Aha, po kremie raczej formowanki, bo łatwiej je wyprać w wyższej temp.
Aha, po kremie raczej formowanki, bo łatwiej je wyprać w wyższej temp.
margaretka - linomag zielonybo sa jeszcze inne.........
my na odparzenia wszelakie sypiemy mąką ziemniaczaną
może spróbuj mąkę/wełnę i tetrę przez jakiś czas?
-moga być winne papierki
-moze byc winny polar
-twoje dziecko moze po prostu nie tolerowac wielo
u nas był problem po papierkach, więc ich nie używamy. Wiele dzieci tez źle reaguje na polar.
Może być.
moja mala miala fatalne odparzenie po olejku ale lawendowym az sie ranki zaczely robic.potrzebne bylko pranie wszystkich pieluch kilkukrotnie w 60 st bez zadnych proszkow po tymzabiegu i smarowaniu zeszlo.i juz sie nie pojawilo.jakos nie przepadam za olejkami.sprobuj prac w samej loveli bez zadnych innych dodatkow.
Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)
ja sie z klusiecka nie zgodze. rzeczywiście pupa może byc delikatna, ale do wielo to bym sie nie uprzedzała
polar rzeczywiście może podrazniać
a jeżeli są formowanki, wkładki, tetra z naturalnym przy pupie, a dziecko ząbkuje to mocz może też podrazniać. my sobie wtedy radzimy mąką ziemniaczaną, pupa wtedy tak wilgoci nie łapie i sie nie odparza
acha, papierki tez nie są cudem, jeszcze zależy jakie ale tez mogą podrazniać
aaa jeszcze jedno: myjesz woda tylko? czy chusteczek używasz nawilżanych?
spróbuję na razie zmienić proszek i zrezygnować z olejku, może rzeczywiście tetrę będę częściej wykorzystywać, o mące już gdzieś słyszałam, też przetestujemy jeszcze dzisiaj w nocy, a jutro linomag zielonykupię...
jak nie pomoże, to będę zmuszona odwiedzić bazarek i powymieniać kieszonki na formowanki chyba![]()
Też w wielo nie trzymam "gołej" pupy. Zawsze pudruję, bo inaczej ma odparzenie.
Tak dla ciekawości "goła" pupa w jednorazówkach nie powoduje odparzenia.
Mama Blondynki (16.07.2006) i Blondaska (21.08.2009)