Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: coś o macierzyństwie

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie coś o macierzyństwie

Taki znalazłam dzisiaj opis współczesnych Mam na o2.

Po ulicy idzie trzydziestopięcioletnia kobieta owinięta barwną chustą, spod materiału widać pucołowatą twarzyczkę dziecka i tłuste nóżki. Dziecko uśmiecha się i zagaduje do matki. Kiedy mijają grupę dwudziestoletnich dziewczyn - obwieszonych srebrną biżuterią, z uszami pełnymi kolczyków, w glanach i ostrym makijażu - wszystkie one zaczynają jak na komendę zachwycać się dzieckiem w chuście. Gdyby mogły, przytuliłyby je do piersi.

czyż nie ładnie, zwłaszcza ze ja tak wyglądam - mam nadzieję

dalsza część artykułu jest tutaj
    http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=11465

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

Fajny artykuł, pewnie gdyby nie niezaplanowana przezemnie ciąża w wieku 24 lat, też ocknełabym się przed czterdziestką. A tak moje losy jak narazie potoczyły się idealnie. Dobrze, że czasem los jest mądrzejszy od nas.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Chusteryczka Awatar andziulindzia
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Ciekawy artykuł. Ja urodziłam dziecko pierwsze tuż po 30-tce. I prawdę mówiąc po ponad czterech latach opieki nad dzieciakami moja kariera leży w gruzach. I baaaardzo trudno jest mi wrócić na rynek pracy.
    Moje ulubione ekoforum

tylko nudne kobiety mają nieskazitelne czyste domy

Chustofanka

Domyślnie

Hmm... No fajnie się komuś radzi patrząc przez pryzmat swoich doświadczeń, ale to tylko częśc prawdy.
    Ja nie żałuję czasu studiów - mimo że trwały lat 6, a teraz wybrałabym całkiem inne. Ile ja się wtedy naczytałam, namyślałam, nadawałam korepetycji, a nagadałam z różnymi ludźmi - raczej nie miałabym na to czasu chodząc do regularnej pracy.
    Poza tym gdybym miała dzieci, w tym okresie, w którym najbardziej ich pragnęłam, zaraz po 20 - dzieci teraz nie miałyby tatusia, bo to niezły kawał skurczybyka był

Najfajniejsze chyba takie życie, które pasuje do danego człowieka.
    J. kwiecień 2007
    S. styczeń 2011

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

No artykuł z tezą...
    Dla mnie to trochę na siłę pisane.
    A fakt, że o kobiecym rodzeniu dzieci pisał facet, sprawia, że nie wierzę, że doświadczenie przez niego przemawia.
    Marceli 19 czerwca 2008
    Małgosia 13 sierpnia 2011

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

artykuł bardzo jednostronny - chyba w założeniu ma prowokować do dyskusji

Relacje natura-kultura wcale nie są takie jednoznaczne.
    Zresztą kultura też ma / powinna mieć funkcje adaptacyjne, inaczej żyjący w niej zginęliby w kołowrocie rywalizacji.

Dla mnie podstawową zasadą życia społecznego jest liberalizm: żyj jak wolny człowiek i daj tak żyć innym. Nie każdemu się to podoba, zresztą niektórym jednostkom zamordyzm wychodzi na dobre...

Ech, temat-rzeka. Na pewno warto na ten temat dyskutować
    Asinus asino pulcherrimus

Uprawnienia umieszczania postów