Wystawiłam za taką cenę jaka wydawała mi sie ok za używane.
Z ciekawości zajrzałam sobie do sklepów ile kosztują nowe iszok. kupowałam ostatnio 2 czy 3 miesiące temu a ceny wzrosły o 23-30 %. Pieluchowanie wielo zaczyna być drogie
Wystawiłam za taką cenę jaka wydawała mi sie ok za używane.
Z ciekawości zajrzałam sobie do sklepów ile kosztują nowe iszok. kupowałam ostatnio 2 czy 3 miesiące temu a ceny wzrosły o 23-30 %. Pieluchowanie wielo zaczyna być drogie
zastój jak nic.
sama kiedyś kupowałam drożej, nie uważam, że to kwestia ceny. zawsze wystawiam pieluszki po tej samej, a zazwyczaj niższej cenie niż kupiłam uzywane. Nie ma wielkiej kolejki, a ceny wydaje mi się ok (za babyette minkee 45 zł to tak ogromnie? za cushie tushie 50 zł to dużo? gdzie nowa kosztuje 80?) to nie jest dorzucenie 10 zł tylko 30...
K. 2009M. 2012
Peluche, ja zawsze uzywki wystawiam za mniej niz kupilamZa tyle samo mi sie kloci z moim podejsciem do swiata
No chyba, ze kupilam i nie uzywalam
A moze z tymi cenami to chodzi o to, ze ktos zamiast drogiej pieluchy za 100zl wystawionej za 60%ceny nowki woli kupic nowke innej firmy za np 70zl?
No to tak jak ja
Faktycznie, pieluchy sa drogie. I o ile jeszcze w uk 20f za sztuke to jeszcze, to w pl juz inny przelicznikA teraz po podwyzkach materialow wszystkie pojda do gory!!
Ale w sumie pampersy w pl tez sa drozsze niz tutaj, a juz na pewno nie ma takich promocji.
Ale w sumie wole wielo, bo i tak wychodza taniej niz jednorazowki, i nie ma tego stosu smieci!
Ja myślę, że są dwa powody zastoju na Bazarku:
1) jest coraz więcej pieluchujących, a więc i sprzedających używane pieluszki (więc większa podaż)
2) ogólny brak pieniędzy w naszych kieszeniach - co jakiś czas wystawiam parę pieluszek i od jakichś 3 może 4 miesięcy zauważyłam, że najszybciej schodzą pieluszki tanie.... Wystawiałam np. kilka razy Bambino mio (które wydawałoby się nie cieszą się dużą popularnością, przynajmnije nie taką jak wygodne kieszonki czy formowanki) i schodziły w zasadzie najszybciej. I to mimo faktu, że nie było dużej różnicy pomiędzy nówkami bo BM są tanie w sklepach, czyli na jednej ktoś oszczędzał np. tylko 3-4 zł. Zauważyłam, że trudniej schodzą pieluszki droższe, tzw. markowe, nawet jak są sporo tańsze od nowych (ale i tak wychodzą drogo bo nówki są b. drogie), które z pół roku temu były chętnie kupowane na Bazarku (np. Wonderoo, BG, TB, IB itd.)
Ostatnio edytowane przez mamuśka ; 27-01-2011 o 21:09
ostatnio nie śledzę bazarku, jednak wydaje mi się, że teraz jest lepiej niż jeszcze rok temu.
pamiętam, że wtedy pieluszek na bazarku było mało i ceny używek w porównaniu do nówek były wyższe. do dziś pamiętam, jak kupiłam używaną formowankę kilka złotych taniej niż nowa, a która wyglądała, jakby tajfun ją przetrzepał. nie nadawała się do niczego - sztywna, rzep nie trzymał, poszarzała. a w opisie - stan db+. teraz takiej pieluchy nikt by nie tylko nie kupił - nikt by tego nie wystawił na sprzedaż ze wstydu, prędzej by oddał za koszt wysyłki.
albo itti bitti - nowe kosztowały ok. 55zł, a używki chodziły za 45-50zł. i jak tylko się pojawiały, to zaraz znikałyteraz kosztują ok. 70zł, a chodzą chyba nadal po 45zł tak średnio?
teraz jest po prostu wyższa podaż i dlatego stałyśmy się wybredne
co nie zmienia faktu, że używane pieluchy w stanie nieidealnym powinny kosztować adekwatnie do zużycia, a nie 10zł taniej.
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020
https://manymum.blogspot.com/
co do używek to ja polowałam na wkładki używane bo nanowe ciepliwości nie miałam![]()