Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: dziecki od razu akceptują plecak?

Domyślnie dziecki od razu akceptują plecak?

jak w temacie- jakie macie doświadczenia?
    mój maly noszony już ponad 7 mcy ale w kieszonce albo ostatnio 2x, w plecaku troche posiedzi i zaczyna sie wiercić, prężyć, prostowac nogi i w końcu popłakiwać. Nie wiem, czy to kwestia mojego-pewnie jeszcze kulawego- wiązania czy po prostu musi przyzwyczaic sie do takiego sposobu noszenia?
    próbuje nosić go w prostym i "nieprostym"- chyba to się nazywa z krzyżem (poły przekladane przez ramiona, 3 warstwy chusty na dzieciu)

poradźcie coś proszę

Chustomanka Awatar agnieszkazd
    Miejscowość
    Wieś podwarszawska Halinow

Domyślnie

Nie poradzę - moja zachwycona plecakami - prostym i z krzyżem właśnie. I mietkiem na plecach zresztą też.
    Małgosia 01.05.2007, Dzieciątko (*) 08.2009, Joasia 09.07.2010

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Zośka zaakceptowała plecy dopiero , gdy miała rok, wcześniej musiała mieć ze mną kontakt wzrokowy
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Moja noszona od 3 miesiąca w plecaku i nie było żadnych sprzeciwów, wręcz przeciwnie, tylko ostatnio muszę się cały czas przemieszczać, bo jak stanę na dwie minuty, to zaraz "sprężynuje" i się rzuca

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

nic na sile IMO
    moze sprobuj za jakis czas....(?)
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

Mój na początku nie lubił plecaka - wytrzymywał góra 5-10 minut, a później właśnie marudził, kręcił się i musiałam go zdejmować. Kilka pierwszych razy tak było. A teraz uwielbia
    Ale on chyba tradycjonalista. Przyzwyczajony do kieszonki i nawet 2x nie toleruje (no, teraz ostatnio jeszcze ten plecak na szczęście polubił).

Może popróbuj kilka razy, aż mu się spodoba? I chodź z nim dużo w plecaku, żeby to było dla niego bardziej atrakcyjne?
    2 + 7 (2005-2018)

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Mikołaj w tym wieku chciał już mieć ręce na zewnątrz.

Chustomanka Awatar Tehanu
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

A Alek na początku w ogóle nie pozwalał się zawiązać w plecak, było pełno płaczu i nerwów. I do dzisiaj tylko ja mogę go tak nosić, tatuś odpada.
    A ja nie umiem sama zarzucać
    I faktycznie w plecaku zachowuje się, jakby się szybciej nudził noszeniem i miał dość. Więc plecak rzadko wiążemy, szczególnie że po domu - czyli wtedy, kiedy dla mnie plecak byłby wygodny i przydatny - to on woli akurat szorować kolanami o podłodze i wstawać, przy czym się tylko da

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie

u nas jak juz była zamotana to akceptowała-nieakceptowała samego motania na plecach-pewnie czuła mój stres potem ja sie nie stresowałam a i jej przeszło ale w plecaku miałysmy dłuugie spacery czasem 4 godziny z jedna przerwa na jedzenie pice i przebranie siusiu i dalej w droge-a potem wewnetrzna dzidzia urosła i mi sie źle oddycha w chuscie
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar Aksamitka

Domyślnie

Mój synek też sprężynuje-jak za długo jestem w bezruchu.U nas plecaki to na spacery albo jak dzieje się coś ciekawego- np. gotuję i on może mi zerkać przez ramię.

Chustofanka Awatar Livonia
    Miejscowość
    Newport

Domyślnie

my dzisiaj po 1 plecaku... wcale się nie podobało Alicji. a mi baaaaaaaardzo po 5 minutach marudziła już. Ale będziemy spokojnie próbować co parę dni
    of kors z mężem wiązałam... sama nie dam rady...
    Drugi chuścioch w drodze

Chustoguru Awatar Winoroslinka
    Miejscowość
    miejsce wymarzone

Domyślnie

u nas podobnie: po domu moge zapomniec o plecaku, chyba ze jest spiaca to idzie w kimono na plecach. A poza tym to tylko na spacerach kiedy sie ciagle idzie.
    I jeszcze jedno: podobnie jak w przypadku kazdego wiazania, czasem moze być to sprawa nieodpowiedniego czas: dzieć zbyt zmęczony/niewystarczająco zmęczony (zaleznie od "egzemplarza), głodny, albo po prostu nie ma ochoty etc. i juz do kitu wszystko. Ja tez juz chcialam sie poddawać ale ostatnio jakoś lepiej
    E. 2009

"Prawda nie leży pośrodku, tylko leży tam, gdzie leży" W.Bartoszewski

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

ja teraz myślę, że może Ala za nisko była jednak i niewiele widziała... hm...
    Drugi chuścioch w drodze

Chustofanka

Domyślnie

Ja myślę, żę dziecko zawsze może reagować różnie na coś nowego ... nawet plecak ja zauważyłam, że na początku dzieci nie umieją "leżeć " na plecach rodzica, zawsze wyginają się w łódkę, dopiero z czasem, jak już wiedzą o co chodzi grzecznie przytulają się i czekają na wiązanie (przynajmniej moje tak mają/miały). Plecy to jednak troche inna rzeczywistość, z przodu raczej zawsze jest ciepło, miękko, bije serce itd... myślę, że taka " niechęć " początkowa jest nauralna.

Pomijając fakt, że problem mógł leżeć w wiązaniu tj. za nisko zawiązane dziecko, schowane ręce ...
    moja Ewa ostatnio akceptuje tylko plecak prosty, każdy inny z dodatkowym otuleniem wywołuje histerię ... na szczęście jest jeszcze druga .. pokorniejsza
    Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009

LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
    Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

wyprobuj plecak prosty, bo z krzyzem to dla dziecka dwa problemy ani nie widzi przez Twoje ramie, wiec rownie dobrze moglby byc z przodu, ani nie jest z przodu, przy cycu i z kontaktem wzrokowym

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

I jak i jak, probowaliscie prostego?

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

dzięki. na pewno spróbujemy
    babolek - masz rację, tez tak myślałam. Ze chodzi o kontakt wzrokowy. To samo jest w wózku, w którym kompletnie nie chce jeździć przodem do świata. W ogóle nie lubi wózka ale poza mną reszta rodziny opiekująca się Alicją wózkowa

ja to już nie potrzebuję go chyba)
    Drugi chuścioch w drodze

Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

He he nie wyrzucaj! przyda sie jak lato będzie dawało w kość i ani bambus ani jedwab ani len nie bedą dawać rady

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

maja zdecydowanie woli prosty i musi byc wysoko zebymoc zagladac przez ramie
    rece na zewnatrz chyba ze jest mega spiaca to sie da zawiazac od razu z lapami w srodku
    i wogole uwielbia zarzucanie zawsze ja pobujam troche i sa smiechy chichy straszne
    sprubuj sie wyluzowac wyczuj dobry czas jak Ala bedzie spokojna izadowolona i cwiczcie
    polecam zdecydowanie prosty
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Miejscowość
    Newport

Domyślnie

nie wyrzucam no co wy!
    przecież wiem jak latem będzie tym bardziej, że ja zimnolubna i potliwa bardzo... a wózek mam wypasiony i na lato wspaniały
    Aga - o zarzucaniu nie ma mowy jeszcze

będę prosty próbować jak przyswoję wiedzę o nim
    Drugi chuścioch w drodze

Uprawnienia umieszczania postów