja noszę jedną( cięższą) w chuście zamotaną z przodu, a drugą w kólkowej lekko z boku na chuście nie jestem mistrzynią wiązań, więc staram się jak mogę , ale w takiej pozycji wytrzymujemy nawet 4 godzinki ( w domu).czekam na wiosenke i biore 2 chusty i bede wiazac przod i tył. Czy dobrze myśle żeby najpierw wiązać z tyłu?
    Malwinka 12.05.2008, Kropka 06.12.2011 [*], Sonia 01.12.2012, Kinga 01.12.2012

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lilsi Zobacz posta
    Odświeżam temat:
    Ja noszę jedną( cięższą) w chuście zamotaną z przodu, a drugą w kólkowej lekko z boku na chuście nie jestem mistrzynią wiązań, więc staram się jak mogę , ale w takiej pozycji wytrzymujemy nawet 4 godzinki ( w domu).czekam na wiosenke i biore 2 chusty i bede wiazac przod i tył. Czy dobrze myśle żeby najpierw wiązać z tyłu?
    To któraś z Twoich cór jest cięższa
    Powiem Ci, że po tym KK na którym byliście to się zaczęłam zastanawiać. Ale raczej najpierw z przodu, bo jak potem chustę po plecach poprowadzić, jak już jedna na plecach będzie?
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustodinozaur Awatar franada
    Miejscowość
    BB

Domyślnie

Matki bliźniąt to istoty nadprzyrodzone!
    "Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak

Chustomanka
    Miejscowość
    South East England

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nautika Zobacz posta
    To któraś z Twoich cór jest cięższa
    Powiem Ci, że po tym KK na którym byliście to się zaczęłam zastanawiać. Ale raczej najpierw z przodu, bo jak potem chustę po plecach poprowadzić, jak już jedna na plecach będzie?
    popieram, najpierw wiaze z przodu a pozniej wrzucam na plecy

Chustofanka

Domyślnie

Moje bliźnięta mają już 4 lata, a w chuscie noszę teraz 8-miesięczną córeczkę i stwierdzam, że noszenie dwójki to na dłuższą metę dosć karkołomne przedsięwzięcie...w sytuacjach kryzysowych się da, ale już wiele więcej oprócz noszenia dzieci zrobić nie sposób. Pozdrawiam wszystkie mamy bliźniąt w wieku niemowlęcym i chustonosnym
    Tymoteusz 2007, Natan i Beniamin 2009, Blanka 2013

Chustoholiczka Awatar majka
    Miejscowość
    Gdynia/Kartuzy

Domyślnie

Przez przypadek kiedyś trafiłam na ten film: http://www.youtube.com/watch?v=AKHwW-eotjc; (to było po tym jak ktoś zalinkował jakiegoś tatusia próbującego bliźniaki w elastyku zawiązać - nagranie szokujące i momentami przerażające). Nie jestem specjalistą, ani super znawcą, może doradcy co zaglądną się wypowiedzą - to wiązanie wydaje mi się dobre. Czy jeśli kiedykolwiek zdarzą mi się bliźnięta będę mogła je wykorzystać?? Również podziwiam matki bliźniąt i wieloraczków, oraz matki decydujące się na mała różnicę wieku kilkorga dzieci - ja nie mam jednak odwagi.
    Piotruś lipiec 2010, Wojtuś październik 2012, Hania styczeń 2015, [*], [*], Szymon styczeń 2023

Chusteryczka Awatar maroussia
    Miejscowość
    Warszawa - Wesoła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majka Zobacz posta
    Przez przypadek kiedyś trafiłam na ten film: http://www.youtube.com/watch?v=AKHwW-eotjc; (to było po tym jak ktoś zalinkował jakiegoś tatusia próbującego bliźniaki w elastyku zawiązać - nagranie szokujące i momentami przerażające). Nie jestem specjalistą, ani super znawcą, może doradcy co zaglądną się wypowiedzą - to wiązanie wydaje mi się dobre. Czy jeśli kiedykolwiek zdarzą mi się bliźnięta będę mogła je wykorzystać??
    Moim zdaniem to wiązanie jest bez sensu! Wielokrotnie tu, na forum padało i powtórzę jeszcze raz: 1 dziecko = 1 chusta, 2 dzieci = 2 chusty!

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroussia Zobacz posta
    1 dziecko = 1 chusta, 2 dzieci = 2 chusty!

Uprawnienia umieszczania postów