mi też to wygląda dobrze, może na drugiej fotkce widać mały luz w górze pleców Tosi, ale generalnie jest naprawdę spoko. teraz tylko wyruszyć w drogę / ruszyć w tany
no i właśnie, czy mi się wydaje, czy też dzieć w miarę spokojna?
mi też to wygląda dobrze, może na drugiej fotkce widać mały luz w górze pleców Tosi, ale generalnie jest naprawdę spoko. teraz tylko wyruszyć w drogę / ruszyć w tany
no i właśnie, czy mi się wydaje, czy też dzieć w miarę spokojna?
bardzo dobrze zawiązane
niech ktoś skróci moje męki i mi powie, co to jest za pasiak, bo wiem, że go znam, ale mam jakieś zaćmienie i nic a nic mi nie dzwoni![]()
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
a to nie girasol jakiś z tych limitów? ardent czy cuś?
Skracam męki: GIRASOL Exclusive DROP![]()
syn 2007, córka 2010, syn 2016 Mamine na fb PituPitu
dzięki![]()
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
piekny ten drop
mam nieustajaca slabosc do girasoli
co do wiazania
naciagniecie:
- ok
- sprawdz jedynie sama gorna krawedz, mam wrazenie, ze jest za mocno naciagnieta i uciska szyje . Mpozna to zrobic tak, ze zawijasz gorna krawedz w rulonik. Chusta powinna podtrxymywac glowke, ale delikatnie , bedac jedynie podparciem. Jezeli gorna krawedz uciska szyje, automatycznie raczki sie prostuja i zaczyna sie prezenie.
uloznie dziecka
- ok
- jedyne co to- oposc mala nizej - czolko na odleglosc calusa (bedziesz wiecej widziec i wsyzsktim bedzie wygodniej)
wiazanie:
- sprobuj ulozyc pasy na ramionach troce dalej od szyi
i bedzie idealnie
kochana ile sypiasz?
ps cos mi sie pomerdalo z datami urodzeniowymi a propos mojego poprzedniego posta
Tomek (III.07) Asia (X.09)
Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule® Dresden
http://fotelik.blox.pl/html
podpisuję się, wiem coś o tym...
Eh. Tak się wszystko poskładało, do dupy za przeproszeniem. Chciałabym coś odpuścić, ale mogłabym jedynie zaniedbać starszaka, a tego nigdy nie zrobię. Jak dzieciaki pójdą spać, biorę się więc za pranie, sprzątanie, prasowanie. A głównym zabieraczem czasu jest ściąganie mleka, 6 razy dziennie po 40 minut. Wtedy to właśnie zasiadam do komputera, coś trzeba w tym czasie robić.... Jeszcze ze 2 miesiące.
wolno spytać, dlaczego ściągasz? wiesz, prasowanie można sobie odpuścićprzynajmniej w tym okresie.
Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)
Pochłonęło mnie życie,
więc w wirtualnym niebycie
pozostaję do odwołania.
Wygląda bdb! Nie poddawaj się moli.Podejrzewam,ze jestes bardzo zmeczona i wszystko jawi sie w ciemniejszych barwach...
A drop jest piekny!Nie widzialam go jeszcze na naszym forum.
Moja panna jak widać z tych charakternych. Rodzona przez cc dwie doby dostała butle. potem dostała cycka ale gdzie tam, za nic. 3 dni z pielęgniarką laktacyjną próbowałyśmy ją przekonać, za każdym razem jakieś 40 minut ryku nim się poddała. W domu zabrakło konsekwencji, ileż można się tak znęcać nad dzieckiem, w końcu w karmieniu piersią nie o to chodzi. pozostały dwa wyjścia albo ściągać i dawać w butli albo całkiem na sztuczne A że u syna nietolerancja laktozy, do tego przynosi nam z przedszkola wszystkie możliwe zarazki - serce każe się tak męczyć chociaż do 5 miesięcy.
Ale aż tak widać to moje niewyspanie? Wydaje mi się, że czuję się nieźle. A może mi się tylko wydaje...
Widać Moli, niestety
Podziwiam Twoją wytrwałość i trzymam kciuki. Jesteś dzielna! A prasowanie koniecznie odpuść, sprzątaj tyle żeby się nie zabić i koniecznie odeśpij (razem z dzieciami jak się da!)
Mój sposób na płaczące dziecko w chuście - odkurzacz albo mikser. Działa cudownie (a przy okazji posprzątane) Dzisiaj nawet udało nam się zarzucić pierwszy raz na plecy przy odkurzaczu, ale wiązanie było makabryczne
![]()
ja też daję mojej małej smoczek jak mam ją w chuście - szybciej zasypia, nie widzę w tym nic złego, skoro dziecku pomaga to przezwyciężyć stres. a rączki w buzi - u nas też są ostatnio non stop - to chyba kwestia wiekumoja córka też czasem ryczy jak ją wiążę, ja też się stresuję - zazwyczaj śpiew i chodzenie przez kilkanaście minut pomagają ...
trzymam kciuki - bo sama mam psa i tylko raz wyszłam z wózkiem i psem - MORDĘGA
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
Co masz na mysli piszac zaniedbac? Mam chlopaka w tym samym wieku i roczna corke. Moze cos podpowiem?
Przerzuc roboty domowe na dzien. Mlody Ci pomoze. Rozladuje zmywarke, pomoze przy zaladowniu i rozladowaniu pralki, ulozy sztucce, wytrze lustro, odkurzy w zakamarkach itd. Usamodzielnij go, bedzie mial zajecie i bedzie z tego bardzo dumny. No i polecam NUDE jako srodek wychowawczy pobudzajacy wyobraznieFantastycznie dziala
Porzuc prasowanie. Polecam skladanie mokrego prania przed powieszeniem i ukladanie na kupke - zostawiasz na chwile lub caly dzien i samo sie prasuje. Z szuszarki rzeczy schodza jak wyprasowane.
Moze warto pocwiczyc inne wiazania - 2x i siodelka (wiazani na boku). Szybciej sie wiaza dziecie mozna wielokrotnie do nich wsadzac i wysadzac. A jak dziecie z boku, to jedna reka mozna cuda zdzialac.
Oj widac, widac. A spanie 5 h na dobe. No wybacz. Przeciez my tez mamy dzieci.
Kurcze, wspolczuje.. Ta pielegniarka laktacyjna... oj nie spisala sie. Malo powiedziane. Wk...w zaliczylam. Widzialam tyle zlych doradcow lakatayjnych, ze mi sie wlos jezy na karku.
Mam dwojke dzieci po CC. Syn zaliczyl 3 doby na smoku, bo bardzo zle sie czulam, a cora 1 dobe, ale udalo sie karmic piersia. Synowi trzeba bylo na sile buzie otwierac, zeby cyca wlozyc, bo mial buzie w "ciup" od smoka. Trudno bylo palca wlozyc, a co dopiero cyca. Pierwsze karminia byly na cztery rece i 2 cyce![]()
Tak mi przyszlo do glowy - moze daj pociumac piers malej. Tak by potrzymala w buzi. Nawet bez karmienia. Moze za pokilkunastym razem zaskoczy i possie . Albo technika z wezykiem przy brodawce , wprawdzie widzialam to stosowane u noworodkow, ale moze... Nie wiem czy 3 miesieczniaka mozna nawrocic, ale moze warto posiedziec z nia przy cycu. Kto wie.
Tez mam dzieci bezmleczne.
Ostatnio edytowane przez Padthai ; 30-01-2011 o 10:59
ja też po cc, w tym samym dniu po kilku godzinach przyniesli mi dziecie i na lezaco pokarmilysmy sie... a na 2 noce (jak sie pźniej okazało na 3 tez) szla na zesłanie ... i tam był kielonek ze sztucznym (we dnie czasami tez kielonek bo po cc nei mialam od razu mleka ale przystawiałam ... i starało się moje dziecię pić ile się da... - ale na 4 dobę jak była już ze mna... karmiona wyłącznie cycem.... i co z tego że ok 1.5 godziny... zaczęliśmy jak było ciemno a skończyłyśmy jak już było jasne) , ale do dnia dzisiejszego karmimy się piersią..(prawie 9 miesięcy)
a co do wiązania- nie jestem doradcą -gicio..![]()