Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Pierwszy MT - oceńcie proszę:)

Chustomanka Awatar margaretka
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie Pierwszy MT - oceńcie proszę:)

Kupiłam MT z myślą o wiośnie i mężu, bo on zupełnie nie chustowy. Jakoś na razie mnie nie oczarował, ale może za mało próbuję Na razie próbujemy w domu i tak wyglądamy:

Moje pytanie podstawowe: czy górne pasy są na mnie za krótkie, bo nijak nie mogę ich poprowadzić na krzyż przez pupę Małej i zawiązać na plecach. Dają się zawiązać jedynie z przodu, tak może być?
    Ostatnio edytowane przez margaretka ; 26-01-2011 o 21:18

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ale ja widzę, że sporo pasów się jeszcze majta - serio nie wystarczy?
    I ciężko po tym zdjęciu mi oceniać - przydałoby się z boku - ale nie jest za luźno? Tzn nie masz luzu między sobą a dzieckiem?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    Ale ja widzę, że sporo pasów się jeszcze majta - serio nie wystarczy?
    I ciężko po tym zdjęciu mi oceniać - przydałoby się z boku - ale nie jest za luźno? Tzn nie masz luzu między sobą a dzieckiem?
    już dodaję z boku
    serio nie wystarczy, one są poprowadzone pod pupą, może dlatego ich tyle

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

a nie dasz rady troszkę wyżej się zamotac, w sensie pas biodrowy troszkę wyżej, nie całkowicie na biodrach tylko tak by na nie lekko zachodził a górna częśc wyżej, wtedy trochę pasa dolnego zaoszczędzisz i jeszcze pasy naramienne nie musisz prowadzic z przodu na pasie biodrowym, tylko bardziej na panelu z przodu i też się pas o drobinę wydłyży sorki ale ja dziś nie mam talentu do tłumaczeń ;/

edit: jeszcze na moje oko możesz dziecko troszkę bardziej do siebie docisnąc, żeby było wyżej i to też da kilka cm pasa a dziecku krzywdy nie zrobisz

Tak nawiasem,to masz sporo pasa by zakończyc na plecach, pocwicz kilka razy zawiązuj i zobaczysz że zaraz super wprawy nabierzesz a tak nawisem to jak wiążesz pod pupką to musisz troszkę jednak uważac by się ten węzeł spod doopci nie wysunął, zależy tez o dociągnięcia i od materiału mt
    Ostatnio edytowane przez dankin-82 ; 26-01-2011 o 21:47
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

zrozumiałam
    jutro będziemy próbować, dzięki na razie

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

w temacie długości pasów - można zawiązac pod pupą i tak zostawić - ja tak robię od zawsze, nawet jak mam bardzo długie pasy i mogę sobie zawiązać na plecach. Rozmawiałam o tym tez z Ulrike z Trageschule i z Kelly z Kozy i spokojnie to może tak być

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    w temacie długości pasów - można zawiązac pod pupą i tak zostawić - ja tak robię od zawsze, nawet jak mam bardzo długie pasy i mogę sobie zawiązać na plecach. Rozmawiałam o tym tez z Ulrike z Trageschule i z Kelly z Kozy i spokojnie to może tak być
    dzięki wielkie o to mi przede wszystkim chodziło

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    dokładnie, w MT panel trzyma dziecko więc nie trzeba jeszcze pasów krzyżować pod pupą

Uprawnienia umieszczania postów