Pokaż wyniki od 1 do 20 z 106

Wątek: PUL-o podobna polska tkanina?!

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

dobrze ze watek wraca na właściwe tory. założyłam go po to właśnie - bo zaintrygował mnie ten laminat. chciałabym mieć pieluszki z mozliwością prania w 90 st i suszenia w suszarce czy bezpośrednio na słońcu/kaloryferze i gwarancje ze mi się nie rozwarstwi.
    z drugiej strony - jak to ma być sztywny biały (podobny do starych toots boots) to nie bardzo (no pod prześcieradło by się nadał)
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

laminat moze miec rozne grubosci mierzone w mil, stąd jego sztywnosc lub miekkosc
    te fińskie sa powlekane 0,5 a np te ze sklepow z UK, głównie 2mil
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Ja tak szczerze przyznam, że na początku nie bardzo wiedziałam jak prać pieluchy. Miałam BG, prałam w 90 st. i czasem suszyłam na kaloryferach pulem na wierzch. I im nic się nie stało. No może poza rzepami, które się powyginały.

Chustopróchno Awatar Mamamaria
    Miejscowość
    Ostrowo

Domyślnie

a ja mam otulacz kupiony w szmatexie (skład 80%bawełny+20%polyurethan) i na nim, że można prać w 95st. I tak go piorę A na ebay kupiłam otulacz 100% bawełna, ale nie jest super niezawodny

Chustonoszka

Domyślnie

Co do szyjącej - zamówiłam u niej kilka rzeczy, które uszyła mi na wymiar - b. fajne, jestem zadowolona

Co do materiału - przypomina to PUL - z jednej strony jest to membranka, taka "błonka" a z drugiej delikatna frottka. na pewno tkanina ta oddycha, bo źle założyłam wkład i tam gdzie synek bezpośrednio siknął, przemokła (tam gdzie był wkład - nie). Prałam na 60 st. , suszyłam trochę rozwieszoną a potem na kaloryferze. Wszystko ok. Schnie dłuzej niż sam PUL. Nie jest też sztyny, wg mnie bardziej miękki niż PUL, mam wrażenie, że delikatniejszy (porównuję z Econobum, bo taki mam).
    Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)

Chustomanka

Domyślnie

A ja zawsze zastanawiałam się kiedy w Polsce znajdzie sie firma, ktora wyprodukuje polski PUL na pieluchy

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Są, tylko robią PUL z przeznaczeniem na odzież sportową. Kiedyś uderzyłam do jednej takiej i powiedziałam, że to na pieluszki to z lekką ironią w głosie odmówili sprzedaży Chyba nie dostrzegli luki na rynku

Chustomanka Awatar darijah
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Moje wszystkie materiały są od polskich producentów , także PUL.
    Miluszka ::marzec 2008 :: Olafko ::lipiec 2011::

https://www.facebook.com/MioUnico - unikatowe nery na różne bajery dla dziarskich chustomatek; szyte z nowych, recyklingowanych i chustowych materiałów; również na indywidualne zamówienia ::

Chustomanka

Domyślnie

oooo no to super darijah

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pani_olo Zobacz posta
    Są, tylko robią PUL z przeznaczeniem na odzież sportową. Kiedyś uderzyłam do jednej takiej i powiedziałam, że to na pieluszki to z lekką ironią w głosie odmówili sprzedaży Chyba nie dostrzegli luki na rynku
    naprawde? troche niepoważne podejscie do klienta.

Uprawnienia umieszczania postów