Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 51

Wątek: LITTLE PENGUIN

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Witajcie, teraz moja kolej na pochwały pod adresem pieluszek.My testowaliśmy zestaw nr 2.
    Formowanki to nie moja bajka nie lubie i koniec, ale tym razem jestem pełna zachwytu , miękka ,wygląda jak kieszonka kolorowa ,gumka z tyłu idealna ,wąska w kroku co widać na fotce poniżej , moje dziecko zachwycone spała w niej kilka nocy i nic nie przeciekło

kieszonka też super mimo iż we wszystkich moich pieluszkach rzepy zastąpiłam napami w tej kieszonce są fajne mocne i Zosia na nóżkach nie miała po nich śladu.Ciekawe wkładki dość chłonne a mimo to w miare cienkie przez co nie było wielkiej pupy.Zdjęć kieszonki nie mam modelka nie współpracowała.
    Co do minusów to nie znalazłam .Polecam z czystym sercem

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

My dopiero zaczynamy pieluchowanie wielo więc wszystko oceniam na nowo. Miałam jakieś opory przed formowankami. I tu zaskoczenie bo tak śliczna mała formowanka była cudnie zgrabna, chłonna i bez zastrzeżeń ją akceptuję. Zgrabny otulacz, trzymający. Kieszonka też się sprawdziła i podoba mi się ten patent z czarnym kolorem od pupy. Muszę zebrać fundusze i zaopatrzyć się w te pieluszki bo naprawdę do mnie przemówiły. Ze schnięciem też nie miałam problemów. Zrobiłam fotki więc postaram się później je wkleić.
    Myszka - oby tak dalej. Brawo

edit: testowaliśmy zestaw 1B
    tu fotki
    https://picasaweb.google.com/jgk.buj...O7dn6vOkNWZxwE#
    Ostatnio edytowane przez Jedyna ; 12-04-2011 o 21:01

Chustofanka Awatar myszka

Domyślnie

Dziekuję za recenzje! Piękna modelka, Aniamama!

No i niecierpliwoscia czekam na Twoje fotki, Jedyna
    littlepenguin.eu - pieluszki wielorazowe handmade, akcesoria, chusty

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myszka Zobacz posta
    No i niecierpliwoscia czekam na Twoje fotki, Jedyna
    już

Domyślnie

dzieki za fotki, Jedyna

Domyślnie

Jedyna, pozwole sobie Twoje zdjecia wstawic bezposrednio tu, bo taki malo widoczny ten odnosnik

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

Moja miesięczna Zosia, waga 4400g testowała zestaw 1B
    i tak:

Otulacz S (3-6 kg), PUL poliestrowy
    Baaardzo fajny , malutki, zgrabniutki, miłe wykończenie, ładny kolorek. Używałam 1 raz z flanelką i 2 x z tetrą, bo ja głównie na tetrze jadę Żadnych przecieków nie odnotowałam, odcisków też nie było. Naprawdę super otulacz. Na moją Zosię już taki na styk mi się wydawał.

Flanelka (prefold flanelowy w ksztalcie trojkata) - milutka, ładnie odszyta pieluszka.

Formowanka flanelowa - tylko przymierzałam, bo nie jestem fanką używanych formowanek Bardzo ładnie przylegała, malutka, dopasowana, trochę odcisnęła nóżki. W sam raz na moje 4,4kg. Wewnątrz milutka, na zewn. jak to flanelka trochę skulkowana.

Kieszonka PUL one size - śliczna , wewnątrz elegancki czarny welur. Jak zapięłam na rozmiar najmniejszy i włożyłam załączony wkład to odstawała na brzuszku więc zwiększyłam i wtedy leżała lepiej. Kieszonkę przymierzałam tylko Zosi do fotek. Trochę dużą pupkę robi moim zdaniem, a może to poprzez gruby wkład. Wkład poprzeszywany co ułatwia składanie, podobał mi się ten pomysł Frotka bawełniana wyglada na chłonną.

Aaa pieluszki szybko schły. Otulacz pasował idealnie na zestawową formowankę

Dziękuję Myszko za możliwość testowania.

Dołączę fotki i jak sobie coś przypomnę do dopiszę jeszcze
    Ostatnio edytowane przez Pastela ; 18-04-2011 o 15:29
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Domyślnie

Dzieki Pastela za recenzje i zdjecia! Śliczną masz córę!!! I jak ładnie pozuje Co do otulacza S, to po po testowaniu na Róży i Waszych opiniach dochodze do wniosku, że ma za krótkie uszy. Bo na wysokość i szerokość to jeszcze długo by posłużył, gdyby nie te krótkie uszy właśnie. Nie wiem czy nie zaczne samych one sizów szyc, bo na Róży od początku jakoś lepiej leżały...

Chustofanka Awatar Pastela
    Miejscowość
    lubuskie

Domyślnie

dzięki myszko,
    no właśnie otulacz ma dość krótkie 'uszy', ja na razie używam kilku otulaczy w rozmiarze s i powoli z nich wyrastamy. Mam 2 flipy one size, które przeciekają mi bokiem, więc są jeszcze za duże. Z kolei Twoja kieszonka os pasowała i to powiększona hmm
    A no i jak rozszerzysz ofertę o zapięcia napkowe to będzie więcej klientów, bo ja też wolę napki. Jedyny rzep który toleruję bez żadnego ale to rzep z otulacza wełnianego amsterdam jest boski
    Wiktor lipiec 2007r. i Zosieńka 11 marzec 2011r.

Chustomanka Awatar anitanelka
    Miejscowość
    Konin

Domyślnie

Testowaliśmy zestaw 1A i tak...

Otulacz rozm. S jak dla nas ciut za mały. Iga się zmieściła, ale tak na styk już (ok 4,8kg). Ale ogólnie bardzo fajny, starannie wykonany, mięciutki, rzepy fajne, choć ja zdecydowanie "nierzepawa" jestem

Flanelka fajniutka, dla nas była super. Pupka mała i zgrabna, ale mam wrażenie, że na starszego malca byłoby gorzej. Iga jest dość pulchniutka więc pewnie za długo by nie poużywała, ale mogę się mylić

Kieszonka super. Bardzo na przypadła do gustu, mimo, że na rzepy. Dość szeroka w kroku, dla tych co lubią szeroko na pewno fajna, chociaż myślę, że przy chodzącym brzdącu już może nie być tak wygodna

Formowanki nie testowałyśmy bo za malutka się okazała już

OgOlnie zadowolona jestem
    Ostatnio edytowane przez anitanelka ; 04-05-2011 o 19:26

Domyślnie

Dzieki za recenzje! Co do otulaczy S, to sie w ogole wycofuje juz z ich produkcji, jakos sie nie sprawdzaja chyba (przez te krotkie uszy). A otulacze one size juz na 4 kg sa, wiec w sumie praktycznie od razu sie nadaja. tzn od dwoch tygodni, bo wczesniej to i tak jest pepek, wiec zaden otulacz sie nie nada. Doszlam do wniosku, ze w sumie bez sensu szyc rozmiar S, bo on tylko do ok 5-6 kg stracza, czyli w praktyce na max dwa miesiace...

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

To ja dodam swoje trzy grosze w kwestii otulaczy - mieliśmy dwa otulacze S, były dla nas nieocenione, bo pieluszkowaliśmy wielo od wagi 2,5 kg, nic innego by chyba nie pasowało wtedy. Ale rzeczywiście uszy bardzo krótkie i mała przestała sie w nie dopinać na długo przed tymi 6 kg - myślę, że tak koło 4,5 już ich nie używaliśmy, a szkoda. Teraz przerzuciliśmy się na one-sizy i jest ok.

Myszko, chciałam tez zapytać, czy dopracowałaś wykrój przy kieszonkach z aksamitem bambusowym? wiem, że jakieś parę postów temu dziewczyny raportowały przecieki, a my właśnie na taką Twoją kieszonkę się powoli czaimy...

Domyślnie

Anyczka - nie wiedzialam, ze Ty tutaj Tzn. jezeli Ty to Ty, ale chyba Ty
    jezeli chodzi o wykroj to teraz po prostu obszywam gumki we wszystkich nie-lamowkowych pieluszkach i dzieki temu nic sie nie wywija i nie przecieka. Bo wczesniej mokry bambus sie wywijal czasem i dotykal ubranka, moczac je.

Domyślnie

Anyczka - nie wiedzialam, ze Ty tutaj Tzn. jezeli Ty to Ty, ale chyba Ty
    Myślę, że ja to ja Wciągnęło mnie... Swoją drogą, jesteś za to po części odpowiedzialna, bo nasze pierwsze wielo były od Ciebie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Wciągnęło mnie... Swoją drogą, jesteś za to po części odpowiedzialna, bo nasze pierwsze wielo były od Ciebie
    to zawsze wciaga powinnam Cię ostrzec

Domyślnie

powinnam Cię ostrzec
    Haha, to w ramach rekompensaty powinnam dostać zniżkę na tego bambusa)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anyczka Zobacz posta
    Haha, to w ramach rekompensaty powinnam dostać zniżkę na tego bambusa)
    Sie pomysli
    Ale najpierw to ja musze jakiegos bambusa uszyc, bo sie wybambusowalo w sklepie A aksamit mi cala polke zajmuje...

Domyślnie

Uszyj, uszyj, a ja tez pomyślę, czy mnie mąż z domu nie wyrzuci za kolejną pieluszkę Najchętniej jakiegoś z tym ślicznym fioletowym aksamitem

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

testowałam zestaw 2 i 3 -tzn testował Maciek 10 kg, wiek - 1,8
    pieluszki świetne. bardzo podobał mi się otulacz fajny PUL i lamówki (warto prać w woreczku żeby się nie niszczyły) rozmiarowo na styk - na formowankę nie wchodził.
    kieszonka z lamówką tez super - te lamówki super otulają nóżki a nie uciskają ich.
    natomiast kieszonkę białą we wzorki muszę pochwalić za duże "wejście" na wkład, dzięki czemu można bardzo szybko umieścić nawet 2 wkłady.
    jej mały minus - przy zakładaniu trzeba bardzo uważać żeby nie wywinęła się przy nóżkach - bo wtedy przecieka.
    formowanka b. chłonna bez problemu wytrzymała dzienną drzemkę, jak na tej grubości formowankę schnie dość szybko.
    żałuję ze dziecko nie chciało mi współpracować i nie udało się zrobić fotek
    niestety on ostatnio ma własne pomysły na życie i moimi się nie przejmuje
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Domyślnie

dzieki za recenzje, Panthera. Ja tez uwielbiam lamowki - prawie wszystkie kieszonki takie mamy a co do przeciekania tej bialej - zle wszylam w niej gumki (udalo mi sie znalezc przyczyne, choc nie bylo to latwe). zreszta teraz juz obszywam nozki i jest ok.
    szkoda ze zdjec nie ma ale rozumiem, ze nie zawsze sie udaje.
    buzka!

Uprawnienia umieszczania postów