Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Witam

Chustonówka
    Miejscowość
    Knurów

Domyślnie Witam

Witam Was serdecznie. Jestem mamą 8 tygodniowej córeczki i chciałabym zacząć nosić ją w chuście. Jednak w moim gronie najbliższych niestety nie mam osób które mogłyby mi służyć radą i pomocą w jej wyborze. Jeśli mogłybyście mi poradzić jaka chusta będzie najlepsza dla takiej niedoświadczonej w tym temacie mamy jak ja będę ogromnie wdzięczna. Bo ja niestety nie mam pojęcia którą chustę wybrać jakiej firmy z jakiego materiału itp. Z góry bardzo dziękuję za informacje

Chusteryczka Awatar anoli85
    Miejscowość
    Żory

Domyślnie

Witaj
    Tu na forum znajdziesz mnóstwo informacji, wpierw sobie poczytaj, poszukaj, pooglądaj a potem możemy CI doradzić co wybrac

Chustonoszka Awatar kitekno
    Miejscowość
    Otwock -Wa-wa Biała łąka :) i tak sobie kursuję w obie strony :)

Domyślnie

Serdecznie witamy i zapraszamy do lektury Ja zanim coś sama napisalam siedzialap ponad miesiąc i chłonełlam wiedze z forum
    Adaś 28.05.2010

Chustoguru Awatar mamaslon
    Miejscowość
    WLKP

Domyślnie

kruszynka wita z mamuską
    Kruszynka 2010
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci
    LULAMY Akademia Chustonoszenia
    Specjalistka od metody karmienia dzieci- BLW (Bobas Lubi Wybór), Certyfikowany uczestniczka szkolenia z BLW prowadzonego przez Gill Rapley.
    BabyLedWeaning
    oraz Stowarzyszenie Poznań w Chuście
    moje zwierzaki i

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cześć
    A skąd jesteś? A nóż widelec jakaś bratnia dusza się znajdzie...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Witaj
    Czytaj, czytaj, czytaj, a potem pisz, czego nie wiesz, to pomożemy

Chustomanka

Domyślnie

Bylam: ulisia

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Witaj

Chustonówka
    Miejscowość
    Knurów

Domyślnie

Czytam i czytam i sama nie umiem wybrać to po prostu temat rzeka. Ale tak na początek czy myślicie że wybór np chusty elastycznej (nawet faktycznie np takiej z allegro, chyba że jednak polecacie inną) nie będzie złym pomysłem? Bo jakby nie było jest zima i zdaję sobie sprawę że jeszcze chwilę nie będę wychodzić z małą w chuście ale tak by nauczyć się ją nosić w domu, moja przylepa nie pozwala na zrobienie często nawet najdrobniejszej rzeczy a tu domowej pracy w bród Czytałam właśnie wątki za i przeciw i dalej jestem w punkcie wyjścia. A nie ukrywam że taka sprawa jak chusta znacznie ułatwiłaby mi funkcjonowanie Co więc możecie mi poradzić?

A tak w ogóle to jestem z Knurowa

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Elastyczna na początek to dobry wybór
    i na spokojnie możesz sobie w wolnym czasie podczytywać, jaka tkana będzie dla Was dobra i która Wam się spodoba (bo to jedno z głównych kryteriów, jak by nie było)

ps. fajny nick
    2 + 7 (2005-2018)

Chustonówka
    Miejscowość
    Knurów

Domyślnie

No właśnie tak pomyślałam o tej elastycznej np na allegro można znaleść coś tam niedrogiego a w sumie póki nie spróbuję nie będę wiedziała czy ten sposób akurat dla mnie będzie najbardziej dogodny dlatego też nie chciałabym wydawać zbyt wiele jeśli okaże się że jednak dla mnie to nie to. A przecież jak się wprawie i zakocham (na co liczę hehe) to wtedy napewno znajdę jakąś tkaną firmową

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

poczytaj jedynie na forum, czy te samoróbki elastyczne z allegro dają się motać (albo rzuć takie pytanie, czy ktoś miał elastyka z allegro). Tkane almelle, pentelki itp. mają bardzo złe opinie - trudno się je dociąga, nie pracują po skosach i kiepsko noszą - raczej się po nich zniechęcisz, niż wciągniesz do motania. Ale nie wiem, jak z elastykami ...
    2 + 7 (2005-2018)

Uprawnienia umieszczania postów