Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Jak zacząć chustonoszenie?

Chustofanka

Domyślnie Jak zacząć chustonoszenie?

Cześć!
    Jestem nowa i dość zielona w temacie. Ale mam ochotę spróbować przy drugim synku. Doradźcie, co kupić, jak się uczyć wiązać? Bo gubię się okrutnie w natłoku firm, rodzajów chust...
    Pozdrawiam!

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Hmmm... wiesz nikt Ci od razu nie poda recepty na noszenie... po prost każdy lubi inaczej My zaczynaliśmy od elastyka od Pentelki kupionego na allegro, żeby sprawdzić czy się polubimy z noszeniem No i się polubiliśmy, więc szybciutko kupiliśmy tkaną LL, bo dziewczyna w okolicy sprzedawała b. tanio No i do dziś nosimy w tej LL (właśnie mąż usypia Anię), ale mamy też MT i poucha

edit: chusty różnią się nośnością, łatwością dociągania... poczytaj recenzje

edit2: no i zapraszamy do działu powitalnego

Chustofanka

Domyślnie

No właśnie nie bardzo wiem, co tu zrobić. Z tego co do tej pory doczytałam, to wiele mam zaczynało od elastyków. Nie oczekuję gotowej recepty noszenia, raczej prosze o poradę właśnie co kupic na początek, żeby spróbowac. Nieporadny ten mój post poprostu

Chusteryczka

Domyślnie

rozgość się na forum
    jest sporo wątków "co najlepsze na początek", poszukaj! na pewno znajdziesz wiele cennych rad.
    najlepsze, co możesz zrobić, to spotkać się z doradcą albo pojechać na warsztaty/spotkanie klubu kangura, tam dziewczyny pokażą Ci wiele opcji na żywo

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Skąd jesteś? Może w Twojej okolicy jest jakaś mama, u której mogłabyś wypróbować chustę? Synek już jest na świecie, czy jeszcze czekasz?
    Jeśli będzie się rodził późną wiosną/latem, elastyka raczej nie polecam, ugotujecie się w nim (w elastyku na dziecku są trzy warstwy materiału, w tkanej wystarczy jedna - to jest różnica w ciepłe dni).
    Napisz coś więcej o sobie, chętne do pomocy zawsze się znajdą

a tak w ogóle: witaj!
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

witaj podpisuje sie pod karuskiem...
    no i na poczatek my mielismy tkana LL blękitny poranek 4,6...
    coby sprawdzic czy mala polubi...polubiła, i my też bardzo...chusta fajna i mięciutka już, czyli tak zwana złamana...
    (z racji ze mam juz 3 chusty zasanawiam sie nad jej sprzedaza...o taka:
    http://pl.lennylamb.com/products/sho...ek---rozmiar-m
    cena inna ale to jakby co priv)
    Ostatnio edytowane przez mamaslon ; 29-01-2011 o 16:52 Powód: link
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustofanka

Domyślnie

Rany, przepraszam Mam synka, który w kwietniu skońcy 3 lata. Drugi w brzuszku, pojawi się na przełomie kwietnia i maja. Z pierwszym się nie chustowaliśmy, funduszy nie starczyło, miała stracha, że kupię coś nie trafionego. Potem trochę się zniechęciliśmy nosidełkiem Haucka chyba.
    Mam 164 cm wzrostu, ubrania przed ciążą w rozmiarze 40-42.
    Trochę się boję, że wydam sporo pieniędzy, a chusta będzie się finalnie kurzyć w szafie, stąd moja prośba o pomoc.

Mamaslon poproszę info na priv kto wie, może się dogadamy jeśli nie sprzedasz do czasu podjęcia przeze mnie decyzji. Chusta bardzo ładna

Chusteryczka Awatar edoro
    Miejscowość
    lublin

Domyślnie

W takim razie masz parę miesięcy na poczytanie- wiem, że to forum, ilość informacji, różnorodność chust itp. itd. mogą przerażać na początku, ale jak się już rozgościsz i zadomowisz to jeszcze przed porodem będzie z ciebie rasowa chustomanka Wszyscy przez to przechodziliśmy...

A na początek... zapraszamy do POWITALNI!
    Mama Czterech Księżniczek, Pięciu Rozbójników i jednej Świętej w Niebie
    Małe dzieła mojej Dużej już panny Co robią moje dwie lewe ręce

Uprawnienia umieszczania postów