Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: jaka chusta dla noworodka?

Domyślnie jaka chusta dla noworodka?

Witam mam pytanie czy chusty Nati nadają się dla noworodka, urodze w październiku i chcialabym mieć chuste do noszenia na zimę, jaki rozmiar musze kupic?? ja nosze rozmiar 38 a moj maz L lub XL?

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Rozmiar standard - 4,7m starczy. Nowe Nati są mięciutkie, więc myślę, że się nadają jak najbardziej, z resztą noszą i stare. Ja przy następnym dziecku postanowiłam, że na pewno kupię elastyka
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

watek o elastykach jest tu: http://www.chusty.info/forum/viewtop...ghlight=#73677

ja sama szukalam co kupic dla malenstwa, ma rodzic sie lada dzien - i za radami dziewczyn kupilam elastyka na poczatek
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi
    a na jak długo starcza elastyk??

Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

hm, a to juz pytanie do doswiadczonych chustomam

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Elastyk jest fajny na pierwsze 2-3-4 miesiące. To jak długo będziecie go używać zależy od wagi dziecka i jego rozwoju.
    Jak będzie już dobrze trzymał główkę zamarzycie o wiązance, bo elastyki są jednokolorowe, a wiązanki zachwycają kolorystyką, paskami i innymi kwiatkami

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vega
    Elastyk jest fajny na pierwsze 2-3-4 miesiące. To jak długo będziecie go używać zależy od wagi dziecka i jego rozwoju.
    Jak będzie już dobrze trzymał główkę zamarzycie o wiązance, bo elastyki są jednokolorowe, a wiązanki zachwycają kolorystyką, paskami i innymi kwiatkami
    oprócz chusty.pl - są 2- kolorowe
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

no, z kolorami elastykow to jest problem - ale ja wsrod nich znalazlam swoj ulubiony - MaM Wrap czerwona smakowita gleboka czerwien

Domyślnie

Witajcie, jestem na forum świeżynką, jeszcze nigdy nie motałam się ale już wkrótce to się zmieni. Mam jeszcze trochę czasu do namysłu, bo miesiąc do rozwiązania ale czytając wasze posty od kilku miesięcy wciąż mam mętlik w głowie.
    Chciałabym taką chustę, która posłuży mi zarówno dla noworodka jak i później, wiem, że na kolekcję stać mnie raczej nie będzie dlatego chciałabym coś bardziej uniwersalnego no i na tyle mocnego by i mi do porodu przydała się, wiem, że można tak chustę zawiązać na drążku umocowanym w futrynie by można było się zawiesić na niej. Czy można od razu takiego szkraba w Didka z domieszką konopi zamotać? Bo na taką chustę mam chrapkę.
    Dziękuję z góry za sugestie.

Uprawnienia umieszczania postów