Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Wątek: MT w górach?

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie MT w górach?

Mam pytanie, czy któraś z Was chodziła po górach z majtajem?
    Nie jakieś ekstemum, Beskidy, Gorce itp. 1-2 dni.
    Bo my lubimy naszego bardzo, więc zastanawiam się, czy i to by przeszło. Czy pożyczać stelażowe nosidło nibyplecakowe?... i się szarpać...
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chusteryczka
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Ja osobiscie nie nosilam, ale jeden z moich MT "wędrował" w okolicach Ustronia z 1,5 rocznym maluchem Także wydaje mi się, że się sprawdzi.

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

My w górach nosiliśmy w chuście jak Aga miała ok5-6 miesięcy, na plecach też jak była starsza, ale MT się bardziej sprawdził
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Chustonówka
    Miejscowość
    Sopot

Domyślnie

nosilismy i w mt i w chuscie. jak dziec przywykl do miekkich nosidel i przytulania to te stelazowe moga mu sie nie spodobac...
    Mamusia Kubusia (09/2005) i Patuni (12/2007)
    http://moimdzieciom.blogspot.com/

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Byliśmy ostatnio w Tatrach i próbowaliśmy nosidło Salewa i nasz Cypek (dobrze ze wzieliśmy) chciał Mandcue. Myśleliśmy, że w Manduce będzie bardziej gorąco, dlatego próbowaliśmy Salewe, ale Manduca zwycięzyła. MT też mamy i uważam, że jest super, tak samo jak nosiło ergonomiczne, tylko jeśli dziecko jest większe radzę nosić na plecach.

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

Ja ostatnio D. nosiłam po górach. Miałam MT i długą ze sobą. Ja zaczynał marudzić w MT, przenosiłam go na biodro lub na przód. Było ok, wygodniej niż w stelażu było ze starszymi.Mniejszy problem z marudzeniem. Inna sprawa, że D. jest przyzwyczajony do noszenia. Mi nie było ciężko.
    Asia, mama Ignacego, Tosi, Dominika, Weroniki i Maksa

Domyślnie

My teraz byliśmy w Tatrach, chodziliśmy tylko po dolinkach - MT sprawdził się w 100 %.
    Milena, mama Antosia, Ignasia i Maciusia.
    Biżuteria ręcznie robiona

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

My byliśmy w wakacje na Słowacji. Wysokich gór nie zdobywaliśmy ale pagórkowych wędrówek trochę zaliczyliśmy i przyznam że MT i dzieć na plecach sprawdził się w 100%.
    A tu Zosia ciepło ubrana z tatą wchodzi do jaskini lodowej

Chustonówka

Domyślnie

młode (11 miechów) w chuście na plecach, starszak (3 lata) w MT - tak w sierpniu łaziliśmy po Tatrach (nie tylko po dolinkach)
    zabraliśmy Salewę (bo ma kieszeń na drobiazgi) i mąż po jednej próbie stanowczo odmówił
    Salewę sprzedajemy
    powodzenie
    Dobrej pogody życzę

Chustomanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

my w sierpniu byliśmy w Krynicy Zdrój,był to nasz mejtajowy debiut i był się bardzo udany

Kuba 3.02.2008

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anette27
    my w sierpniu byliśmy w Krynicy Zdrój,był to nasz mejtajowy debiut i był się bardzo udany

CUDNA ta łydeczka. Pięknie wyglądali. Nic tylko zakrzyknąć: WITAJCIE GÓRY!!!

To zdjęcie idealnie pasuje do jakiegoś folderu reklamowego.

Chustomanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama-anika
    Cytat Zamieszczone przez anette27

CUDNA ta łydeczka. Pięknie wyglądali. Nic tylko zakrzyknąć: WITAJCIE GÓRY!!!

To zdjęcie idealnie pasuje do jakiegoś folderu reklamowego.

Kuba 3.02.2008

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dzięki, dzięki wszystkim. Tak myślałam (bo czym różnią się spacery po górach od tych po nizinach? ...tylko zadyszką ) ale miło znaleźć potwierdzenie.
    Tylko, że tu pada juz trzeci dzień, zimno jak w psiarni i moja wizja gorczańskiego spaceru jakaś odległa się robi, buuu... Może jeszcze wróci złota jesień, jak się pozbędzie całej tej wody?

marta-la
    dzięki za TAK PROSTY pomysł na upolarowanie majtajowców
    człowiek czasem jakoś nie wymyśli, jak nie zobaczy, choćby i najprostrze było rozwiązanie... dzięki

PS. Swoją drogą, chyba zrobię ankietę ile na forum jest Mart!
    Pozdrawiam - Marta-Rzezucha

Jak góralski spacer wypali, to oczywiście nie omieszkam powiadomić.
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustoguru Awatar marta-la
    Miejscowość
    Otwock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rzezuchama
    Dzięki, dzięki wszystkim. Tak myślałam (bo czym różnią się spacery po górach od tych po nizinach? ...tylko zadyszką ) ale miło znaleźć potwierdzenie.
    Tylko, że tu pada juz trzeci dzień, zimno jak w psiarni i moja wizja gorczańskiego spaceru jakaś odległa się robi, buuu... Może jeszcze wróci złota jesień, jak się pozbędzie całej tej wody?

marta-la
    dzięki za TAK PROSTY pomysł na upolarowanie majtajowców
    człowiek czasem jakoś nie wymyśli, jak nie zobaczy, choćby i najprostrze było rozwiązanie... dzięki

PS. Swoją drogą, chyba zrobię ankietę ile na forum jest Mart!
    Pozdrawiam - Marta-Rzezucha

Jak góralski spacer wypali, to oczywiście nie omieszkam powiadomić.
    Hehe potrzeba matką wynalazku. Nie byliśmy przygotowani że w jaskini będzie aż tak zimno
    A z tymi Martami to dziwna sprawa bo w realu znam tylko jedną i bardzo rzadko trafiam na to imię, ale pozdrawiam wszystkie

Uprawnienia umieszczania postów