spróbuj rozmiarowych, w wielo nie pielismy przecieków za to z pampersach tak- jak na moje chude dziecko zakładałam niby dobrą pieluchę, w rzeczywistości była za luźna, wtedy wszystkie kupy lądowały na plecach.
spróbuj rozmiarowych, w wielo nie pielismy przecieków za to z pampersach tak- jak na moje chude dziecko zakładałam niby dobrą pieluchę, w rzeczywistości była za luźna, wtedy wszystkie kupy lądowały na plecach.
na plecach
A może faktycznie to spocone maleństwo?
A może jakaś fotka poglądowo?
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
Hm. Nie no na pewno nie spocona. Wygląda to tak: zazwyczaj układam ją na boku ale ona się po chwili przewraca na plecy, ale jednak na ten bok jest minimalnie przekręcona. I po jakims czasie ubranka całkiem mokre tu gdzie kończy się*pielucha u góry na plecach i rozlana to od środka pleców w tą stronę na który bok lekkie przechylenie było.
Ja już nie wiem, córcia z tych obfitszych raczej, zdecydowanie nie chuda, ma trzy miesiące i tydzień. Do środka wkładam już tak: dużą wkładkę z mikrofibry (taką*jak w większości pieluch) i na to wkładkę własnej roboty z bambusa - 4 wartswy, takie wkładki mam powszywane w aio własnej roboty i tam nie ma przecieków wogóle.
Nigdy kremów nie używałam, więc nic nie miało szans się zatłuścić, piorę w proszku Bio-D z dodatkiem proszku Nappy Fresh, prane już były ponad 10 razywięc i chłonność mają.
syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu
A zapomniałam. Pieluchy mam jeszcze spięte napkami do najmniejszego rozmiaru. A zapinam chyba ciasno, na środkowe napy. Ciaśniej juz nie dam rady.
Czy to możliwe by trzymiesięczniak tyle sikał że w dwie godziny przesika wszystko aż wypłynie górą?
syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu
może jak kładziesz spać to robi sobie na rozluźnienie taki potężny sik ;-D
z tego co pamiętam to ja rozpięłam najmniejszy rozmiar dość szybko - może faktycznie ta pieluszka leży za nisko i, obrazowo tłumacząc, między pośladkami małej wycieka - przetestuj zapięcie tak żeby było wyżej z tyłu i może włóż dwa wkłady normalne; albo tetrę zamiast? na pewno się problem rozwiąże![]()
może wkładka ci się przesuwa i na pupie zostaje sam PUL który łatwo przesikać...?
Bylam: ulisia
a ja tak miałam i jak nawet jak ciasno spięłam to i tak wyciekało, ale robiło mi się tak tylko w handmejdach w innych nie. Też się stresowałam jak kładłam dziecko spać. Pytałam dziewczyn szyjących i wszyscy się dziwili... Jak wyjmowalam wkładkę to z przodu była sucha, a z tyłu mokra i mokre plecy. Pieluchy sprzedałam, kupiłam inne i mam spokój![]()
Pyzatka (3.10.09)
moze za duzo wkladek i jak lezy to za nim zdazy sie wchlonac przelewa sie gora? bo nie ma zaglebienia gdzie siuski by spokojnie poczekaly az sie wchlona
nie wiem czy wiesz o co mi chodzi?
u nas sie tak zdazalo ale przy nogach jak majka lezala na boku
Maja 16.08.2009
Pola i Lena 04.06.2013