Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Co robię źle, że pieluchy przeciekają mi na plecach?

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

spróbuj rozmiarowych, w wielo nie pielismy przecieków za to z pampersach tak- jak na moje chude dziecko zakładałam niby dobrą pieluchę, w rzeczywistości była za luźna, wtedy wszystkie kupy lądowały na plecach.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

na plecach
    A może faktycznie to spocone maleństwo?
    A może jakaś fotka poglądowo?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

a może za luźno zapięta?
    tak apropos, kiedyś teściowa zapięła kasi pieluchę tak, że trzymała się ona tylko dzięki rajstopom. jak je ściągnęłam - spadła

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

Hm. Nie no na pewno nie spocona. Wygląda to tak: zazwyczaj układam ją na boku ale ona się po chwili przewraca na plecy, ale jednak na ten bok jest minimalnie przekręcona. I po jakims czasie ubranka całkiem mokre tu gdzie kończy się*pielucha u góry na plecach i rozlana to od środka pleców w tą stronę na który bok lekkie przechylenie było.
    Ja już nie wiem, córcia z tych obfitszych raczej, zdecydowanie nie chuda, ma trzy miesiące i tydzień. Do środka wkładam już tak: dużą wkładkę z mikrofibry (taką*jak w większości pieluch) i na to wkładkę własnej roboty z bambusa - 4 wartswy, takie wkładki mam powszywane w aio własnej roboty i tam nie ma przecieków wogóle.
    Nigdy kremów nie używałam, więc nic nie miało szans się zatłuścić, piorę w proszku Bio-D z dodatkiem proszku Nappy Fresh, prane już były ponad 10 razywięc i chłonność mają.
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustomanka Awatar moli1978

Domyślnie

A zapomniałam. Pieluchy mam jeszcze spięte napkami do najmniejszego rozmiaru. A zapinam chyba ciasno, na środkowe napy. Ciaśniej juz nie dam rady.
    Czy to możliwe by trzymiesięczniak tyle sikał że w dwie godziny przesika wszystko aż wypłynie górą?
    syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu

Chustonówka Awatar agni
    Miejscowość
    Łódź - Polesie

Domyślnie

może jak kładziesz spać to robi sobie na rozluźnienie taki potężny sik ;-D
    z tego co pamiętam to ja rozpięłam najmniejszy rozmiar dość szybko - może faktycznie ta pieluszka leży za nisko i, obrazowo tłumacząc, między pośladkami małej wycieka - przetestuj zapięcie tak żeby było wyżej z tyłu i może włóż dwa wkłady normalne; albo tetrę zamiast? na pewno się problem rozwiąże

Chustomanka

Domyślnie

może wkładka ci się przesuwa i na pupie zostaje sam PUL który łatwo przesikać...?
    Bylam: ulisia

Chustonoszka Awatar Tolusia30
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a ja tak miałam i jak nawet jak ciasno spięłam to i tak wyciekało, ale robiło mi się tak tylko w handmejdach w innych nie. Też się stresowałam jak kładłam dziecko spać. Pytałam dziewczyn szyjących i wszyscy się dziwili... Jak wyjmowalam wkładkę to z przodu była sucha, a z tyłu mokra i mokre plecy. Pieluchy sprzedałam, kupiłam inne i mam spokój
    Pyzatka (3.10.09)

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moli1978 Zobacz posta
    A zapomniałam. Pieluchy mam jeszcze spięte napkami do najmniejszego rozmiaru. A zapinam chyba ciasno, na środkowe napy. Ciaśniej juz nie dam rady.
    Czy to możliwe by trzymiesięczniak tyle sikał że w dwie godziny przesika wszystko aż wypłynie górą?
    Jeśli wkład w środku całkiem mokry to znaczy ze przesikuje, jeśli mokry częściowo, to przecieka górą

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

moze za duzo wkladek i jak lezy to za nim zdazy sie wchlonac przelewa sie gora? bo nie ma zaglebienia gdzie siuski by spokojnie poczekaly az sie wchlona
    nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?
    u nas sie tak zdazalo ale przy nogach jak majka lezala na boku
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów