przetestowałyśmy już zestaw nr 2 czyli
kieszonkę z aksamitem bambusowym, formowankę L i dwa wkłady.
Moje oceny obejmują sprawdzanie nocne, dlatego, że najbardziej mi na nim zależy - mała w dzień jest na EC, a w nocy nie da się przewinąć bo budzi całe osiedle, więc potrzebne jest coś chłonnego. Kieszonka z dwoma wkładami nie dała rady. Z ręcznikiem Ikeowym dużym i wkładem mikrofibrowym jak najbardziej, tylko lekko przepuściła przy gumkach - to pewnie kwestia wykończenia.
Formowanka sama nie dała rady całą noc, ale z wkładem konopnym już tak.
Ogólnie i jedna i druga pieluszka bardzo zgrabne, formowanka na moim 10 kilowcu leży idealnie.
Rzepy super.
A tu zdjęcia, tylko model nie za bardzo chciał współpracować
Testowaliśmy też zestaw 3 czyli otulacz M i kieszonkę Onesize z wkładem.
Otulacz jest do 10kg, ale przy mojej 9,5kg babce dał radę tylko z tetrą. Przy formowance nie było siły, żeby go założyć, także nie wiem jak morepig wsadziła go na 2latka![]()
Do tego jakiś taki gruby ten PUL. Miałam wrażenie, że przez to pupa jest w plastiku
Kieszonka natomiast bardzo mi się podobała. Środek daje uczucie suchości i dobrze się spiera, aczkolwiek łapie paprochy. Nie przecieka przy gumkach tak jak ta z zestawu nr2.
Rzepy w tej wersji mi się nie podobały. Wolałam te z zestawu 2. I lamówka była dość "poszarpana" jak do mnie przyszły - nie wiem czy to przez rzepy, czy przez pranie.
Wkład jest chłonny, ale wystarczy tylko na dzień. Na noc trzeba coś jeszcze "dopchać".

Odpowiedz z cytatem