Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Sen w chuście

Domyślnie Sen w chuście

Dziewczyny,od dwóch dni się wiążemy i ku memu zdziwieniu-Kacper bez problemu zasypia w chuście (odkąd odstawiłam Go od piersi,nie zasnął mi na rękach -ani przytulany- ani razu).I też stąd moje pytanie:czy sen maluszka noszonego ma inną jakość,niż maluszka wożonego w wózku?Zastanawiam się,bo od dwóch dni Mały-mimo drzemek 45 min w chuście- pod wieczór jest tak zmęczony,jakby nie spał cały dzień.Pada koło 17-18 i śpi twardo koło 3 godzin.Dzisiaj już musieliśmy Go obudzić na wieczorną kąpiel,bo trzy dni z rzędu "święto lasu",to trochę za dużo .

Chusteryczka Awatar landa
    Miejscowość
    okolice Tarnowa

Domyślnie

Jest coś magicznego w chustach
    Mój Kacper jak był mniejszy też za każdym razem zasypiał zaraz po zawiązaniu.
    Czy jest jakaś różnica w jakości snu? Nie wiem, ale wiem, że kocham kiedy na mnie śpi
    Kacper 26.12.2007, Kamila 22.09.2009

Domyślnie

PozdrawiaMY Kacperka ,a co do magii chust.......jest niesamowita .

Chustopróchno Awatar Budzik

Domyślnie

Nie, nie wydaje mi się, sen to sen.

Domyślnie

Czyliże mogę przypisać to na karb nowych wrażeń lub ewentualnych nowych ząbków?

Chustofanka
    Miejscowość
    Lodz

Domyślnie

moj zasnal w chuscie (na razie elastycznej) za pierwszym razem jak go wlozylam i to chyba na 2h, kilka dni przed tym "wydarzenim" plakal prawie caly czas i spal rzadko i krotko, nawet napisalam posta, bo bylam w wielkim szoku, nie wiem o co chodzi, ale to dziala i nawet jesli w dzien duzo przespi w chuscie to w nocy spi tak samo jak zwykle, oczywisicie nie zawsze zasypia ale generalnie to jeden z najlepszych sposobow (o ile nie najlepszy), zeby go uspokoic
    5 lipca 2008 roku urodzil sie nasz pupiszon Ern(est)

Chustofanka

Domyślnie

Mi też nie wydaje mi się, żeby to jakościwo był inny sen.
    J. kwiecień 2007
    S. styczeń 2011

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katarzynagruca
    Czyliże mogę przypisać to na karb nowych wrażeń lub ewentualnych nowych ząbków?
    moze mu sie spanie spodobalo
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chustomanka Awatar Kasia
    Miejscowość
    Düsseldorf, Niemcy

Domyślnie

Sen to sen - pod warunkiem, ze jest wygodnie
    Jedyny problem to wtedy, gdy dziecko sobie ucina mase krotkich drzemek, a pozniej nie che spac wieczorem, gdy tymczasem mama pada na twarz, bo korzytsala z tego, ze dziecko spokojnie spi i zajmowala sie innymi rzeczami.
    Tak wiec warto tez sobie wyposrodkowac i znalezc czas na wlasny odpoczynek.

Inna sprawa, ze czesto dzieciaki w tym wieku wkladane do chusty od razu prezentuja ziew az po gardziel i odplywaja w objecia Morfeusza moze u Ciebie tez tak jest?

A co do swieta lasu...
    wyobraz sobie, ze np. w De zaleca sie rodzicom, zeby nie kapac czesciej niz 2-3 razy w tygodniu? A na poczatku kapiele sama woda, bez plynu?

o
    Kasia z Chustomanii *

*Chustomania ® - portal dla rodziców i szkolenia dla doradców noszenia

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Mój Kacperek też uwielbia drzemki w chustach i MT A może po prostu Kacperki już tak mają
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka

Domyślnie

mój syn drzemie tylko w domciu na łóżku i ...w chuście/MT na mamie albo tacie

Chustomanka Awatar Ania_MK
    Miejscowość
    Wroclaw / Milton Keynes

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasia
    A co do swieta lasu...
    wyobraz sobie, ze np. w De zaleca sie rodzicom, zeby nie kapac czesciej niz 2-3 razy w tygodniu? A na poczatku kapiele sama woda, bez plynu?
    no mi wczoraj tez tak polozna tlumaczyla - po porodzie dziecko dopiero sie kapie 24h pozniej, a potem 1-2 razy w tygodniu ... a jak odpadnie pepek to do 3 razy w tygodniu niby... co kraj to obyczaj
    Cora Starsza IX.2008, Cora Mlodsza I.2012 i Cora Najmlodsza - III.2016

Domyślnie

No tak...niby kilka dni bez kąpieli to nic strasznego,ale akurat były to dość ciepłe i duszne dni .Ja też usłyszałam opinię-tym razem od lekarki,że dzieci kąpiemy tak często,jak sami uważamy.Jak to powiedziała?..."Jedni kąpia się codziennie,inni raz na tydzień,a jeszcze inni-raz w miesiącu .Wybór należy do państwa..."

Domyślnie

Aniu_MK trzymaMY kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ....

Domyślnie

Pilnuje czasem dziecka sasiadow i zapytalam czy moge go motac,oczywiscie stwierdzili,ze tak.No i maly Eliot wczoraj zabkowal,marudny byl bardzo,nie chcial spac,zamotalam go i po 5 min zasnal w chuscie,odlozylam go do lozeczka i przez 1,5 godz spal

Domyślnie

Nie straszne nam ząbkowanie-wiwat motanie!!!!!! To mi się rym sklecił....

Chustomanka Awatar agapee
    Miejscowość
    Warszawa Włochy

Domyślnie

super, że dzieciaczkowi ulżyłaś )
    mój maluszek niestety w chuście czy nie cierp strasznie z powodu zębów

a co do snu, to mam wrażenie, że dziecko noszone po domu w chuście śpi płycej niż położone w łóżeczku, bo więcej bodźców jednak odbiera. Kuba ma drzemki łóżeczkowe 30-45 min, a w chuście zaledwie 15, góra 20 min.
    Agata-mama-Kubusia (18.04.08)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Kamionek

Domyślnie

Moja mala chyba odwrotnie, teraz w łóżeczku śpi z 30-40 min, a w chuscie w domu potrafi z 1,5 godziny spać....
    Lenka - 30.06.2008 i Sonia - 03.06.2011

Domyślnie

Kacper tak szybko nie zasypia w chuście,jak mogę domyślać się z postów ,a żeby zasnął -to tylko na dworze i tylko po 20min.spacerze;w domu nie zasnął ani razu(ale dopiero kilka dni się motamy ).I chyba rzeczywiście w naszym przypadku ten sen w chuście jest płytszy-bodźce działają.....

Domyślnie

....ale jedno jest pewne-polubił chustowanie !!!I świat ogląda,i zapomina wtedy o bolących dziąsłach,i do mamy się przytula ....

Uprawnienia umieszczania postów