Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: Manduca czy Tuli- prośba o porade

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar buniaaa

Domyślnie

nosicie w manduce na boku?

Mam scoota i lubię tą pozycję noszenia na biodrze a chciałabym spróbować innego nosidła i zastanawiam się między Tuli a manducą, tylko co jeśli dzieć będzie chciał na boku siedzieć tak jak zawsze

no to i ja mam dylemat...
    Basia mama Bartka (marzec 2006) i Olka (wrzesień 2010)

Chustoholiczka Awatar okoani
    Miejscowość
    lubelskie

Domyślnie

ech... czyli tak naprawdę zdania są podzielone niemalże na pół :/
    Ja też powoli przymierzam się do kupna nosidła i wstępnie wybór padł na Manducę lub Tuli. Mała ma dopiero 2 m-ce (4,8kg i 62cm - "genetycznie" może być szczupła i wysoka), ale chciałabym móc nosić ją w takim nosidle co najmniej do 2-2,5 roku. Oczywiście mój mąż także będzie nosił, ale my jesteśmy podobni rozmiarowo, więc to nie problem. Ja mam 171 cm wzrostu i noszę rozmiar 38. Aha - używać go chcemy głównie na jakichś wycieczkach (by nie taszczyć wózka, którego i tak nie wszędzie można używać), czasami na spacerach/zakupach, ew. do usypiania jeśli małej się spodoba
    I teraz właśnie zasadnicze pytanie - które z tych nosideł lepiej się dla Nas nada? Bo z tego co wyczytałam wychodzi na to, że Manduca wystarczy na dłużej (ale o ile dłużej?), ale za to Tuli jest polskiej produkcji i IMHO ładniejsze. Cenowo wyglądają dość podobnie (zwłaszcza, że można upolować coś używanego). No i niestety nie mam możliwości przymierzenia któregokolwiek, więc wybór będzie "wirtualny".

Uprawnienia umieszczania postów