Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: Pożar, chusty i survival...

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie Pożar, chusty i survival...

A było to tak:
    Spaliśmy jak zabici, mały obudził sie około 3 do karmienia, nakarmionego odłożyłąm do karmienia, otworzyłm drzwi do pokoju by wyjść do ubikacji a tu dom w płomieniach, wszystko się paliło. oprócz sypialni w której spaliśmy z dzieciaczkmi, obudzxiłam szybko męża, popłoch, mąż zdecydował że trzeba skakać przez okno bo inaczej się nie da.... i wyskoczył a ja miałam wyrzucać dzieci przez ono i on miał je łapać. Taki był plam, ale w ostatniej chwili coś mnie tchnęło i wyciągnęłam z komody moje chusty i jedną chciałam przywiązać do rury od kaloryfera, ale natchnęło mnie i przeciągnęłam chustę (ak jak kiedyś bear grylls pokazywał z linką) przez rurę w połowie, do konca tej chusty przywiazałam drugą, straszy miał mocno ścisnąć ręce wokół chusty i sam zjechać na dół, a ja młodszego wsadziłam do poucha i z małym zjechałam po chustach na dół. potem rozwiązałam chusty i pociągnęłam tylko tę pierwszą chustę i zleciała ona na dół.

Dzięki temu mieliśmy dwie chusty, dzięki którym mogliśmy okryć siebie i dzieciaczki, zanim jakaś pomoc do nas dotrze.

To oczywiście był sen, straszny sen i taki realistyczny.

Jak już ochłonęłam, to zdałam sobie sprawę, że te przeciągnięcie chusty wynikało z tego, że szkoda mi było by chusta została w domu i się spaliła.
    Śmieszne było to, że w obliczu takiej tragedii ja jeszcze myślałam jak ocalić szmatkę, buuuu.....
    przeogromne przywiązanie do chust jest aż tak głęboko zakorzenione?

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Jejku już się przestraszyłam, że to nie był sen!
    Ale wiesz co, tutaj już kiedyś był wątek w którym jedna stwierdziła, że potrzebuje dużo chust, żeby jej na ewakuację z 3 piętra starczył więc nie jesteś sama
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

hehehe, mi by chyba jedna wystarczyła. bo to pierwsze piętro.

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Nosz żeś dramaturgię stworzyła. Z każdym słowem szczęka coraz niżej, a serducho coraz głośniej.
    Uff, dobrze że to sen.
    A o Tobie, jako matce chustonoszce, dobrze świadczy .
    Oby taka sytuacja u żadnej z nas nigdy nie miała miejsca.

Chusteryczka Awatar gagatka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

hmm, a już myślałam, że tylko w mojej głowie są takie dziwne myśli bo ja czasem wyobrażam sobie, co by było, gdyby był pożar w domu (tak na wszelki wypadek, co by się nie zdarzyło) i zawsze wychodzi mi, że maksymalnie szybko wiążę młodego i z nim uciekam z domu, zresztą w myśli wrzucam go w chustę w przypadku każdego niebezpieczeństwa
    wymianki - sukienki i inne http://www.chusty.info/forum/showthr...36-38-i-44-uff
    dziecięce książeczki i zabawki http://www.chusty.info/forum/showthr...%85%C5%BCeczek
    Mama Krzysia (30.12.2009) i Weroniki (30.03.2012) co zerkają z pięterka a ich mama nie ma na nic czasu ale siedzi na forum, a co

Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Ja sobie pożaru nigdy nie wyobrażałam? Ale może ten sen nie wziął się z powietrza. Mąż kilka dni temu powiedział, że moja ładowarka do telefonu trzeszczy i żebym nie ładowała telefonu w nocy, bo jeszcze dom spalę.

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

a właśnie apropo poszłam spać o 4 zasnełam a zęm chora to katar mnie budzi co pare minut budze sie i czuje dziwny zapach wstałam poszłam do łazienki-siku a tam pachnie mocniej i jakis dymek lekki
    otuż przed spaniem robiłam sobie herbatke w elektrycznym czjniku odskoczył-wyłaczył sie zalałam herbate i odstawiłam czajnik na te podstawke-i coś sie spiepszyło bo zaczoł znowu grzać-ja wyszłam z łazienki(w czajniku zostało z centymetr wody) a po30 minutach wody nie było a grzałka dalej grzała -kamień z wody na grzałce-lekki bo raz w tyg odkamieniam kwaskiem cytrynowym był już cały czanyi to on tak smierdział wystraszyłam sie zalałam woda odstawiłam obok podstawki czajnik stary wiec i tak idze na złom ale kurcze już nigdy nie odstawie na noc ani na wyjscie z domu czajnika na te podstawke
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fusia Zobacz posta
    otuż przed spaniem robiłam sobie herbatke w elektrycznym czjniku odskoczył-wyłaczył sie zalałam herbate i odstawiłam czajnik na te podstawke-i coś sie spiepszyło bo zaczoł znowu grzać-ja wyszłam z łazienki(w czajniku zostało z centymetr wody) a po30 minutach wody nie było a grzałka dalej grzała -kamień z wody na grzałce-lekki bo raz w tyg odkamieniam kwaskiem cytrynowym był już cały czanyi to on tak smierdział wystraszyłam sie zalałam woda odstawiłam obok podstawki czajnik stary wiec i tak idze na złom ale kurcze już nigdy nie odstawie na noc ani na wyjscie z domu czajnika na te podstawke
    Z tym elektrycznym to też nie wiem o co chodzi. Raz też jakoś mi się włąćzył- ktoś niechcący właczył przełącznik i wody nie było.
    Nawet o tym nie wiedziałam, na szczęscie satraszak zaczął krzyczeć: mamo czuję zapach grila!!!
    Skoro nie ma wody to powinien się wyłąćzyć albo wogóle nie właczyć.

Uprawnienia umieszczania postów